Yazın Nefes Aldıran Şal Kumaşları Hangileri?

nefes alan şal kumaşları

Tesettür giyimin tamamlayıcı parçasını oluşturan şallar birçok renk, kumaş ve modelde üretilebiliyor. Şallar kıyafete uygun tercih edilebildiği gibi; mevsime uygun olacak şekilde seçim yapmak da önem arz ediyor. Bu sayede mevsimin zorlu şartlarına karşı tedbir alarak daha konforlu kullanım elde edilebiliyor. Örneğin, sıcak yaz aylarında teninize nefes aldıracak, terletmeyecek ve sağlığınızı koruyacak şal kumaşlarından seçim yapılmalıdır. Bu şekilde hem rahat kullanım olanağı yakalayabilir hem de kombininizi şık ve ferah bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Peki, yazın nefes aldıran şal kumaşları neler? Gelin birlikte öğrenelim… 

Birbirinden Farklı ve Kullanışlı Şal kumaşları 

Nefes aldıran ve terletmeyen şal kumaşları pek çok seçeneğe sahiptir. Keten kumaş, koton kumaş, krep kumaş, pamuklu kumaş ve penye kumaş bu seçenekler arasında yer alıyor. Bu şal kumaşları giyim sektöründe en çok tercih edilen kumaş çeşitleri olarak biliniyor. Bu durumun nedeni ise kumaşların son derece rahat ve kullanışlı olmasından kaynaklanıyor. Kaymayan tok duruşu ve nefes alan kumaşı ile oldukça rahat kullanım sunan şallar, yaz boyunca başınızdan hiç çıkarmak istemeyeceğiniz formda üretiliyor. 

Hem spor hem de klasik kombinlere uyum sağlayan bu şal kumaşları kolay kolay kırışmıyor. Kavurucu yaz sıcaklarında tak ve çık rahatlığına alışan tesettürlü kadınlar, bu şal kumaşlarından vazgeçemiyor. Kumaşlar yapıları gereği renk ve desenlerini de şık bir şekilde yansıtıyor. Pudra, gül kurusu, gri, gümüş, siyah, mor, bordo, vizon, beyaz, indigo ve kiremit renk seçenekleri ile yaz kombinlerinizi tamamlayabiliyor. Gün boyu kendinizi rahat ve iyi hissedeceğiniz bu seçenekleri gelin bir de detaylıca inceleyelim. 

Pamuklu Şal Kumaşı

Nefes aldıran şal kumaşları konusunda öne çıkan ilk kumaş türü pamuklu kumaş oluyor. Yumuşacık yapısı ve havayı geçirme özelliği ile sevilen pamuklu kumaşlar, sağlıklı kumaş çeşidi olarak dikkat çekiyor. İster boneli ister bonesiz bir şekilde kullanabileceğiz pamuklu şallar, hiçbir şekilde kayma yapmıyor ve şeklini kaybetmiyor. Böylece sıcak yaz günlerinde rahat etmenizi ve saçlarınızın nefes almasını sağlıyor. 

Pamuklu şal kumaşı ile istediğiniz şal modelini yapabilmeniz de mümkün hale geliyor. Her şekli alabilen kumaş, tesettürlü kadınların işini kolaylaştırıyor. Terleme yapmadığı ve hava akışını sağladığı için kirlenmeyen pamuklu şalların temizliğine bile çoğu zaman gerek duyulmuyor. Katlayıp koyduğunuz şal açtığınız da yeniymiş gibi kullanmanızı olanak sağlıyor. Uzun saatler boyunca kişinin rahatsız olmadan kullanmasına yardımcı oluyor. %100 pamuk kumaştan üretilen şallar, yaz aylarını ferah ve serin bir şekilde geçirmeniz için üretiliyor. Ayrıca tenin nefes almasını sağlayarak, terleme sonrasında tahriş olmasını da önlüyor. 

Pamuklu şallar yalnızca yaz aylarında değil, 4 mevsimde sağlıklı ve konforlu bir kullanım sunuyor. Soğuk aylarda sıcak tutarak üşümeyi önlüyor. Yumuşak yapısı ve kolay şekil alan dokusu ile sert kış günlerinde başınızı sararak konforlu kullanım sağlıyor. Bu şalları ister spor ister klasik kombinlerle buluşturabilir ve tarzınıza tarz katabilirsiniz. Hem işlevsel oluşu hem dört mevsimde kullanılması hem de her kombini tamamlaması nedeniyle pamuklu şallar çok seviliyor!

Krep Şal Kumaşı

Kavurucu yaz sıcaklarını konforlu ve sağlıklı geçirmenize yardımcı olacak şal kumaşları arasında krep şal kumaşı da bulunuyor. Tok duruşu ve nefes alan yapısı ile krep şal kumaşı, yaz boyunca başınızdan çıkarmayacağınız model olacaktır. Her kombini tamamlayan gösterişli duruşu ve konforlu yapısı ile sıklıkla tercih edilen kumaşlardandır. Tiril tiril yapısı sayesinde başınıza yapışma ve akabinde terletme gibi olumsuz durumları yaşatmaz. Bu sayede yaz mevsiminde hafif ve nefes alan yapısı ile rahat etmenizi sağlar. 

Hem spor hem de klasik kombinlere uyum sağlayan krep şal kumaşı, kolay kolay kırışmaz. Bu sebeple ütü yapılmasına gerek de kalmaz.  Yaz aylarında bu şal kumaşını tercih edenler tak ve çık rahatlığına alışır. Yapısı gereği salaş ve dökümlü yapıda olduğundan son derece hafiftir. Zarif ve hayranlık uyandırıcı bir kumaş türü olduğu için birçok kombinle uyumlu hale getirilebilir. İçeriğindeki pamuk oranının yüksek olmasından dolayı başınızda kolayca şekil alır. 

Şal kumaşları arasında sıklıkla tercih edilen krep kumaşın renk skalası da oldukça fazladır. Özellikle yaz günlerine hitap eden pembe, sarı, yeşil, pudra, bej gibi renklerin yanı sıra; siyah, kahverengi, gri gibi renklerde vardır. Bu kumaş çeşidi yalnızca günlük yaşantıda değil; özel günlerde ve düğünlerde de sıklıkla kullanılabilir. Her tarza ve her yere uyum sağlayan yapısı olduğu için her yaştan kadının tercih sebebi oluyor. 

Keten Pamuk Şal Kumaşı

Şal kumaşları dendiği zaman akla gelen kumaşlardan biri de keten pamuk şal kumaşıdır. Son derece hafif ve yumuşak yapısı ile dikkat çeken bu kumaş, kaymayan yapısı ile biliniyor. Bu yönüyle hayatın her alanında tercih edilme olanağı sağlıyor. İster özel günlerinizde isterseniz gündelik yaşamınızda tercih ederek, üstün konfora kavuşabilirsiniz. 

Terletmeyen ve kaymayan keten şallar, her mevsimde kullanma olanağı sunar. Yazları sunduğu ferahlık ve rahatlık hissini; kışları da soğuğu dışarıda tutarak sunuyor. Yüzde yüz ketenden üretilen kumaşlar yumuşaklığı sayesinde her modeli yapmanıza da imkan sağlıyor. Ağırlık yapmayan ve kullanıcıyı rahat ettiren kumaş, son derece rahat olması ile dikkat çekiyor. 

Keten pamuk şal kumaşları, her kıyafete uyum sağlayacak renkte üretilebiliyor. Pembe, beyaz, yeşil, pudra, bej gibi renk seçenekleri sıklıkla tercih edilebiliyor. Bahsi geçen kumaş, aynı kumaştan üretilen giysilerin üzerine de kullanılıyor. Yaz aylarında sıklıkla giyilen ve ketenden üretilen elbise, tulum ve ikili takımların üzerine bu şallardan tercih ediliyor. Bu durum da kişinin gün boyunca ferah ve konforlu olmasını sağlıyor. 

Keten pamuk şallar diğer tesettür şal kumaşlarına göre daha hassas yapıda olabiliyor. Bu yüzden kullanırken dikkat ettiğiniz gibi temizliğini ve ütüsünü yaparken de dikkat etmelisiniz. Şalı elinizde yıkamaya özen göstermeli ve nemli haldeyken ütüleme yapmamalısınız. Kuruduktan sonra orta ısıdaki ütüyle ütülemeli ve ilk günkü formuyla duran şalınızı kullanmaya devam etmelisiniz. 

Penye Şal Kumaşı 

Esnek kumaşı ile dikkat çeken penye şal kumaşı, yaz aylarında vazgeçilmez şalınız haline gelecektir. Sıcak yaz aylarında hayatınızı kolaylaştıracak ve üstün konfor sağlayacaktır. Kolay şekil alan, başta bozulmayan penye şal, hava geçirgenliği sayesinde terleme yapmıyor. Bu nedenle de sağlıklı bir şekilde kullanılıyor. 

Şal kumaşları arasında çok sevilen penye şal kumaşı, kolay yapılan temizliği ile ön plana çıkıyor. İster elde ister makine de rahatlıkla yıkanabiliyor. Ütülerken yanma riski bulunmuyor ve uzun ömürlü kullanım sunuyor. Her mevsime uygun olacak, özellikle de yaz aylarında terletmeyecek şal bulmak meşakkatli olabiliyor. Ancak penye şal kumaşı, kaliteli merserize kumaşı ile kavurucu sıcaklarda sizi ferah ve serin tutuyor. 

Yaza uygun renkleri ile tesettür kombinlerine hareket katacak modeller bulunuyor. Tesettürlü kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen renkler arasında bej, krem, kahve, beyaz, pudra, haki ve gri renkleri yer alıyor. Modern ve konforlu kıyafetlerinizle kullanabileceğiniz renkli şal kumaşları yaz kombinlerinize mükemmel bir uyum sağlayacaktır. 

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/bayram-icin-tesetturlu-anneye-alinabilecek-10-hediye linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür şal
Mart 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR