Vücut Tipinize Göre Tesettür Pantolon Seçimi Hakkında Her Şey

Vücut Tipinize Göre Tesettür Pantolon Seçimi

Her kadının dolabında bulunması gereken parçalardan biri hiç şüphesiz pantolondur. Çünkü pantolonlar gündelik yaşamda, özel günlerde ve ofis hayatında hem şıklık hem de konfor sağlar. Tesettür pantolon modelleri çeşitli kategorilere ayrılır. Dar, havuç, İspanyol ve mom bu kategoriler arasında yer alır. Bu modeller arasından hem zevkinize hem de vücut tipinize uygun pantolonu seçmek önemlidir. Çünkü pantolonun istenildiği gibi durması kullanıcının boyuna ve kilosuna bağlıdır. Özellikle beden konusunda bir sorun yaşamamak için armut, üçgen, dikdörtgen, elma ve kum saati vücut tiplerine göre seçim yapmak gerekir. Aksi halde hem kısa hem de kilolu bir şekilde görünebilirsiniz. 

Moda Ala yeni sezonda birbirinden iddialı ve özgün tasarımlarda tesettür pantolon modelleri çıkarmıştır. Her vücut tipine hitap edebilecek modeller her beğeniyi de kazanacak niteliktedir. Siyah, beyaz, mavi gibi standart renklerin yanı sıra bej, ekru, toprak, vizon, krem, taş, turuncu, yağ yeşili gibi daha pek çok renkte tesettür pantolon tasarlıyor. Bu pantolonları vücut tipinize uygun seçmek ise önem arz ediyor. Bu yazımızda vereceğimiz detaylar sayesinde doğru pantolonu seçebileceksiniz. 

Vücut Tipine Uygun Pantolon Seçimi Nasıl Olmalı?

Hem konfor hem de estetik görünüm için vücut tipine uygun pantolon seçimi yapmak gerekiyor. Bunun içinde elma, armut, dikdörtgen, kum saati, üçgen gibi vücut tiplerinden hangisine sahip olduğunuzu bilmeniz gerekiyor. Vücut tipini anlayabilmek göğüs, kalça, bel ve omuz bölümünü iyi tanımaktan geçiyor. Tesettür pantolon alırken bu detayları göz önünde bulundurmak, doğru seçimi yapmanızı sağlayacaktır. 

Öncelikle boydan aynanın önüne geçerek analiz yapmalısınız. Bütün hatlarınızın oval bir şekilde göründüğünü düşünüyorsanız elma vücut tipine sahipseniz demektir. Yani kalça, bel, göğüs ve omuz bölgesinin ölçüleri yakın oranda çıkacaktır. Armut vücut tipinde ise kalça ve göğüs kısmı çok geniş durur. Aynı şekilde kalça ve bacak daha kalınken üst kısım daha ince olur. 

Kum saati vücut tipinde ise bel ince, omuz ve kalça bölümü daha geniş yapıdadır. Bu vücut tipine 90 60 90 vücut tipi de denir. Son vücut tipi olan dikdörtgen vücutta ise bel daha ince, omuzlar geniş ve kalça kısmıyla omuzlar aynı büyüklükte olur. 

Armut Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Vücut tipleri arasında kadınları en çok zorlayan armut vücut tipidir. Çünkü bu vücut tipinde üst kısım ince ve dar görünüme sahipken; alt kısım daha geniş yapıya sahiptir. Hem geniş hem de kalın alanların ince görünebilmesi için boru veya havuç paça pantolon seçilmesi gerekecektir. Bahsi geçen pantolonlar armut tipine çok yakışacaktır. 

Havuç paça ve boru paça tesettür pantolon, armut tipine haiz olan hanımların vücudunun daha orantılı gözükmesini sağlayacaktır. Vücut hatlarının daha doğru gözükebilmesi için yüksek bel seçilmesi doğru tercih olacaktır. Yüksek bel pantolonlar basen ve kalça kısmının daha orantılı gözükmesini sağlayacağı için armut vücut tipine çok yakışacaktır. 

Elma Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Vücut tipleri arasında bulunan elma vücut, geniş üst bölgeye ve alt bölgeye sahip olanlara denir. Hem alt hem de üst bölgesi geniş olan kadınlar, tesettür pantolonu kıvrımlarına göre seçmesi gerekir. Geniş hatlara daha dar kesim pantolonlar yakışacaktır. 

Genelde ince bacaklı ve kıvrımsız bölgeleri olduğu için bol kesim tesettür pantolon olmayacaktır. Boyfriend ve havuç paça pantolonlarda yakışmayacaktır. Elma vücut tipi için dar paça veya boru paça pantolon seçerek modern bir görünüme sahip olabilirsiniz. 

Kum Saati Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

İnce bel yapısına, hafif geniş yapıda kalça ve basene sahip olan hanımlar, kum vücut tipine sahip demektir. Bu vücut tipindeki kadınlar çok şanslıdır. Çünkü pek çok tesettür pantolon modeli armut vücut tipine yakışır. En çok yakışacak pantolon modeli geniş paça olup, kadınların tarz görünmesine olanak sağlar. 

Kum vücut tipindeki hanımların çok dar ve çok bol pantolonlar giymemesi gerekir. Bahsi geçen kıyafetler, vücut hatlarının kötü görünmesine sebep olurken aynı zamanda konforsuz durur. Bu sebeple hem havuç model pantolonlardan hem de kalçalarını ortaya çıkaran pantolonlardan uzak durmaları gerekir.

Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Pantolon Seçimi

Dikdörtgen vücut tipine sahip olan kadınları üst ve alt kısımları orantılıdır. Bu durum ise vücut yapılarına göre tesettür pantolon seçimini kolaylaştırır. Vücutları düz olduğu için bu hanımlara her tarz pantolon yakışır. Özellikle yüksek bel pantolon, havuç paça pantolon ve boru paça pantolon mükemmel durur. 

Tesettür pantolon daha ince ve keten kumaşta tercih edilirse, dikdörtgen vücut tipine daha çok yakışır. Bu modeller vücut hatlarının inceliğini belli ettiği için estetik görünüm katacaktır. Ayrıca bu tarz pantolonlar her tarz kıyafetle kombinlenebildiği için büyük avantaj sağlayacaktır. 

Üçgen Vücut Tipine Göre Jean Seçimi

Üçgen vücut tipine haiz olan hanımların omuzları son derece geniştir. Haliyle bu hanımların tercihini İspanyol paça pantolonlardan yana yapması gerekir. Dizden daha geniş açılan İspanyol paça pantolonlar oldukça şık duracaktır. 

Üçgen vücut tipine sahip olan hanımlar daha geniş yapıya sahip olurlar. Bundan dolayı bacak boylarının daha uzun ve ince görünmesi gerekir. İşte bu noktada düz paçalı ve sade renkli tesettür pantolon modelleri onlara hitap eder. Bu seçim sırasında boy faktörünü de dikkate almaları gerekir. Uzun boylu kadınlara İspanyol paça pantolonlar yakışırken; kısa boylu kadınları daha da kısa gösterebilir. 

Vücut Tipine Uygun Pantolon Seçmek Neden Önemli?

Kadınların sıklıkla tercih ettiği kıyafetler arasında bulunan pantolonların doğru bir şekilde seçilmesi önem arz ediyor. Çünkü bu pantolonlar hem gündelik yaşamda hem iş yerlerinde hem de özel günlerde sıklıkla kullanılıyor. Tesettür pantolon modelleri arasından seçim yaparken yukarıda saydıklarımızı dikkate aldığınızda kendinizi konforlu ve şık hissetmeniz muhtemel oluyor. 

Moda Ala değişen moda trendlerine ve vücut tiplerine göre tesettür pantolon üretiyor. Bu noktada vücut tipinize uygun seçtiğiniz pantolon tarzınızı yansıtmanıza neden oluyor. Pantolonlar hem vücut hatlarınızı göstermek hem de istediğiniz şekilde gizlemek için harika parçalardır. Dolayısıyla vücut tipinize uygun seçtiğiniz pantolon hem size şıklık hem de özgüven katacaktır. Vücut tipiniz kadar bacak boyunuzda önem arz eder. Kısa ve uzun boy bacaklara sahip olan hanımların seçtiği pantolonlar aynı şekilde durmayacaktır. Bu sebeple, tesettür giyim seçimi yaparken bacak boyunuzu da göz önünde bulundurmalısınız. 

Kısa bacak boyuna sahip olan kadınlar yüksek bel ve boru paça pantolon tercih etmelidir. Genel olarak minyon oldukları için İspanyol paça vb. pantolonlar yakışmayacaktır. Bu sebeple, vücut tipinize göre pantolon alırken bacak boyunuzu da dikkate almanız gerekecektir. Uzun bacak boyuna sahip olanlar ise İspanyol paça pantolonlardan alarak tarz sahibi olabilirler. Yüksek bel ve İspanyol paça pantolonlar uzun boylu kadınların tarzına tarz katacaktır. Moda Ala, her vücut tipine ve tarzına uygun tesettür pantolon tasarlıyor. Bu pantolonlara göz atarak zevkinize ve vücut tipinize uygun olanı seçebilirsiniz. 

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/dolabinizin-kurtaricisi-olabilecek-15-zamansiz-parca linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Haziran 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR