Siyah Abiye Üstüne Ne Renk Şal Gider?

Siyah Abiye Üstüne Ne Renk Şal Gider

Kadınlar düğün, nişan, kına, parti gibi özel kutlamalar için dolaplarında en az bir tane abiyeye yer verir. Siyah abiye de bunlardan biri olup, hiç modası geçmeyen ve doğru seçilen aksesuarlarla farklı tarzlara uyarlanabilen bir joker parçadır. Şal, bu aksesuarlardan biri olarak siyah abiyenin farklı ve eşsiz görünmesine olanak sağlar. Örneğin siyah şal takıldığında bir bütünlük sağlanarak şık ve ihtişamlı görünüme sahip olunurken, gri ve bordo şal ile daha modern ve şık bir görünüme ulaşılabilir. 

Anlaşılacağı üzere abiye üzerine tercih edilen farklı şal renkleri ve tasarımları görünümü büyük ölçüde değiştirerek, siyah abiyeyi joker bir parça haline getirir. Bu sayede, kadınları sürekli abiye alışverişi yapmaktan kurtararak zahmetsiz bir şıklığa kavuşturur. Ancak bazı kadınlar, siyah abiyenin üzerine ne renk şal gideceği konusunda kararsızlığa kapılarak, “siyah abiye üstüne ne renk şal gider” gibi sorular yöneltebiliyor. Bizler ise her kadının tarzına, cilt tonuna ve zevkine uygun olabilecek çeşitlilikte seçenekler sunuyoruz. Peki, siyah abiye üstüne ne renk şal gider? 

Siyah Abiyeyi Vurgulayacak Şal Seçimi 

Özel günlerin olmazsa olmaz parçalarından biri, hiç şüphesiz, siyah abiyedir. Her yaş grubuna, her tarza ve her cilt tonuna hitap eden bu parça, kadınların şıklığına şıklık katar. Üstelik farklı aksesuar ve parçalarla bir araya getirildiğinde çeşitli kombinler elde edilebilir. Siyah abiyeyi her organizasyona uyarlamak ve farklı gözükmek isteyenlerin, birbirinden farklı renk ve tasarımlarda üretilen şal modellerinden alması gerekir. Bunlar arasında siyah, bordo, zümrüt yeşili, vizon ve desenli şal modelleri yer alır. Bahsi geçen renkler ipek, janjan veya Medine ipeği gibi kumaşlarda olduğunda ise, abiye ile bütünleşerek kombini bir adım öteye taşır. Peki, siyah abiye şal kombini nasıl olmalı? 

Siyah Abiye Üstüne Siyah Şal Kombini 

Siyah abiye üstüne en çok tercih edilen şal renklerinden biri siyahtır. Siyah şal, siyah abiye ile bütünleşerek zarif ve asil bir görünüme ulaşılmasına olanak sağlar. Özellikle boncuk, taş, sim gibi çeşitli detayları bulunan abiyelerin ağır görünümünü siyah şal bastırır. Bu sayede hem şık hem modern hem de ihtişamlı bir görünüme sahip olunur. 

Siyah Abiye Üstüne Gri ve Füme Şal kombini 

Siyah abiye üzerine giden şal renklerinden bir diğerleri ise, gri ve fümedir. Bu iki renk ağır ve gösterişli olduğu için siyah abiyeyle bir bütünlük gösterir. Hatta gri veya füme boncuk, işleme, taş, sim, payet gibi detayları olan siyah abiyelerin üzerine takıldığında eşsiz bir görünüm yakalanabilir. Detaylar ile şal renginin bütünleşmesi, kombini bir adım ileriye taşır. Altına siyah stiletto veya tek bantlı topuklu giyilip, mini el çantası alındığında kombin tamamlanabilir. 

Siyah Abiye Üstüne Bordo Şal kombini 

Stil sahibi her kadınında bildiği gibi, siyah abiyeyi tamamlayan şal renklerinden biri bordodur. Bordo, ağır ve ihtişamlı görünümüyle siyah abiyeye farklı bir dokunuş yapar. Özellikle janjan veya ipekten elde edilen bordo şallar, ağır görünümüyle kombinin öne çıkmasına olanak sağlar. O nedenle, siyah abiye üstüne ne renk şal gider? araştırması yapan kadınlara, bordo şal takmaları gerektiği önerilir. 

Siyah Abiye Üstüne Zümrüt Yeşili Şal kombini 

Siyah abiye kombinini bir adım ileriye taşımak isteyenler, zümrüt yeşili şal ile kombinlemeli! İpek veya janjan kumaştan elde edilen zümrüt yeşili şal, siyah abiyenin üzerinde eşsiz durur. Hatta gold takılarla kombin desteklendiğinde zümrüt yeşili şal daha da ön plana çıkarak stile stil katar. Altına ince topuklu ayakkabı veya tek bantlı topuklu giyildiğinde kombin tamamlanabilir. 

Siyah Abiye Üstüne Vizon Şal kombini 

Şıklığını her ortamda konuşturmak isteyenlere bir öneri de vizon şal oluyor. Yine ipekten veya janjan kumaştan elde edilen vizon şallar, siyah abiye üzerine çok yakışıyor. Hatta kendinden simli veya vurgulu olan şal modelleri, siyah abiyeyi bir adım öteye taşıma konusunda üstün rol oynar. O nedenle cilt tipine hitap eden kadınların, siyah abiye üzerine vizon şal tercih etmesi gerektiği önerilir. 

Siyah Abiye Üstüne Desenli Şal Kombini 

Siyah abiyeye modern bir görünüm kazandırmak isteyenlere ise desenli şal önerilir. Ancak bu şalların, koyu renklerden ve minimal desenlerden oluşması önem arz eder. Aksi durumda tercih edilen şallar, abiye kombininin son derece rüküş olmasına neden olur. Desenli şalın kazayağı, minimal çizgi ve karelerden oluşması gerekir. Bu sayede şık ve asil bir abiye kombini elde edilebilir. 

Siyah Abiye Üstüne Beyaz ve Ekru Şal Kombini 

Siyah abiye üzerine beyaz şal olur mu demeyin hiç! Beyaz ile kombinleyebilmek için siyah abiyenin minimal beyaz taşlara, boncuklara, simlere veya farklı detaylara sahip olması gerekir. Örneğin beyaz mini taş detaylarından oluşan siyah abiye üzerine ekru veya beyaz şal hitap eder. Altına siyah ve beyaz renklerden oluşan topuklu terlik tercih edildiğinde kombin tamamlanır. Bu sayede, alışılmışın dışında bir tarz elde edilerek şıklık konuşturulabilir. 

Siyah Abiye Üzerine Şal Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli? 

Düğün, nişan, kına, parti ve söz gibi özel aktivitelerin vazgeçilmez parçası olan siyah abiyenin ideal şal modeli ile bir araya getirilmesi gerekir. Günümüzde birbirinden farklı renk, tasarım ve kumaşlarda şal üretildiği için seçim yapma konusunda zorluk yaşanabilmektedir. Öte yandan mankenin veya bir başkasının üzerinde görüp beğenilen şallar, herkesin üzerinde aynı durmayabilir. İşte bu durumun yaşanmaması adına, siyah abiye üzerine şal seçerken bazı detaylara dikkat edilmelidir. Bunlar: 

Siyah abiye üzerine şal seçerken dikkat edilmesi gereken ilk detay, şalın kumaşıdır. Abiyeler ağır ve ihtişamlı kumaşlardan elde edildiği için, şal kumaşının da en az abiye kumaşı kadar ağır olması gerekir. Aksi durumda şal ile abiye kumaşı uyuşmayarak rüküş bir görünüm elde edilebilir. 

Siyah abiye üstüne şal alırken cilt tonunun da göz önünde bulundurulması gerekir. Mankende veya vitrinde duran bir şal rengi siz de aynı görünümde durmayabilir. O nedenle esmer tenli kadınların daha açık ve parlak renklerde şal tercih etmesi gerekirken; açık tenli hanımların ise göz rengini ön planda tutarak istediği şal rengini seçmesi gerekir. 

Kullanıcının zevki de şal seçimi konusunda etkili olur. O nedenle sevilen veya yüze hitap ettiği düşünülen bir şal rengine yönelmek gerekir. Örneğin, düz kesime ve sade tasarıma sahip olan siyah abiye üstüne hemen hemen her renk şal gider. işte böyle zamanlarda kişi, kendi tarzına ve zevkine hitap eden bir şal rengi seçebilir. 

Siyah abiye üstüne şal tercih ederken çok canlı ve parlak şal modellerinden uzak durmak gerekir. Bu şallar tek başına gereken ihtişamı sağladığından, siyah abiye üzerine takıldığında çok ağır durur. O nedenle daha sade ancak şık şal renklerinden alınması gerekir. 

Her tarza ve her zevke uygun parçalar çıkaran Moda Ala, abiye ve şal modelleri ile de ön plana çıkıyor. Sunduğu birbirinden ihtişamlı ve şık parçalar sayesinde özel günlerinizin daha güzel geçmesine olanak sağlıyor. Bahsi geçen parçaları incelemek ve satın almak üzere Moda Ala’yı ziyaret edebilirsiniz. 

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/sisme-mont-kombini-icin-ipuclari linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Kasım 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR