Tesettür Takım Neden Popüler?

Tesettür Takım Neden Popüler?

Tesettür takım, kadınların çok severek tercih ettiği kıyafetler arasında yer alır. Tüm muhafazakar kadınlar gündelik yaşamında konfor ve şıklık ararken; özel günlerinde zarafetini ve rahatlığını ortaya koyarken ve ofis hayatında konfor isterken ikili takımlara yönelir. Birbiriyle uyumlu parçalardan oluşan takımlar ikili olabildiği gibi üçlü de olabilir. Ceket pantolon, tunik pantolon ve gömlek pantolon gibi ceket, gömlek ve pantolon; kimono tişört ve pantolon şeklinde de satışa sunulur.

Birbirinden özgün ve çarpıcı tasarımlara sahip olan takımlar, tesettürlü kadınların hayatının olmazsa olmaz parçasıdır. Bunun temel nedeni kombin yapma kolaylığı sunmasıdır. Birbiriyle uyumlu parçalar oldukları için size yalnızca çanta, ayakkabı ve şal seçimi yapmak kalır. Ayrıca bu takımlar tasarımı ve kumaşı gereği üstün konfor sunar. Hareketli ve yoğun geçen günlerde özellikle tercih edilir. Hatta hazırlanmaya zamanın olmadığı günlerde el, tesettürlü takımlara uzanır. Pikniklerin, yürüyüşlerin, sporların, sinema ve alışverişlerin vazgeçilmez parçası olan takımlar, özel günlerinde olmazsa olmazıdır. 

Kısaca hem konfor hem şık hem de zahmetsiz kombin sunan ikili takımlar, oldukça popülerdir. O nedenle tesettürlü kadınların bir numaralı tercihi olarak yerini korur. Moda Ala yeni sezonda birbirinden şık ve iddialı modellerde ikili takımlar sunar. Tunik pantolon, bluz pantolon, bluz etek, kimono pantolon, gömlek pantolon gibi daha pek çok seçenek sunar. Her vücut tipine, ten rengine ve her tarza hitap eden parçalar vardır. Bahsi geçen tesettür takım modellerini incelemek ve satın almak için sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Tesettür Takımlar Neden Tercih Edilmeli?

Her kadının dolabının vazgeçilmez parçası olan tesettür takımlar, sıklıkla tercih edilir. Birbiriyle uyumlu kumaş, renk ve tasarımda üretilen alt- üst giyimler kullanıcısına hem konfor hem de zahmetsiz şıklık sağlar. Her tarza ve her zevke hitap eden tasarımlarda olması sıklıkla tercih edilme nedenleri arasında yer alır. Ancak asıl sebepleri arasında şunlar yer alır: 

Tesettür giyimde kombin oluşturmak geçmiş zamanlarda oldukça zor ve uğraştırıcı bir durumdu. Kadınlar kendilerine yakışan, birbiriyle uyumlu olan parçaları bir araya getirmekte zorlanıyordu. Şıklığını tamamlayacak çanta, şal, eşarp, ayakkabı ve alt üst giyim parçalarını tamamlamak epey zorluyordu. 

Günümüzde kıyafetlerin çeşitliliği talebe yönelik olarak artmaya başladı. Bununla beraber tesettür takım modelleri de canlanarak hız kazandı. Kombin yapmakta zorlanan kadınlar artık ikili ve üçlü takımlardan tercih etmeye başladı. Takımlar sayesine kombin oluşturmak ayakkabı, çanta ve şal- eşarp seçimine kaldı. 

İkili ve üçlü takımlar sayesinde kombin oluşturma zorluğu son buldu. Hazırlanmanın uzun zamanlar aldığı anlarda takıma yönelenler büyük keyif yaşadı. Özellikle acil çıkılması gereken anlarda ellerin takıma gitmesi büyük kolaylık sağladı. 

Sezonun Popüler Ürünü: Tesettür Takım Modelleri 

Yeni sezon tesettür takım modelleri her tarza ve her zevke hitap edebilecek çeşitliğe sahiptir. Gömlek pantolon, tunik pantolon, ceket pantolon, bluz pantolon, kimono pantolon gibi ikili takımların yanı sıra ceket gömlek ve pantolon, kimono tişört ve pantolon şeklinde üçlü takımlarda vardır. 

Düğmeli, cepli, pileli, dökümlü, kruvaze yaka, incili, bağlamalı gibi daha onlarca detaya sahip olan takımlar, yeni sezonda tasarımlarıyla fark yaratır. Özellikle alışılmışın dışında ve özgün stil oluşturmak isteyen hanımlara hitap eder. 

Takımların renk yelpazesi de oldukça geniştir. Turuncu, pembe, yeşil, lila, çağla, Benetton yeşili, fuşya, gri, mor, indigo, zümrüt, yağ yeşili, pudra gibi daha pek çok renk sayılabilir. Anlaşıldığı üzere her ten rengine hitap eden bir seçenek vardır. Bu durumda ışıltınızı ve tarzınızı göstermenize olanak sağlar. 

Takımlar özel günlere ve gündelik yaşama olmak üzere iki kategoriye ayrılır. Taşlı, boncuklu, kruvaze, büzgülü ve gösterişli takım modellerini daha çok özel günlerde tercih edebilirsiniz. Kapşonlu, düğmeli ve salaş kesime sahip olan takımları gündelik yaşamda giyebilirsiniz. Yürüyüşe, pikniğe, alışverişe, arkadaşlarla buluşmaya ve hatta ofis hayatında konfor istediğinizde tercih edebilirsiniz. 

Tesettür Takım Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Tesettür takım modelleri geniş ürün yelpazesine sahiptir. Her tarza ve her tercihe hitap eden modeller vardır. Tunik pantolon, gömlek pantolon ve kimono pantolon gibi seçeneklere ayrılır. Bu durum her kadının tarzını konuşturmasına olanak sağlar. Ancak kadınlar bedenine, vücut tipine, ten rengine ve giyeceği ortama uygun tesettür takım seçmekte zorlanır. 

Tesettür takım seçimi yaparken ilk kriter beden olmalıdır. Bedeninizden ne küçük ne de büyük bir tesettür takım seçmelisiniz. Çünkü bu giysiler yeterince bol yapıda üretilir. Ölçüleri ve boyutu karşılaştırarak kendi bedeninizi almaya özen göstermelisiniz. Daha büyük veya küçük bir beden almanız takımın üzerinizde emanet gibi durmasına neden olur. Özellikle ceket pantolon takımlarında bu önemli bir detaydır. Ceketin bedeninize uygun olması, şık ve iddialı bir tarza sahip olmanızı sağlar. 

İkili takımlar sonsuz renk seçeneğine sahiptir. O nedenle ten renginize hitap eden modele yönelmeniz gerekir. Örneğin esmerseniz siyah, kahverengi ve toprak tonlarındaki takımlardan uzak kalmalısınız. Daha canlı ve açık renklerdeki parçalar, cildinizin de canlı görünmesine olanak sağlar. 

İkili takım seçerken vücut tipinizi de göz önünde bulundurmanız gerekir. Elma, armut, kum saati, dikdörtgen ve elmas vücut tipinden hangisine sahip olursanız olun; size hitap etmeyen parça kötü bir görünüm oluşturacaktır. Vücut tipinize uygun ikili takım seçmeniz kusurlu bölgelerinizi gizlemenize, güzel bölgelerinizi ise öne çıkarmanıza olanak sağlar. 

Herkesin kendine has bir giyim tarzı vardır. Bazı kadınlar şıklığından ve zarafetinden vazgeçemeyerek ağır kıyafetleri tercih ederken bazı hanımlar ise konforundan ödün vermeyerek sportif modellerden almak ister. Bu noktada ikili takım seçerken, tarzınızın ne yönde olduğunu göz önünde bulundurmalısınız. Tercih edeceğiniz tesettür takım, zevkiniz ve tarzınız ile örtüşmelidir. Bunun yanı sıra, dolabınızdaki parçaları da düşünerek tercih yapmalısınız. Örneğin kahve ağırlıklı çanta ayakkabı ve şala sahipseniz; bej veya toprak tonlarında bir takım seçebilirsiniz. Aksi durumda kombin yapmanızı hem zorlar hem de yeni parçalar almanıza neden olabilir.  

Tesettür Takımlar ile Hem Konforlu Hem de Şık Kombinler

Tesettürlü takımlar kombin yapma kolaylığı sunması ve konforlu olmasından dolayı her kadının dolabının olmazsa olmazıdır. İkili takımlar olabildiği gibi üçlü takımlarda mevcut olup, çeşitli tasarımlara sahiptir. Her modeli, tesettürlü kadınlar tarafından oldukça rağbet gören takımlarla kombin yapmadan önce aktiviteyi veya organizasyonu göz önünde bulundurmalısınız. 

Yürüyüşe, pikniğe, spora, alışverişe, arkadaşlarla buluşmaya vb. gündelik yaşama uygun kombin oluşturacaksanız spor modellere yönelmelisiniz. Bol paça bluz takımları, kapşonlu takımlar, kimonolu takımlar ve gömlekli takımlar, gündelik yaşama uygundur. Üzerine pamuklu şal takıp, altına terlik, spor ayakkabı veya sandalet tercih edebilirsiniz. Spor çanta ve minimalist takılarla kombini tamamlayabilirsiniz. 

Özel günleriniz içinde ikili takımlarla muhteşem kombinler oluşturabilirsiniz. İncili ikili abaya takımları, özel günlerde zarafetinizi ve sıra dışı tarzınızı ortaya koymak için muhteşem seçenektir. Yaka dökümlü ve kruvaze yaka takımlarda, oldukça şık seçeneklerdir. Bahsi geçen takımların altına ince topuklu ayakkabı giyebilir, gösterişli şal ve çanta ile kombini tamamlayabilirsiniz. Tesettür takım modellerine sayfamızı ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/sal-ve-esarp-lekelerini-cikarmak-icin-ipuclari linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Ağustos 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR