2022 Sonbahar Modasını Belirleyen 8 Parça

2022 Sonbahar Modasını Belirleyen 8 Parça

Sonbahar aylarının gelmesiyle beraber dolabımız yeniden şekillenmeye başlar. Yazlık parçaların her biri kaldırılır, yerini sonbahar modasını yansıtan birbirinden iddialı ve kullanışlı parçalara bırakır. Bahsi geçen parçalar her stilin tamamlayıcısı olarak dikkat çeker ve sonbahar modasına uygun kombinlerin kolay bir şekilde oluşturulmasına olanak sağlar. Her sene olduğu gibi bu sonbahar da canlı renklerin ön planda olduğuna şahit olunur. 

Sonbahar aylarında daha dinamik bir stile sahip olmanıza olanak sağlayacak canlı renkler, her ortamda hareketli ve genç bir stil oluşturmanıza da sebebiyet verir. Kahve tonlarının hakim olduğu tasarımlar, en trend geçişleri barındırır. Bunun yanı sıra pastel ve soft renklerde tasarlanan kıyafetler zamansız ve sade ahengi ile kombinlerinizi süsler. Sonbahar modasını yansıtan ve stilinizi moda trendlerine uygun oluşturmanıza imkan sağlayan daha pek çok ürün vardır. Peki, 2022 sonbahar modasını belirleyen 8 parça nedir?

Sonbaharın Olmazsa Olmazı: Trençkot 

Her sonbaharda olduğu gibi bu sonbaharda da ilk sıralarda trençkot yer alır. Sürekli değişen moda trendlerine rağmen varlığını koruyan bu parça, kahve ve toprak tonlarının yanı sıra daha canlı renklerle dikkat çeker. Bu renkler arasında yağ yeşili, mint yeşili, haki, lacivert ve siyah vardır. Standart trençkot rengi bej, taş, haki ve kahve tonları olsa da bu sezon renkli ve canlı kıyafetler modadır. O nedenle siz de dolabınızda en az bir tane renkli trençkota yer vermelisiniz. 

Trençkotu sonbahar modasına uygun kombinlemek için isterseniz ton sür ton uyum elde edebilir isterseniz daha renkli parçalar ile bir araya getirebilirsiniz. Örneğin bej trençkotu kahve tonlarında ve ekru parçalarla bir araya getirerek ton sür ton uyum elde edebilirsiniz. Yağ yeşili gibi daha canlı trençkotu ise mavi jean, beyaz t-shirt, beyaz spor ayakkabı, pamuklu şal ve turuncu bir çanta ile kombinleyerek son derece marjinal bir tarz elde edebilirsiniz. 

Hem Spor Hem de Kruvaze Ceketler  

Kruvaze ceket modelleri sezonun en gözde parçalarından biri olup, birbirinden iddialı renkleri ve gösterişli tasarımları ile dikkat çeker. Bu ceket eski sezonlarda daha çok klasik kombinlerde kendine yer edinse de yeni sezonda casual, spor şık ve modern giyimin vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir. Siz de soft veya kahve tonlarında bir kruvaze cekete dolabınızda yer vererek gündelik yaşamınızı, ofis hayatınızı ve özel günlerinizi taçlandırabilirsiniz. 

Spor renkli ceket modelleri de sezonun dikkat çeken parçaları arasında yerini alır. Cepli, düğmeli, kuşaklı ve fermuarlı detayları ile göz kamaştıran bu ceketler, daha çok spor şık kombin oluşturmak isteyenlere hitap eder. İçerisine çizgili bir t-shirt, üzerine renkli pamuklu şal, altına havuç paça pantolon ve beyaz sneakers giyildiğinde muhteşem bir uyum elde edebilirsiniz. 

Renkli Fitilli Sweatshirtler 

Sonbaharda spor şık kombinler elde etmek isteyenlerin imdadına renkli, soft ve pastel tonlardaki fitilli sweatshirtler yetişir. Mini boyları ile dikkat çeken bu parçalar hem Jeanlar hem pantolonlar hem de eteklerle kombinlenmeye uygundur. İstenirse içerisine gömlek veya yırtmaçlı beyaz tişörtte giyilebilir, böylece sweatshirtlere farklı bir hava katılmış olur. 

Sonbahar modasına uygun renkler içeren tesettür sweatshirtler de en çok pembe, yeşil, mavi, turuncu, kahverengi dikkat çeker. Keza kullanışlı ve kurtarıcı bir parça arayanlara bej rengi de idealdir. Bahsi geçen sweatshirtleri incelemek üzere sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Renkli ve Hareketli İkili Takımlar

Her sezona damga vuran parçalardan biri de ikili takımlar olup, bu sezon da renkli ve hareketli görünümleri ile dikkat çeker. Tunik pantolon, gömlek etek, gömlek pantolon, kimono pantolon gibi parçalarla eşleştirilen ve birbirine uyumlu olan parçalardan en az bir tane dolabınızda bulunmalıdır. Gündelik yaşamda, ofis hayatında ve özel günlerde yapacağınız kombinleri ikili takımlar ile hem modaya hem de tarzınıza uygun şekilde kolayca oluşturabilirsiniz. 

Her Sezonun Vazgeçilmez Parçası: Tunikler 

Sürekli değişen moda trendlerine rağmen zamansızlığını koruyan tunik modelleri, sonbaharda kahve ve toprak tonları ile dikkat çeker. 2022 sonbahar aylarında sıkça rastlayacağınız kahve tonları, tunik tasarımlarında farklı dokularla birleştiği ve eşsiz detaylar içerdiği için göz alıcı bir görünüm yaratmanıza olanak sağlar.  

Dolabınızda mutlaka kahve tonlarında bir tunik modeline yer vererek, sonbahar modasını muhteşem bir şekilde yansıtabilirsiniz. Eğer daha renkli ve marjinal bir tarz oluşturmak isterseniz pembe, yağ yeşili, turuncu, lila ve su yeşili gibi sezonun renklerini içeren tunik modellerine de yönelebilirsiniz. 

Yazın Enerjisini Sürdüren: Elbiseler 

Bir soğuk bir sıcak geçen sonbahar aylarında elbiselerden vazgeçmemiz mümkün değil. Canlı renklerden oluşan elbise tasarımları dikkat çekse de sonbaharda pastel ve soft tonların yaşattığı romantizm, sonbaharı daha sakin bir mevsim haline getirir. Desenli elbise modellerindeki yumuşak başlı renk geçişleri, baştan sona kadar sonbahar modasındaki renkleri içerir. O nedenle temiz ve sade bir stilin olmazsa olmazını oluşturur. Siz de dolabınızda renkli ve desenli elbiselerden yer vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Oversize Gömlekler 

Hem spor hem modern hem de klasik giyimin vazgeçilmez parçası olan gömlekler, kendine sonbahar modasında da yer bulur. Bu sezonda renkli görünümlerinin yanı sıra büzgülü, lastikli, kuşaklı, çizgili, taşlı detayları ile dikkat çeker. Bahsi geçen detaylar ile kendine hem klasik kombinlerde hem de spor şık kombinlerde yer edinir. O nedenle etek, pantolon, elbise gibi parçalarla kolay bir şekilde kombine edilir. 

Sonbahar modasını yansıtan renkler arasında yeşil, pembe, kahve tonları, mor gibi canlı renkler oluşturur. Keza büyük desenli kareli ve şekilli kumaşlar ön planda olduğu için gömlekler bu durumdan feyz alınarak tasarlanmıştır. Siz de geniş ve büyük desenlere sahip olan gömlek modellerinden seçerek göz alıcı bir görünüme sahip olabilirsiniz. 

Naturel Tonlarda Pantolonlar 

Her kombinin olmazsa olmazını oluşturan pantolonlar, yeni sezonda renkli ve natürel tonları ile dikkat çeker. Bu sayede hem renkli kombinlere hem soft kombinlere hem de ton sür ton içeren kombinlere eşlik etmeyi başarır. Sonbahar modasını yansıtmak için dolabınızda mutlaka bej, ekru ve kahve tonlarında bir pantolona yer vermelisiniz. Bunun yanı sıra hem ön tarafından hem de kenarından yırtmaçlı olan pantolonlar, modanın en iddialı parçaları arasında yer alır. Yırtmaç kısmında yer alan taşlar ise spor şık kombin oluşturulmasına imkan sağlar. 

Sonbahar modasını yansıtan pantolonlar bunlarla da sınırlı kalmaz. Bol paça pervazlı keten pantolonlar, renkli ve iddialı görünümleri ile sezona damga vurur. Özellikle marjinal giyim tarzını benimseyen hanımlara hitap eden bu parçalar, gömlek veya tunik ile bir araya getirildiğinde ortaya muhteşem bir görünüm çıkar. Pensli palazzo pantolon modelleri ise daha çok klasik giyim tarzını benimseyen hanımlar için tasarlanmış olup, sonbahar modasının gözdesi haline gelmiştir. Birbirinden iddialı ve renkli pantolon modellerini incelemek üzere sitemize yönelebilirsiniz. 

Birbirinden şık ve iddialı modelleri ile sonbahar modasını en iyi şekilde içeren Moda Ala, kombinlerinizi süslemek için sizi bekliyor. 

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/modest-stil-nedir-nasil-uygulanir linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Eylül 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR