Tesettür Büyük Beden Kombini İpuçları

Tesettür Büyük Beden Kombini İpuçları

Her gün farklı bir tarzda kombin oluşturmak, kadınlar için bazen meşakkatli bazen de zaman alıcı bir iş olabilir. Özellikle zamanımızın büyük bir çoğunluğunun geçtiği ofis hayatında, şıklığımızı ve zarafetimizi konuşturmamız gereken özel günlerde ve gündelik yaşam söz konusu olduğunda, kombin oluşturma konusunda yeteri kadar iyi olamayabiliriz. Böyle anlarda kurtarıcı, kullanışlı ve vücudumuzu tamamlayan parçalara sahip olmamız kolaylık sağlayabilir.  

Büyük bedende elbiseler ve ikili takımlar başta olmak üzere tunikler, pantolonlar, ceketler, gömlekler ve daha pek çok parça kurtarıcı parçamız haline gelebilir. Bu parçaların doğru bir şekilde seçilmesi sizi “giyecek hiçbir şeyim yok” derdinden çoğu zaman kurtarır. Özellikle bir randevunuz olduğunda, buluşma saatiniz yaklaştığında veya spontane gelişen bir organizasyonda, en acilinden kombin yapmanız gerekebilir. İşte böyle anlarda oluşturabileceğiniz, büyük beden kombin ipuçları imdadınıza yetişebilir. Şimdi bu kombinlere beraber göz atalım… 

Tek Parça Şıklığı ve Konforu Sunar: Elbise 

Büyük bedende kombin ipuçları denince akla gelen ilk kombin türü, kuşkusuz elbise modelleri olur. Yeni sezonda muhteşem renk ve tasarım seçenekleri ile dikkat çeken ürünler, her kadının kurtarıcı parçası olur. Hem konforu hem de şıklığı simgeleyen elbiseler ile hayatın her alanında stil sahibi olabileceğinizi çevrenize gösterebilirsiniz. 

Yeni sezonda dikkat çeken tek renk ve desenli elbise modellerinden en az bir tane dolabınızda bulundurmanız gerekir. Bu elbiseler ne düz kesim ne de oversize kesim olmalıdır. Çünkü düz kesim elbiseler tüm hatlarınızın ortaya çıkmasına neden olurken, oversize kesim tesettür abiye elbiseler olduğunuzdan daha kilolu gözükmenize neden olur. 

O sebeple, kusurlu bölgelerinizi gizleyebileceğiniz ve sevdiğiniz bölgeleri ön plana çıkarabileceğiniz elbiselere yönelmelisiniz. Örneğin kalın bacaklara sahipseniz, uzun ve belden sonra bol inen elbiselere yönelmeniz doğru olur. Bu elbise modeli hem tek renk hem de desenli modele sahip olabilir. 

İkili Takımlar ile Büyük Beden Kombinler Bir Başka! 

Tesettür giyim de büyük beden kombini denince akla gelen bir parçada ikili takımlar olur. Hemen hemen her kadının vazgeçilmezi olan ikili takımlar, rahatlığı ve şıklığı simgeler. Çünkü günümüzde birbirinden şık ve iddialı tasarımlarda sunulur. Tunik pantolon, gömlek pantolon, gömlek etek ve kimono pantolon olmak üzere birçok farklı parçayla eşleştirilir. Birbiriyle uyumu olan parçalarda kombin yapma kolaylığı sunarak, özellikle acil çıkılacak zamanlarda ve ofis hayatında kullanışlı olur. 

İkili takımlardan seçerken vurgulayacağınız bölgeyi göz önünde bulundurmanız gerekir. Keza, vücudunuzda gözükmesini ve belli olmasını istemediğiniz bölgeyi de gizleyeceğiniz bir modele yönelmeniz önem arz eder. Bu noktada, ikili kimono takımlar her vücut tipine hitap etmeyi başarır. Geniş kalçaya, bacaklara veya üst bölüme sahip olsanız bile, hafif bol kesimi ile tüm kusurlarınızı gizlemenize olanak sağlar. Örneğin salaş bıraktığınız kimono kalçanızda bol durarak, onu gizler. Bahsi geçen kimono takımlarını ve diğer takımları incelemek üzere sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Tunik ve Pantolon Kombinleri: Hem Zarif Hem Rahat!

Tunik ve pantolonsuz büyük beden kombini olur mu hiç? Her kadının kurtarıcı ve vazgeçilmez parçası olan tunik pantolonlar ile muhteşem kombinler elde edilebilir. Hem de alışılmışın dışında ve zarafetinizi yansıtacak kombinler oluşturarak, stilinizle çevreye ilham olabilirsiniz. Ayrıca kasıntı kombinler içerisinde sıkışmamış ve gününüzü mahvetmemiş olursunuz. 

Oversize kesim tunik ve esnek kumaştan elde edilen pantolonu bir araya getirerek son derece konforlu ve şık bir kombin oluşturabilirsiniz. Bunun için pastel tonlarda bir tunik ve pantolon seçmeniz, yine yakın tonlarda parçalarda kombini tamamlamanız gerekir. Tunik ve pantolonu vücut yapınıza göre seçmeniz, kombinin daha şık ve konforlu olmasında etkili olur. Bu noktada, gizlemek istediğiniz bölgeleri ve ortaya çıkarmak istediğiniz bölgeleri düşünerek seçim yapabilirsiniz. Bu sayede hem şık hem konforlu hem de özgüvenli hissedebilirsiniz. 

Oversize Gömlekler ile Kombine Farklı Duruş Kat!

Geçmiş sezonlarda klasik ve resmi kombinler ile akıllara kazınan gömlekler, artık oversize tasarımları ile kalıpların dışına çıkmıştır. Üstelik gömlek aldığınızda onu sıkıcı kıyafetler ile kombinlemenize gerek kalmamıştır. Oversize gömlekleri hem jean hem de pantolon modelleri ile muhteşem bir şekilde kombinleyebilirsiniz. Üstelik kesimlerinden dolayı üst ve alt bölümünüzden birçok noktanızı rahat bir şekilde gizleyebilirsiniz. Bu gömlekleri ister tek renk ister rengarenk isterseniz desenli seçin, harika kombinler oluşturabilirsiniz. 

Oversize pembe gömleğin içerisine, beyaz pembe çizgili bir tişört giyebilir, altına buz mavisi jean tercih edebilirsiniz. Toz pembe pamuklu şal, pembe çanta ve beyaz spor ayakkabı ile kombini tamamlayabilirsiniz. Bahsi geçen kombin ile hem cool hem de modern bir stile imza atabilirsiniz. Çizgili gömlekler de hem şık hem de spor kombinler oluşturmak için iyi bir seçenektir. Özellikle siyah beyaz çizgili gömlek, muhteşem ve kurtarıcı kombinlerin adresidir. Bu parçanın içerisine ister beyaz isterseniz siyah tişört giyebilir, siyah önden yırtmaçlı pantolon tercih edebilirsiniz. Beyaz çanta ve siyah şal ile kombini tamamlayabilirsiniz. 

Gömlek Etek Kombinleri ile Stilinizi Yansıtın! 

Yeni sezonda üretilen maxi boy etek ve dökümlü gömlekler, sezonun trend parçası olarak dikkat çekiyor. Özellikle eski kalıplar yıkılarak tasarlanan etek ve gömlekler, bir araya geldiğinde ortaya muhteşem kombinler çıkabiliyor. Balon kol ve bel detayı büzgülü olan gömlek modelleri hem piliseli hem de kloş tesettür etek modelleri ile kombinlenince muhteşem görünüm sunuyor. Üstelik renkleri ile dikkat çeken bu tasarımları, ten renginize uygun seçtiğinizde bütünlük sağlayabiliyorsunuz. 

Gömlek çeşitleri arasında bulunan taşlı poplin gömlek, düz kesim eteklerle kombinlenmek için harika seçenektir. Özellikle sürekli pantolonla kombinlemekten sıkılanlar ve marjinal kombinler oluşturmak isteyenlere hitap eder. Bu gömleklerin altına kalem veya kloş etek tercih edilebilir. Üzerine jazz şal, ince zincirli çanta takılabilir ve altına babet giyilerek kombin tamamlanabilir. 

Sonbahar aylarına yakışan bir etek gömlek kombini oluşturulmak istenirse, toprak tonlarına yönelinebilir. Özellikle ton sür ton uyum elde etmek için tercih edebileceğiniz tonlarda etek ve gömlek seçenekleri vardır. Örneğin yakası taşlı bej gömlek, kiloş kahve suni deri etekle bir araya getirilebilir. Üzerine yakın tonlarda penye şal takılabilir ve bej ayakkabı giyilerek kombin tamamlanabilir. 

Kombinler Onsuz Olmaz: Trençkot 

Moda dünyasının zamansız ve çarpıcı ürünü olan trençkot, her kadının dolabında en az bir tane yer alır. Bu tesettür trençkotlar yeni sezonda oversize kesimleri ve birbirinden iddialı renkleri ile dikkat çeker. Bu noktada, büyük beden trençkotlardan midi boya ve oversize kesime sahip olanı seçebilirsiniz. Kesimi gereği hatlarınızı belli etmeyecek yapıda olan modeller, hayatınızın her alanında kolaylık sağlar. 

Trençkotu etek, jean veya İspanyol pantolonlar ile kombinleyebilirsiniz. Eğer marjinal bir tarz elde etmek, aynı zamanda konforlu ve şık görünmek isterseniz, eteklerle kombinleyebilirsiniz. Sonbahar sezonunda dikkat çeken desenli eteklerin üzerine tek renk bluz giyebilir ve üzerinize bej bir trençkot tercih edebilirsiniz.  Bahsi geçen kategorilerimize göz atarak, birbirinden şık ve iddialı büyük beden kıyafetleri inceleyebilirsiniz. Böylece kombin yapmayı eğlenceli ve pratik bir hale getirmiş olursunuz! 

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/2022-sonbahar-modasini-belirleyen-8-parca linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Eylül 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR