Vücut Şeklinize Göre Etek ve Pantolon Seçimi

Vücut Şeklinize Göre Etek ve Pantolon Seçimi

Etek ve pantolonlar, kadın gardıroplarının vazgeçilmez parçaları arasında yer alır. Üstelik bu parçalar hem yaz hem de kış aylarında kullanılmaya uygun olduğu için her kombinde kendine yer edinir.  Çoğu zaman kombinlerin başrolünü üstlenen etek ve pantolonlar, pek çok üst giyim parçasıyla beraber kolay bir şekilde kombinlenir. Tabi her giyim ürününde olduğu gibi etek ve pantolon modellerini de doğru parçalarla eşleştirmek büyük önem taşır. 

Pantolon modelleri arasında İspanyol paça, havuç paça ve jean gibi daha pek çok tasarım yer alırken; etek modelleri arasında maxi boy, kemerli, fırfırlı, pileli ve kalem etek tasarımları yer alır. Muhteşem renk ve tasarımlarla zenginleştirilen bu parçalar, her kadının göz zevkini doldurur ve şıklığına şıklık katar. Dört mevsimde de tercih edilen bu ürünler arasından tarzınıza uygun modeli seçmeye özen göstermeniz gerekir. Bunun yanı sıra, stilinizi oluştururken fiziğinizi de göz önünde bulundurmanız doğru parçayı seçmenizi ve ideal bir kombin oluşturmanızı sağlar. Fiziğinizi tanımanız ve vücut tipinize uygun bir etek pantolon modeli seçmeniz önem arz eder.  Bu noktada, vücut tipinize uygun etek ve pantolon seçimi yapmak için bir rehber arıyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

Vücut Tipleri Nelerdir?

Vücut tipi, 4 farklı türe incelenir. Bu türler arasında elma vücut tipi, kum saati vücut tipi, dikdörtgen vücut tipi ve armut vücut tipi sayılabilir. Vücut tipine uygun etek ve pantolon seçimi yaparken hem kilo hem de boy önemli bir etken olur. Özellikle beden konusunda herhangi bir problemle karşılaşılmaması ve şık bir görünüm elde edilmesi için, vücut tipine göre seçim yapmak ilk planda yer alır. Özellikle dikdörtgen vücut tipine sahip olan insanlar, pantolon seçimi konusunda birtakım zorluklar ile karşılaşabilir. 

Armut, elma, kum saati ve dikdörtgen vücut tipinin belirlenmesi için bel, göğüs, omuz ve kalça bölümünün göz önünde bulundurulması gerekir. Bunun için bir boy aynasının karşısına geçilebilir. Elma vücut tipinde, vücudunuzun birçok kısmı ovalize olur. Keza göğüs, omuz, bel ve kalça bölgesinin ölçüleri birbirine benzer olur. 

Armut vücut tipinde ise göğüs kısmı ve kalça kısmı, diğer bölgelere göre daha da öne çıkar. Bunun yanı sıra, kalça ve bacaklar biraz kalın ancak üst bölüm daha ince olur. Dikdörtgen vücut tipinde ise, kalça ve omuzlar aynı orantıya sahip olup, bel daha ince görünür. Son vücut tipi olan kum saatinde, 90 60 90 vücut tipi mevcut olur. Yani, bel bölümü ince olup omuz, kalça ve göğüs bölümü belden bir tık daha geniş görünür.  Peki, bahsi geçen vücut tiplerine göre etek ve pantolon seçimi nasıl yapılır?

Kum Saati Vücut Tipine Göre Etek ve Pantolon Seçimi 

Vücut tipine göre etek ve pantolon seçiminde en az zorlananlar, hiç kuşkusuz kum saati vücut tipi olanlardır. Bu vücut tipinde hem alt hem de üst bölüm dengeli olduğundan pantolon ve etek seçimi özgür bir şekilde yapılabilir. İnce bele sahip oldukları için pantolon seçimi konusunda daha şanslı olan kişilerdir. Hem düşük hem de yüksek bel pantolonlar ile feminen bir görünüme sahip olabilirler. 

Havuç paça, İspanyol paça, dar paça ve boru paça gibi daha pek çok tesettür pantolon tasarımı bu insanlar için uygundur. O nedenle kum saatine özel bir pantolon kesimi önerilmez. Bu durum etekler için de geçerli olup hem salaş hem de dar kesim etekler, kum saati vücut tipine sahip olan insanlara hitap eder. Bahsi geçen ürünleri incelemek ve satın almak üzere sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Armut Vücut Tipine Göre Etek ve Pantolon Seçimi 

90 60 90 vücut tipi olarak adlandırılan kum saatine en yakın olan vücut tipi, armut vücut tipidir. Armut vücut tipinin güzelliğini ve kıvrımlarını ortaya çıkarmak için en ideal etek ve pantolon seçiminin yapılması gerekir. Bu vücut tipinde üst beden daha dar olurken, alt beden daha geniş bir forma sahip olur. O nedenle oversize kesim kıyafetler, armut vücut tipine en çok yakışan tasarımlar arasında yer alır. Ancak bu vücut tipine sahip olan insanlar, pantolon ve etek seçiminde bir hayli zorlanırlar. 

Armut vücut tipine sahip olan insanların, pantolon ve etek seçimini dikkatli yapması gerekir. Hem kalın hem de geniş olan vücut bölgeleri doğru parçaların seçimiyle kıvrımlı görünmelidir. Bundan dolayı havuç paça ve boru paça pantolon modelleri, armut vücut tipine hitap eden pantolonlar arasında yer alır. 

Üstelik bu pantolonların yüksek bel kesimine sahip olması da önemli bir detay olur. Paça kısımları değil de kalça ve bel bölümü detay içeren pantolonlarda armut vücut tipine hitap eder. Etek modellerinden ise daha düz, hareketsiz ve çan tasarımlar bu vücut tipine uygun olur. Bahsi geçen parçalar ile hem kıvrımlar belli edilir hem de üst bölümle bir bütünlük sağlanır. 

Elma Vücut Tipine Göre Etek ve Pantolon Seçimi 

Proporsiyon açısından ağırlık, elma vücut tipinde üst kısımda yer alır. Bu vücut tipine sahip olan kadınların bacakları, kalçaları ve bilekleri diğer bölgelere kıyasla daha ince yapıda olur. Ancak karın kısmında bir genişlik görülür ve bu genişliği gizleyecek kıyafetlerin seçilmesi önem arz eder. Elma vücut tipine sahip olan kadınların, pileli ve salaş etek modellerinden tercih etmesi önerilir. Keza bu eteklerin yüksek bel olması, karın bölgesini gizleyeceği için harika durur. 

Elma vücut tipine sahip olanların, vücut kıvrımlarını yansıtması için dar paça pantolon giymesi doğru olur. Bu sayede bacak ve kalça bölümü daha zarif bir görünüme sahip olur. Haliyle zarafeti ve şıklığı ön plana çıkarmanın yolu, bu tarz tesettür etek pantolon seçiminden geçer. Kesinlikle uzak durulması gereken pantolon modelleri arasında ise bol paça tasarımlar yer alır. 

Dikdörtgen Vücut Tipine Göre Etek ve Pantolon Seçimi 

Dikdörtgen vücut tipine sahip olan kadınların bel, göğüs ve kalça ölçüleri birbirine yakındır. Keza, bu vücut tipinde bel oyuntusu çok belli değildir. O nedenle bel oyuntusunu ortaya çıkaracak pantolon ve etek seçiminin yapılması gerekir. Yüksek bel ve bel kısmı detaylı olan ürünler, bel oyuntusunu ortaya çıkaracak tasarımlar arasında yer alır. Düşük bel etek modelleri de bu vücut tipini en iyi şekilde tamamlayan modeller arasında yer alır. 

Dikdörtgen vücut tipine uygun pantolon seçimi için jean modelleri sıklıkla önerilir. Cepleri aşağıda olan ve hafif dar kesime sahip olan tasarımlar bu insanlarda oldukça şık durur. Ancak bu pantolonların daha ince kumaşlardan tercih edilmesi de önerilir. Bu sayede vücut kıvrımları ortaya çıkar ve şık bir görünüm elde edilir. Etek modellerinden düz kesim ve ince kumaştaki modellerde kıvrımları ortaya çıkaracak tasarımlar arasında yer alır. 

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/tesettur-buyuk-beden-kombini-ipuclari linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Eylül 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR