Ten Rengine Uygun Eşarp Seçimi

Ten Rengine Uygun Eşarp Seçimi

Kadınların estetik görünümünü etkileyen en önemli aksesuarlardan biri olan eşarplar, tesettür giyimin en güzel parçasıdır. Haliyle kadınlar şal seçimi yaparken pek çok hususa dikkat ederler. Bu hususlar arasında genelde trendler, giyilecek kıyafetler ve desenler ön planda olur. Ancak ten rengi de bu konuda belirleyici bir husustur. Ten renginize hitap eden bir eşarp seçimi yapmanız, estetik görünümünüzü pozitif anlamda etkileyecektir. 

Giydiğiniz kıyafetin ve yaptığınız makyajın ten renginize uyumlu olduğundan ne kadar eminseniz eşarbında uyumlu olduğundan o kadar emin olmanız gerekir. Bu sebeple, pek çok farklı rengi deneyerek cilt tonunuza hangi rengin uyduğuna karar verebilirsiniz. Yüzünüz ön planda olacağı için seçeceğiniz eşarp ve şal rengine çok dikkat etmeniz gerekecektir. Mesela, parlak ve koyu renkler her cilt tonuna giden renkler değildir. İşte bu noktada, ten renginize hitap eden eşarp seçimi hakkında bilgi vereceğiz. 

Beyaz Ten Rengine Göre Eşarp Seçimi 

Beyaz tenli tesettürlü kadınlar eşarp seçimi konusunda son derece şanslıdırlar. Hem koyu renkli eşarplar hem de açık renkli eşarplar ciltlerine yakışır. Aynı şekilde, hemen hemen her renkte parlak veya mat eşarp tercih edebilirler. Ancak en çok hangi renk ve tonları yakışır derseniz; pastel tonlar diyebiliriz. Beyaz ten rengine sahip kadınların pastel tonlarda eşarp takmaları hem ciltlerine canlılık kazandırır hem de kıyafetlerinin bir bütün olarak gözükmesini sağlar. Kombinize uygun veya birkaç ton açık olan pastel renklerde eşarp takarak ton sür ton uyum yakalayabilirsiniz. 

Kullanılan eşarp renklerinde yumuşak geçiş yapmaya özen göstermelisiniz. Teninizi solgun gösterecek veya kapatacak renklerden uzak kalmalısınız. Mesela, dore, altın sarısı veya saks mavisi gibi eşarplar ten renginize hitap etmeyecektir. Tamamen koyu renge veya tamamen açık renge sahip olan eşarplardan uzak kalmalısınız. Bu tarz renklere sahip olan eşarplar yüzünüzün solgun ve hasta görünmesine neden olabilir. Özellikle çok koyu renklerdeki eşarplar sizi hem olduğunuzdan daha beyaz gösterecek hem de sert bir görünüm sağlayacaktır. Ara tonları tercih ettiğiniz taktirde ten renginizle bütünleşecek ve aynı zamanda yaşınıza hitap edecektir. 

Beyaz ten ile uyumlu olan eşarp renkleri arasında lila, pembe, yeşil ve tonları yer alıyor. Özellikle haki, asker yeşili ve zümrüt yeşili gibi tonlar beyaz tenlilere en çok hitap eden renklerdir. Bunların dışında bej, toprak tonları ve gri gibi renklerde daha iyi görünmenizi sağlayacak eşarp renkleridir. 

Buğday Ten Rengine Göre Eşarp Seçimi

Buğday ten rengine sahip olan kadınların tercih edebileceği eşarpların renk skalası geniştir. Özellikle pastel tonlar cilt tonlarına en iyi gidecek renkleri barındırıyor. Bu noktada tam ten renginizi belirlemeniz gerekecektir. Yaz aylarında hafif bronz bir tene sahipseniz daha mat ve renkli eşarplardan kullanmalısınız. Bunun yanı sıra kışın daha açık ve sarı ten rengine sahipken parlak ve gösterişli eşarplardan takabilirsiniz.

Buğday tenli kadınlar keskin renklere sahip olan eşarpları da tercih edebilirler. Bu keskin renkler arasında pembenin canlı tonları, yeşilin gösterişli tonları, lacivert, sarı, mavi ve kırmızının koyu tonlar vardır. Keskin renkler, yüzünüzün ortaya çıkmasını sağlayarak hoş bir görünüm sunacaktır. Ayrıca açık renklerde cilt tonunuzla uyum içerisinde olacaktır. Özellikle karamel ve bal rengi cilt tonunuza çok yakışacak renkler arasında bulunuyor. 

Buğday tenlilerin kaçınması gereken renklerin arasında koyu renkler yer alıyor. Kahverengi, koyu lacivert, füme, bordo gibi renkler ten renginize hitap etmeyecektir. Kahvenin daha koyu rengi, mint yeşili ve kırmızı gibi renkler cilt tonunuza uyum sağlayacak renklerdir. Bahsi geçen renkleri ve tonlarını kıyafetlerinizle uyumlu hale getirdiğinizde ortaya mükemmel bir görünüm çıkacaktır. 

Esmer Ten Rengine Göre Şal Seçimi

Ten rengine uygun eşarp seçimi konusunda esmer tene sahip olan kadınların renk skalası diğerlerine kıyasla azdır. Çünkü, seçilen her renk esmer tenli kadınların cildine hitap etmez. Hatta bazen ten renginizin daha koyu gözükmesine bile sebep olabilir. Bu sebeple cilt tonunuza hitap edebilecek renkteki eşarplardan seçerek yüzünüzün ortaya çıkmasını sağlamalısınız. 

Esmer tenli kadınların baskın ten rengi doğru renkte eşarp seçimi yaptıkları zaman ortaya çıkacaktır. İşte bu noktada, esmer tenlilere en çok yakışan renklerin başında koyu pembe, kırmızı, zümrüt yeşili, fuşya gibi renkler bulunuyor. Tek renk eşarpların yanı sıra, desenli veya çiçekli eşarplarda esmer tenlilere çok yakışacak tarzdadır. Esmer tenlilerin eşarp seçimi yaparken tercih etmemesi gereken renkler arasında kahve ve tonları yer alıyor. Bahsi geçen renkler cilt tonunuza yakın renkler olduğu için teninizi kapatacak ve kötü bir görünüme sebebiyet verecektir. 

Esmer tenli kadınlara kırmızı tonları ve mavi tonları en çok yakışan renkler arasında yer alıyor. Mavi renginin özellikle laciverte yakın olan renkleri, esmer tenlilerin gönül rahatlığıyla seçeceği renklerdir. Bu renklerin yanı sıra, somon, pudra, bej gibi renkler esmer tene yakışacak renkler arasındadır. Parlak kumaşa sahip olan eşarplarda esmer tenlerin yüzünün ortaya çıkmasını sağlayacağı için harika bir görünüm oluşturacaktır. 

Eşarbın Ten Rengine Uyumlu Olmasının Önemi 

Kıyafet veya aksesuarların bedeninize, tarzınıza ve beklentinize hitap etmesinin yanı sıra; teninize uyum sağlaması son derece önemlidir. Her geçen gün yenilenen ve gelişen moda dünyasında pek çok tasarım ortaya çıkıyor. Duruşunu, tasarımını veya kalitesini beğenerek aldığınız ürünler sizin üzerinizde düşündüğünüz gibi durmayabiliyor. Çünkü her insanın ten rengi farklıdır. Yani bir başkasından görüp beğenerek aldığınız eşarplar size aynı şekilde olmayacaktır. Böyle anlarda hayal kırıklığı yaşamamanız adına ten renginizi göz önünde bulundurarak seçim yapmanız önem arz eder. 

Beyaz, buğday veya esmer ten tipine sahip olabilirsiniz. Bir eşarp seçimi yapmadan önce cilt tonunuzu göz önünde bulundurmalı ve size hitap eden rengi seçmelisiniz. Bu noktada, ten renginiz ve ten renginize uygun yaptığınız makyaj, eşarbın daha gösterişli durmasını sağlayacaktır. Yüzünüz bir bütün olarak durduğunda ise yaptığınız kombin göz kamaştıracaktır. Haliyle bu durum özgüveninizi olumlu yönde etkileyecektir. O halde ten renginizi göz önünde bulundurarak eşarp seçimi yapmalı ve size yakışan renkleri satın almalısınız. 

Nötr Ton 

Nötr alt tona sahip olan insanların tenlerine uygun eşarp seçimi yaparken, aşırı parlak ve canlı renklere kaçmamaları gerekir. Bej, nude tonlar, lacivert, gri, gül kurusu ve yeşil gibi renkler kullanabilecekleri renkler arasındadır.  

Soğuk Alt Ton 

Soğuk alt tona sahip olan kadınların pembe pigmentlerden oluşması daha özel renklere yönelmesi gerektiği anlamını taşır. Eşarp seçimi yaparken mavi, eflatun, kiraz kırmızısı, yeşil, pembe, mor, mürdüm ya da gümüş benzeri renkler tercih etmelidir. Özellikle seçiminiz parlak tarzdaki eşarplardan yana olacaksa bu renklerde tercih etmenizde fayda vardır. 

Sıcak Alt Ton

Sıcak alt tonuna sahip olan ciltler genelde buğday tenli, sarı benizli ve sarı alt tonlu kişiler olarak bilinir. Bahsi geçen tenlere en çok yakışan renkler arasında kızıl kahve, mercan, açık yeşil, kiremit, altın, somon, kayısı, bakır, kahve, şeftali, toprak, zeytin yeşili, orkide rengi, turkuaz, turuncu ve pembe vardır.  

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/tesettur-yelek-trendi-geri-dondu-yelek-ile-yapabileceginiz-kombinler linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Mayıs 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR