Vücut Tipine Göre Kaban Seçimi

Vücut Tipine Göre Kaban Seçimi

Soğuk kış aylarında bile şıklığından ödün vermek istemeyen hanımlar, soluğu iddialı kaban modeli seçiminde alır. Birbirinden farklı renk, desen, tasarım ve işlevselliğe sahip olan kabanlar, her kadının zevkine hitap etse de istenilen görünümü vermeyebilir. Çünkü kaban seçimi yaparken tarzı ve beklentiyi göz önünde bulunduran kadınlar bir detayı atlarlar. O da vücut tipine uygun kaban seçimi yapmamaktır! 

Vücut tipini tanıyan hanımlar, doğru kesimde tercih ettikleri kabanlarla hem daha şık hem de olduğundan daha zayıf görünüm elde edebilirler. Yalnızca kaban konusunda değil, yapılan tüm giyim seçimlerinde vücut tipine dikkat ederek seçim yapmak, kombinin baştan aşağıya iddialı görünmesine olanak tanır. Bu sayede kış aylarında da kombinlerden ödün vermeyerek harika bir görünüm elde edilir. Vücut tipine göre kaban seçimi yaparak daha iyi görünmek isteyenler, yazımızı okumaya devam edebilir. 

Vücut Tipine Göre Kaban Seçimi Nasıl Yapılır?

Vücut tipini tanımak ve ona göre bir giyim tarzı benimsemek kadınlar için son derece önemlidir. Çünkü iyi bir tasarıma ve renge sahip olan ürün ancak vücut tipine uygun olduğunda istenilen görünümü verir. Bazen mankende veya bir influencer da görülen kıyafet siz de aynı görüntüyü vermeyebilir. İşte bunun sebebi, vücut tipine uygun seçilmediğinden kaynaklanır. Armut vücut tipi, elma vücut tipi ve kum saati vücut tipi olarak 3 farklı vücut tipi vardır. Şimdi gelin birlikte, vücut tipine göre kaban seçimi yapalım!

Armut Vücut Tipine Göre Kaban Seçimi 

Armut vücut tipi birçok kadının sahip olduğu vücut tiplerinden biridir. Bu vücut tipindeki kadınlar genelde ince bele, geniş basenlere ve dar omuzlara sahip olur. O nedenle beli vurgulamak ve kalçayı gizlemek için ideal kabanı satın almak gerekir. 

Kuşaklı kaban modelleri ince beli vurgulamak için en doğru kaban tasarımıdır. Aynı zamanda uzun kaban ve orta boy kaban modelleri kalçayı gizleme konusunda iyi bir seçimdir. Kısa kaban seçenekleri ise, kalçayı ön plana çıkararak saklamayı ortadan kaldırır. O nedenle orta boy veya uzun kuşaklı kaban modellerinden tercih edilmesi doğru olur. Bahsi geçen kaban modellerini Moda Ala’yı inceleyerek bulmanız mümkün! 

Elma Vücut Tipine Göre Kaban Seçimi 

Bel kıvrımları çok belirgin olmayan ancak bacak bölümü dikkat çeken vücut tipine elma vücut tipi denir. Söz konusu vücut tipine sahip olan hanımlar, oversize ya da hafif kabarık olan kabanlardan tercih etmelidir. Özellikle kısa kaban ve orta boy kaban kaban modelleri ile bacaklar ön plana çıkarılmalıdır. 

Elma vücut tipine göre kaban seçimi yapacaklar, tek renk ve sade modelleri tercih etmelidir. Renk konusunda özgür olsalar da desenli tasarımlardan uzak durmaları doğru olur. Eğer desen seviyorlarsa da dikey çizgili veya minimal desenli kaban tercih etmeliler. Elma vücut tipine uygun kaban seçimleri için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Kum Saati Vücut Tipine Göre Kaban Seçimi 

Kum saati vücut tipine göre kaban seçimi yaparken son derece şanslıdır. Çünkü bu vücut tipinde belin hem kalçayla hem de göğüsle orantılı olması kaban seçimini kolaylaştırır. Kıvrımlarının ortaya çıkmasını istemeyen hanımların göğüs altından itibaren daralan tasarımlardan almaları gerekir. Yaka detayıyla dikkat çeken kabanlar sayesinde feminen bir görünüm elde edilebilir. Renk, desen ve tasarım konusunda hiçbir sınırlamanın olmadığı kum saati vücut tipinde kadınlar tarzına uygun seçimlerde bulunabilir. Ancak kaban konusunda desenli modellere yönelenlerin kemerli veya kuşaklı tasarımlardan alması daha doğru olur. Söz konusu kaban modellerini ve daha fazlasını incelemek üzere Moda Ala takip edilebilir. 

Boya Göre Kaban Seçimi

Vücut tipine göre kaban seçimi yaparken boyu da göz önünde bulundurmak gerekir. Kısa ve uzun boylu hanımların boyunu dikkate alarak kaban seçmesi, daha iddialı ve konforlu kombinler oluşturmasına olanak tanır. Peki, boya göre kaban seçimi nasıl yapılmalı? 

Kısa Boylu Kadınlara Göre Kaban Seçimi

Kısa boylu hanımlar kaban seçimi yaparken mini ve midi boylara yönelmelidir. Mini boyuttaki kaban modelleri, kısa boylu hanımların boyunun olduğu gibi gözükmesine yardımcı olur. Aynı şekilde midi boyuttaki kabanlar kısa boylu hanımlara hitap eder. Aksi durumda seçim yapan hanımlar ise, olduğundan daha kısa bir görünüme sahip olabilir. Örneğin diz altı ve maxi boy kaban modelleri vücudu tamamen kavrayarak çirkin bir görünüm sunar. O nedenle kısa boylu kadınların mutlaka midi ve mini boyutta kaban tercih etmesi mühim olur. 

Uzun Boylu Kadınlara Göre Kaban Seçimi

Uzun boylu kadınların kaban tercihleri arasında midi ve maxi boy kabanlar başta olmak üzere mini boy kabanlar da olabilir. Bir başka deyişle, uzun boylu hanımlar istedikleri uzunlukta tasarlanan kabanları kullanabilirler. Maxi boy kaban çeşitleri vücudun her bölümünü kapatarak hem estetik hem de işlevsel kullanım sağlar. Fakat maxi boy kabanların kuşaklı olmasına özen gösterilmesi gerekir. Aksi durumda düz inen kaban emanetmiş görüntüsü verebilir. 

Midi boy diz altı kabanlarda uzun boylu hanımlara hitap eder. Kuşaklı, düğmeli vb. detayları olan bu kabanlar, her tarza da hitap ederek son derece şık durur.  Mini boy kabanlar ise, daha modern ve alışılmışın dışında tarz elde etmek isteyen hanımlara uygundur. Söz konusu kısa kabanların içerisine diğer parçaları (tunik, gömlek vs.) da kısa seçmek mühim olur. Bu sayede uzun boylu hanımlara mini boy kabanlarda hitap etmiş olur. 

Tarza ve Zevke Göre Kaban Seçimi

Vücut tipine göre kaban seçimi yaparken tarzı ve zevki de göz önünde bulundurmak gerekir. Neticede vücut tipine uygun olan bir kaban modeli tarza, tarza uygun olmayan kaban tasarımı ise, vücuda hitap etmeyebilir. O nedenle vücut tipi, tarz ve boya uygun bir kaban seçimi yapmak en doğru kararı vermeyi sağlar. Kaban modelleri klasik, modern, spor ve casual tarza hitap etmek üzere çeşitli tasarımlarda üretilir. Aynı zamanda her beklentiyi ve ihtiyacı karşılamak üzere çeşitli renk, tasarım, desen ve işlevsellik içerirler. Bu sayede ise her kadın arzu ettiği kabana ulaşma imkanı elde edebilir. 

Sportif giyim tarzına sahip olan kadınların renkli kaban modellerine yönelmeleri gerekir. Yeşil kaban, pembe kaban, ekru kaban, mavi kaban gibi birbirinden güzel renklerdeki kabanlar, spor tarza eşsiz dokunuş yaparlar. Aynı zamanda midi boy düğmeli kaban veya maxi boy kuşaklı kabanlarda sportif kombinleri tamamlama konusunda iddialı seçeneklerdir. 

Klasik giyim tarzını benimseyen hanımlar ise, uzun kuşaklı kaban veya kısa kuşaklı kaban modellerinden tercih etmelidir. Siyah kuşaklı kaban, kahverengi balon kol kaşe kaban, bej şal yaka kaşe kaban gibi kaban renkleri ve tasarımları klasik tarza tarz katmak için uygundur. 

Modern giyim tarzını tercih eden kadınlara hem sportif hem de klasik kaban modelleri hitap eder. Ancak modern giyinenlerin kaban konusunda renk ve tasarım detayına dikkat etmesi gerekir. Örneğin Teddy astarlı mavi kaban, tüvit astarlı kaban yeşil ve Class kaşe kaban pembe, modern kombinleri tamamlamak için harika seçeneklerdir. 

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/uzun-etekler-nasil-kombinlenmeli linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Aralık 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR