Uzun Etekler Nasıl Kombinlenmeli?

Uzun Etekler Nasıl Kombinlenmeli

Tesettür giyimin olmazsa olmaz parçalarından olan uzun etek modelleri, stil sahibi her kadının dolabında yer alır. Pileli etek, deri etek, düz etek, salaş etek gibi daha pek çok tasarımda üretilen etekler, aynı zamanda birçok renk seçeneğine sahiptir. Bu sayede her tarza ve her vücut tipine hitap ettiği gibi her ten rengine hitap etmeyi de başarır. Üstelik uzun etekler yalnızca özel günlerde değil, gündelik yaşam ve ofis hayatında da kullanılmaya uygundur. 

Günümüzde birçok tasarımda üretilen uzun etek modelleri, her ortama uyum sağlar. Düğün, nişan, söz gibi özel günlerden; yürüyüş, alışveriş, sinema ve akşam yemeği gibi gündelik yaşama kadar hitap eder. İş hayatında olan hanımların toplantılarını, iş yemeklerini ve gündelik iş kombinlerini de süslemeyi başarır. Anlaşılacağı üzere etekler, joker bir parça olarak hayatın her alanında kullanılır. Uygun parçalarla bir araya getirildiğinde ise stilin bir adım öteye taşınmasına yardımcı olur. Peki, uzun etek modelleri nasıl kombinlenmeli? İşte, uzun eteği kombinlemenin sırları! 

Uzun Etek Kombinleri

Her kadının dolabında yer alan kıyafetlerden biri, hiç şüphesiz, uzun eteklerdir. Uzun kloş etek, uzun çan etek, uzun salaş etek, uzun deri etek gibi daha pek çok tasarım ve kumaşta uzun etek modelleriyle karşılaşılabilir. Ancak sonbahar ve kış aylarında sıklıkla tercih edilen etek modelleri arasında deri etek, keten etek ve triko etek yer alır. Bahsi geçen etek modelleriyle sonbaharda birbirinden şık kombinler elde edilebilir. 

Tesettür etek kumaşı ve tasarımı nasıl olursa olsun, diğer parçaların etekle kombinlenebilir tarzda olması gerekir. Etek maxi boy olduğu için üstüne ve altına giyilen parçanın doğru olması son derece önemlidir. Aksi durumda seçilen parçalar ile rüküş bir görünüme ulaşılabilir. Peki, uzun etek kombinleri nasıl yapılır? 

Uzun Etek ile Gömlek Kombini 

Tesettürlü kadınların olmazsa olmaz parçası olan uzun etekler, gömlekler ile eşleştirildiğinde oldukça zarif bir görünüm ortaya çıkar. Özellikle kalem veya dar kesim eteklerin üzerine oversize kesim gömlek tercih edildiğinde modern bir tarz elde edilir. Örneğin, kalem deri uzun etek üzerine sade ancak şık bir oversize kesim gömlek giyilebilir. Üzerine Medine ipeği şal, babet ve mini zincirli çanta ile kombin tamamlanabilir. Etkinliğe göre minimal takılar ile kombin daha da zenginleştirilebilir. 

Uzun Etek ile Body Kombini 

Özel günlerde ve ofis yaşamında uzun etek ile kombin yapmak isteyenler, üzerine body giymelidir. Çünkü body etek kombinini daha şık ve ihtişamlı bir görünüme ulaştırır. Hatta doğru aksesuar, ayakkabı ve çanta seçimi sayesinde kombin her ortama uyarlanabilir. 

Siyah düz kesim etek üzerine ekru fitilli bir body giyilebilir. Altına siyah topuklu bot, siyah ipek şal ve gri oversize şişme yelek ile kombin yapılabilir. İnce askılı çanta ve minimal takılar ile kombin zenginleştirilerek tamamlanabilir. 

Uzun Etek ile Kaban Kombini 

Uzun etek yalnızca yaz aylarında değil, sonbahar ve kış aylarında da sıklıkla tercih edilir. Kaban, yelek, ceket ve trençkot gibi parçalarla birleştirildiğinde ortaya stil sahibi bir kadın çıkar. Eğer sonbahar aylarında uzun etek kombini yapılacaksa yelek, trençkot ve ceket ile kombinlenmesi önerilir. Kış aylarında ise, kaban veya diğer dış giyim ürünleri ile kombinlenebilir. 

Uzun etek üzerine beyaz oversize kesim bir gömlek giyilebilir. Altına mini topuklu bot giyilebilir, üzerine haki trençkot, bej şal ve koyu bej çanta ile kombin tamamlanabilir. Bu sayede alışılmışın dışında bir tarz elde edilerek her ortamda dikkat çekilir. Eteklerin üzerine renkli kaban modellerinden de tercih edilebilir. Örneğin gri veya füme deri etek üzerine indigo kaban giyilebilir. Beyaz bot ve beyaz peluş atkı ile kombin muhteşem bir şekilde tamamlanabilir. 

Uzun Etek ile Yelek Kombini 

Uzun eteklerin üzerine yakışan bir parça da yelektir. Günümüzde oversize kesimde elde edilen kapitone ve şişme yelek modelleri eteklerle bir araya getirildiğinde oldukça şık durur. Örneğin, siyah deri eteğin üzerine gri oversize kesim şişme yelek muhteşem olur. Altına beyaz spor ayakkabı ve üzerine füme desenli şal takıldığında kombin tamamlanabilir. 

Renkli kapitone yelek modelleriyle eşleştirilen etek kombinleriyle alışılmışın dışında bir tarz elde edilebilir. Örneğin turuncu kapitone yelek içerisine beyaz tişört giyilebilir, altına bej düz veya salaş bir etek tercih edilebilir. Üzerine turuncu, bej, sarı, yeşil renklerinden oluşan desenli bir eşarp takılabilir. Mini zincirli bej çanta ve minimal takılar ile kombin tamamlanabilir. 

Uzun Etek ile Tunik Kombini 

Uzun etekler gündelik yaşamında vazgeçilmez parçalarından biridir. Yürüyüşe giderken, alışverişe çıkarken, arkadaşlarla buluşurken ve daha pek çok etkinliğe katılırken eteklerin konforundan ve şıklığından yararlanılabilir. Ancak eteklerle konfor ve rahatlık elde edilebilmesi için kesiminin oversize ve salaş olması gerekir. Aksi durumda hareketleri kısıtlayacağından gündelik yaşamda şıklık elde edilirken konfordan uzak kalınır. Salaş eteğin üzerine düz kesim bir tunik giyilebilir. Tabanı hafif yüksek spor ayakkabı, spor çanta ve pamuklu şal ile kombin tamamlanabilir. 

Pileli Uzun Etek Nasıl Kombinlemeli? 

Uzun etek modasının her sezon revaçta olan modeli, hiç şüphesiz olarak pileli etek oluyor. Hem rahat hem de şık duran bu etekler, kullanıcının hareketlerinde kısıtlama yaratmadığı için sevilerek tercih ediliyor. Kadınlar rahat bir şekilde büyük adımlar atabiliyor, oturabiliyor veya dans edebiliyorlar. Üstelik pileli olmasından dolayı uygun parçalarla kombinlendiğinde ortaya muhteşem bir kombin çıkabiliyor. 

Beyaz, siyah, bej, kahverengi, mint yeşili, indigo, pudra, pembe gibi daha pek çok renk seçeneğine sahip olan pileli etekler, her ten rengine hitap eder. Rengine karar verilen pileli etek ise, kolay bir şekilde kombinlenebilir. Örneğin kahverengi pileli etek üzerine bej veya toprak tonlarında bir bluz tercih edildiğinde çok hoş bir görünüm elde edilir. Altına bej sneakers ve kahve tonlarında bir şal takıldığında ton sür ton uyum yakalanmış olur. 

Deri Uzun Etek Nasıl Kombinlenmeli? 

Sonbahar kış sezonunun vazgeçilmez parçalarından olan deri, etek olarak tercih edildiğinde ekstra şık durur. Düz kesim veya salaş kesim tasarımına sahip olan etekler, özel günlerde giyilebileceği gibi gündelik yaşam ve ofis hayatında da tercih edilebilir. Düz kesim deri etek üzerine mini veya midi boy bir tunik giyilebilir. Altına bej babet veya tabanı yüksek bir casual ayakkabı tercih edilebilir. 

Deri uzun salaş etek ise, gömlek veya body gibi modern parçalarla kombinlenebilir. Altına bej topuklu ayakkabı giyilip, kahve ve tonlarından oluşan desenli eşarp veya şal takılabilir. Minimal takılar ve ince zincirli mini çanta ile kombin tamamlanabilir. 

Moda Ala, sonbahar-kış kreasyonunda sunduğu özgün tasarımdaki uzun eteklerle ön plana çıkıyor. Pastel, soft gibi renklerin yanı sıra canlı ve koyu renklerden de oluşan etekler her tarza, her bedene ve her ten rengine hitap ediyor. Uygun parçalarla kombinlendiğinde ise ortaya stil sahibi bir kadın çıkıyor. Uzun etek modellerini incelemek ve satın almak üzere Moda Ala’yı ziyaret edebilirsiniz. 

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/deri-tesettur-giyim-rehberi linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Kasım 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR