Şal ve Eşarp Lekelerini Çıkarmak için İpuçları

Şal ve Eşarp Lekelerini Çıkarmak için İpuçları

Şal ve eşarplar, giyimine özen gösteren kadınların sıklıkla kullandığı aksesuarlar arasında yer alır. Stilin en güzel tamamlayıcısı olarak bilinen parçalar, kombinlere şık ve zarif bir görünüm katar. Gündelik yaşama, özel günlere, ofis hayatına özel tasarlanan modeller, hayatın her alanında kolaylık sağlar. Üstelik dört mevsime uygun yapıda, kumaşta ve tasarımda üretilir. Bu da kadınların dört mevsimde de üstün konfora, sıcaklığa veya serinliğe kavuşmasına olanak sağlar. 

Her tarza ve her yaş grubuna hitap eden modellerle dikkat çeken Moda Ala şal ve eşarp modelleri, her kadının dolabında bulunması gereken parçalar sunar. Eşsiz tasarımları, göz alıcı renkleri ve kalitesiyle mükemmel bir uyum yakalayan şal ve eşarplardan tercih ederek tarzınıza tarz katabilirsiniz. 

Hayatın her alanında kombinlerinizi süsleyen şal ve eşarplar, sık tercih edildiği için bazen leke olabilir. Bu durum ise, tesettürlü kadınlar için can sıkıcı bir hal alabilir. Çünkü maddi fedakarlıkta bulunup veya çok severek satın aldığımız ürünlerin leke olması, kimi zaman geri dönüşü olmayan durumlara yol açabilir. Bu noktada şal ve eşarp bakımı, tesettürlü ve tesettürsüz tüm kadınları yakından ilgilendirir. Herhangi bir kıyafet gibi temizlenmeyen bu parçalardaki lekeleri çıkarmak kadınları oldukça zorlar. 

Şal ve eşarp lekelerini çıkarmak için ipuçları öğrenerek, can sıkıcı durumdan kurtulmanız mümkün. Çay, ter, kahve, fondöten gibi zor lekelerin nasıl temizleneceği ile ilgili detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz. Tüm Moda Ala şal ve eşarplarına sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz. 

Şal ve Eşarp Lekeleri Nasıl Çıkarılır?

Şal ve eşarplar, muhafazakar hanımların sıklıkla kullandığı aksesuarlar arasında bulunur. Gündelik yaşamda konfor ve şıklık sunacak şal ve eşarpların yanı sıra, özel günlerde ihtişamlı ve gösterişli duracak parçalara ihtiyaç duyulur. Keza kadınlar, hayatın her alanında joker bir parça olarak kullanabileceğiniz şal ve eşarplara da ihtiyaç duyar. Bu kadar değerli ve sık kullanılan ürünlerin lekelenmesi oldukça normaldir. 

Şal ve eşarp lekelerini çıkarmak oldukça önemli olan ve dikkat edilmesi gereken bir husustur. Her leke türü için farklı temizleme ve bakım yöntemi bulunur. Şal ve eşarp lekelerini çıkarmak için bilinmesi gereken ipuçları şu şekildedir: 

Ter Lekesi 

Ter lekesi, şal ve eşarp lekeleri arasında sıklıkla rastlanan lekelerden biridir. Bu lekeyi çıkarmanın en doğru yolları arasında limon yer alır. Ilık bir suyun içerisine bir miktar limonu sıkmalısınız.  Ardından ter lekelerinin bulunduğu kısımları limonlu su ile silmeniz yeterli olacaktır. 

Çay ve Kahve Lekesi

Şal ve eşarp lekeleri arasında bulunan çay ve kahve lekesi de sıklıkla görülür. Bu durumda Ilık bir suyun içerisine bir miktar limonu sıkmalısınız.  Ardından çay ve kahve lekelerinin bulunduğu kısımları limonlu su ile silmeniz yeterli olacaktır. Eğer renkli şal veya eşarp ise bu tarz lekeleri çıkarmak için gliserinli su tercih etmeniz gerekir. 

Kan Lekesi

Bazı aksilikler neticesinde şal ve eşarp kan lekesi olabilir. Böyle durumlarda dikkat etmeniz gereken bir husus vardır. O da sıcak suyu kan lekesinden uzak tutmanız gerektiğidir. Kan lekesini çıkarmak üzere aspirin tabletini az miktar suyun içerisinde eritip, lekenin üzerine dökmelisiniz. Bu durumda bir süre kurumasını bekledikten sonra mini bir fırça yardımıyla nazikçe temizlemelisiniz. Şal veya eşarbınız beyaz ise oksijenli suyla ıslatmanız da aynı sonucu almanızı sağlar. 

Salça ve Ketçap Lekesi

Salça ve ketçap lekesi, zor lekeler arasında yer alsa da çıkarılması mümkündür. Bunun için bir kaba sıcak su ve gliserin oluşturmalısınız. Bu karışımı eşarbınızdaki lekeli yerlere gezdirdikten sonra 1 saat kadar beklemelisiniz. Daha sonra şal veya eşarbınızı şampuan ile yıkamanız, lekelerin kaybolmasını sağlayacaktır. 

Mürekkep Lekesi

Mürekkep lekesi, yalnızca şal ve eşarplar için değil; tüm kıyafetler için çıkarılması güç bir lekedir. Şal ve eşarbınızdaki kuruyan mürekkebin üstüne bir pudra dökmelisiniz. Daha sonra fırça yardımıyla lekeyi fırçalamalısınız. Bu sayede mürekkep lekesi çıkmış olacaktır. 

Meyve Lekesi

Zaman zaman meyve lekesi olan kıyafetlerinizi limon suyu, beyaz sirke ve amonyaklı su karşımı ile çıkarabilirsiniz. 

Fondöten Lekesi

Hemen hemen her kadının şal ve eşarbında bulunan lekelerin başında fondöten lekesi gelir. Çünkü gündelik yaşam, özel günler ve hatta zamanın birçoğunun geçtiği ofisler için fondöten sürülür. Bu durumda şal ve eşarplara fondöten lekesinin bulaşmaması imkansızdır. 

Fondöten başta olmak üzere makyaj malzemesi lekelerini çıkarmanın en kolay yolu eterdir. Bir miktar eteri bir pamuğa sürüp, lekeli kısımlara tampon hareketler uygulamalısınız. Bu lekenin çıkmasını beklemeden yıkamalısınız. 

Sıra dışı renk ve tasarımlar için Moda Ala’yı ziyaret edebilirsiniz. 

Şal ve Eşarp Temizliği Nasıl Yapılır?

Şal , eşarp ve başörtüsü lekelerini çıkarmak için en başta kuru temizleme önerilir. Ancak bütçesi kısıtlı olan hanımlar için kuru temizleme önerilmediği için akla elde yıkama ve çamaşır makinesi seçeneği gelir. Elde yıkama önerilen bir durum olsa da makinenin bir kez daha düşünülmesi gerekir. Çünkü şal ve eşarplar, makinede özellikle uzun programlarda zarar görebilirler. 

Eğer makine de yıkamak istiyorsanız, elde yıkama programında en düşük sıcaklıkla yıkayabilirsiniz. Sıktırma seçeneğine geldiğinizde iptal etmeli veya sıkma seçeneğini aktif etmemelisiniz. Aksi durumda şal ve eşarplarınız geri dönüşü olmayan yollara girebilir. 

Şal ve eşarp lekelerini çıkarmak için evde özenli bir bakım yapabilirsiniz. Bazı detaylara dikkat ederek aksesuarlarınızın ömrünü uzatabilirsiniz. Bunlar: 

  • Suyun Özelliği ve Sıcaklığı

Şal ve eşarp lekelerini çıkarmak için göz önünde bulundurulması gereken ilk detay sudur. İster elinizde isterseniz makine de yıkayın su çok sıcak veya çok soğuk olmamalıdır. Çünkü sıcak su şal ve eşarpların formunu bozar. Bu sebeple, ılık bir suda şal ve eşarplarınızı temizlemelisiniz. 

  • Deterjan Seçimi

Şal ve eşarp lekelerini çıkarmak için normal çamaşır deterjanlarından kullanılması önerilmez. Çünkü bu tarz deterjanlar, aksesuarların yapısının bozulmasına ve renginin atmasına neden olabilir. O nedenle ister saç için kullanılan ister şal ve eşarplar için üretilen şampuanlardan tercih etmelisiniz. Şampuanlar, şal ve eşarpların zarar görmeden temizlenmesine imkan tanır. 

  • Yıkama İşlemi

Şal ve eşarp seçenekleri diğer kıyafetlere göre daha hassas ve ince yapıda üretilir. O nedenle yıkama işlemini titiz bir şekilde yapmak gerekir. Kıyafetleri yıkar gibi yıkamak şal ve eşarpların zedelenmesine ve rengini atmasına neden olur. O nedenle yıkama esnasında çitileme işleminden uzak kalmalısınız. 

Şal ve eşarp lekelerini çıkarmak için şampuan ve su yeterli olmuyorsa, kumaşı nazik bir şekilde birbirine sürtebilirsiniz. Ardından eşarp ve şalınızı bol suyla durulayarak düz bir zemine sermelisiniz. Bu noktada suyunu akıtmak için sıkmak yanlış olacaktır. O nedenle elinizle hafif suyunu akıttıktan sonra düz bir zemine sermelisiniz. 

  • Makine ile Yıkama

Şal ve eşarp makinede yıkanır mı sorusu da kadınlar tarafından sıklıkla araştırılır. Ancak şal ve eşarpları makinede yıkamak hiç sağlıklı bir yöntem değildir. Eğer çıkmayan lekelere sahipseniz veya makinede yıkamak zorunda kalıyorsanız, hassas programı seçmelisiniz. Aynı zamanda sıkma işlemini tercih etmemelisiniz. Yıkama sıcaklığı 30 dereceyi seçerek bu işlemi başarılı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/tesettur-giyimde-yaz-modasi linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Ağustos 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR