Dolabınızın Kurtarıcısı Olabilecek 15 Zamansız Parça

Dolabınızın Kurtarıcısı Olabilecek 15 Zamansız Parça

Her dolabın olmazsa olmaz parçaları vardır. Özel gün, gündelik yaşam veya ofis yaşamı için giyecek bir şey bulamadığınızda bu parçalar imdadınıza yetişebilir. Şal, tunik, pantolon, ceket, ikili takım gibi en çok giymekten hoşlandığınız kıyafetlerden her mevsime ve alana hitap eden bir modeli mutlaka gardırobunuzda olmalıdır. 

Her sezon birbirinden rahat, şık ve ihtişamlı görünüme sahip olan tesettür giyim modelleri üretilir. Üretilen yeni tasarım modellere bakarak her kadın çoğu zaman dolabını yeniler. Kullanmadığı kıyafetlerini atarak yerine yeni ürünlerden satın alır. Ancak bir kere alıp yıllarca kullanabileceğiniz öyle zamansız parçalar vardır ki; içerisinde bulunduğunuz sezonun modası her ne olursa olsun her daim kurtarıcınız olur. İşte hiçbir zaman modası geçmeyecek ve kurtarıcı parçanız olacak 15 zamansız parça!

İkili Takım 

Her gardıropta bulunması gereken zamansız parçalar arasında ilk sırada yer alan ikili takımlardır. İkili takımlar her tesettürlü kadının çok severek kullandığı parçadır. Zaman kısıtlılığı yaşadığınızda veya giyecek hiçbir şey bulamadığınızda ikili takımlardan faydalanabilirsiniz. 

Birbiriyle uyumlu olan ikili takımlar ile kombin yapmak son derece kolay ve hızlıdır. İster gündelik yaşamda ister ofis şıklığında isterseniz de özel günlerinizde tercih edebileceğiniz ikili takımlar vardır. Son derece modern ve şık tasarıma sahip olan ikili takımlardan en az bir tane gardırobunuzda bulundurmalısınız. 

Tesettür Elbise

Tesettür giyimde sıklıkla kullanılan parçalardan biri de elbiselerdir. Tek parça rahatlığı ve şıklığı sunan elbiseler her alana uyumlu olabilecek çeşitlilikte tasarlanıyor. Elbiseleri özel günlerinizde ve iş hayatınızda tercih edebileceğiniz gibi; gündelik yaşamda da kullanmak üzere satın alabilirsiniz. Her ortamda zarifliğinizi gösterebileceğiniz pek çok modelde tesettür elbise vardır. 

Siyah, beyaz, bej gibi tek renkler başta olmak üzere çiçekli ve desenli tesettür elbiselerden dolabınızda mutlaka 1 tane bulundurmalısınız. Özellikle siyah elbiseyi gündelik yaşamınızda tercih edebileceğiniz gibi aksesuarlarla destekleyerek özel günlerinizde de kullanabilirsiniz. Aynı şekilde açık renkli veya desenli elbiseleri gündelik yaşamınızda kullanarak “giyecek hiçbir şeyim yok” derdinden kurtulabilirsiniz. 

Tunik

Tesettür giyimin vazgeçilmez parçaları arasında yer alan tunikler hem pantolon hem de eteklerle kombinlenmek için harika seçeneklerdir. Her mevsime uygun olabilecek şekilde üretilebilen tunik modelleri hayatınızın her alanında kurtarıcı parçanız olabilir. Yürüyüş, piknik, alışveriş gibi gündelik yaşamda veya düğün, nişan gibi özel organizasyonlarda tercih edebilirsiniz. 

Eğer dolabınızda kurtarıcı bir parçaya ihtiyaç duyuyorsanız; mutlaka birkaç modelde tunik almalısınız. Bu sayede zamanın kısıtlı olduğu ve acil kombin yapmanız gereken anlarda zorluk yaşamazsınız. 

Jean

Gardırobunuzda bulunması gereken bir diğer kurtarıcı parça da Jeanlardır. Özellikle gündelik yaşamda kullanabileceğiniz Jeanlar salaş, dar ve rahat kesimde üretiliyor. Yaz aylarında hem rahat hem de şık olmak isterseniz; salaş kesime sahip olan Jeanlardan faydalanabilirsiniz. Özel gün veya ofis şıklığı için daha koyu renklere ve klasik görünüme sahip olan Jeanlardan dolabınızda bulundurmalısınız. 

Trençkot 

Tesettür giyimin olmazsa olmaz parçasını oluşturan trençkotlar, her tarza hitap ettiği için çok fazla tercih ediliyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında neredeyse tüm kombinleri tamamlayan parça ile sizde stil sahibi olabilirsiniz. Akşam yemeklerinde, özel davetlerde, ofis şıklığında ve gündelik yaşamda trençkotları tercih edebilirsiniz. 

Trençkotlar sayesinde hem rahatınızdan ödün vermez hem de zahmetsiz şıklığa kavuşursunuz. Pek çok renge sahip olan trençkotlardan özellikle bej rengini dolabınızda mutlaka bulundurmalısınız. 

Ferace 

Hem konforlu hem de şık bir giyim ürünü olan feraceler dolapların vazgeçilmez parçasını oluşturuyor. Mevsim geçişlerinde göre farklı renk, desen ve kumaştan üretilen feracelerden tarzınız doğrultusunda seçim yaparak, gardırobunuzda bulundurmalısınız. Özellikle tek renk ve sade tasarıma sahip olan ferace modası hiçbir zaman kaçmayacağı için dolabınızın kurtarıcı parçası haline gelecektir. 

Şal

Tesettür giyimin en güzel parçasını oluşturan şallar, pek çok renk ve tasarımda üretiliyor. Ayrıca şallar pek çok kumaş türüne sahip olduğu için yaz ve kış ayları için farklı tercih ediliyor. İpek, şifon, twill, penye gibi kumaşlardan üretilen şallardan mevsimin şartlarına uygun olanını mutlaka dolabınızda bulundurmalısınız. 

Eşarp 

Eşarplar her zevke ve her tarza hitap edebilecek modelde üretilen tesettür giyim ürünlerinden biridir. Özellikle özel günlerde tercih edilen eşarplar her kadının dolabında mutlaka bulunmalıdır. Elbise, ikili takım, tunik ve abiye kıyafetlerin üzerine çok yakışan eşarplarla harika bir görünüme sahip olabilirsiniz. 

Hem kullanışlı olmaları hem de estetik bir görünüm sunmaları sebebiyle önemli bir yere sahip olan eşarplardan mutlaka dolabınızda bulundurmalısınız. 

Etek 

Dolabınızın kurtarıcı parçası olacak bir parça da eteklerdir. Pek çok renk, desen ve kumaştan üretilen etekler her tarza hitap edebilecek çeşitliliğe sahiptir. Dolayısıyla sizde fiziğinize ve tarzınıza hitap eden etek modelini seçerek dolabınızda mutlaka yer vermelisiniz. 

Düz kesime ve ihtişamlı görünüme sahip olan saten tesettür etek özel günlerinizin kurtarıcı parçası haline gelirken; fırfırlı ve desenli etekler daha çok gündelik yaşamda tercih edebileceğiniz niteliktedir. Dolayısıyla hem özel günler hem de gündelik yaşam için bu eteklere dolabınızda yer vermelisiniz. 

Ceket 

Hem kullanışlı hem de şık bir parça olan ceketler, asla popülerliğini yitirmeyen tesettür kıyafetleri arasında yer alıyor. Yeni sezonda birbirinden renkli ve özgün tasarımlara sahip olan ceketlerden alarak hayatınızın her alanında tarzınıza tarz katabilirsiniz. Özellikle siyah, lacivert gibi daha klasik görünüme sahip olan ceketler özen günlerinizin kurtarıcısı olabilir. 

Pembe, sarı, yeşil, kırmızı, bej, ekru, turuncu gibi cıvıl cıvıl renklere sahip olan ceketler ise marjinal tarz yaratmak isteyenler için harika seçeneklerdir. Aynı tarz giyinmekten sıkıldıysanız eğer bu ceketlere dolabınızda yer vermelisiniz.  

Gömlek 

Tesettür giyimin en güzel parçalarından olan gömlekler hem pantolonlarla hem de eteklerle kombinlenecek harika kıyafetlerdir. Beyaz gömlekler başta olmak üzere çeşitli renk ve desenlerdeki gömleklerden dolabınızda bulundurmalısınız. Beyaz ve siyah gömlekleri çok kolay bir şekilde kombinleyerek zahmetsiz şıklığa kavuşabilirsiniz. 

Yelek 

Hareketli ve renkli kombinler oluşturmak için dolabınızda yer vermeniz gereken yelekler, kombinlerinizin tamamlayıcısı olacaktır. Sokak modasını yansıtmak istediğinizde kullanabileceğiniz renkli ve desenli yeleklerin yanı sıra; klasik kombinle şık ve ihtişamlı bir görünüme sahip olmanız için dikkat çeken yeleklerde vardır. Tarzınızı her daim konuşturmak istiyorsanız; dolabınızda en az bir tane yelek bulundurmalısınız. 

Abaya 

Düğün, nişan, mezuniyet töreni gibi çeşitli organizasyonlarda kurtarıcı parçanız haline gelecek abayalar, çeşitli tasarımlarda üretilebiliyor. Son dakika ayarlanan davetlerde giyip çıkabileceğiniz bu parça ile şıklığınızı konuşturmayı başarabileceksiniz. Siyah, haki, pembe, bej, ekru gibi renk seçeneklerine sahip olan abaya ürünler dolabınıza yer vermelisiniz. 

Sweatshirt 

Konforundan ve rahatlığından vazgeçemeyen biriyseniz dolabınızda mutlaka sweatshirt bulundurmalısınız. Jeanlarla kombin yapabileceğiniz sweatlar, gündelik yaşamınızda kurtarıcı parçanız haline gelecektir. 

Hırka 

En kullanışlı parçalardan olan ve modası hiçbir zaman geçmeyen hırkalar, her kombinin üzerine uyum sağlayacak niteliktedir. Yürüyüşe giderken, piknik yaparken, alışverişe çıkarken vb. organizasyonlarda üzerinize alacağınız hırka hem kombini tamamlayacak hem de üstün konfor sağlayacaktır. Bundan dolayı dolabınızda mutlaka bir tane hırka bulundurmalısınız. 

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/ten-rengine-uygun-esarp-secimi linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Mayıs 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR