Modest Stil Nedir, Nasıl Uygulanır?

Modest Stil Nedir

Modest stil bir diğer adıyla mütevazi giyim tarzı, tesettür giyim stillerinden biri olarak dikkat çeker. Bu giyim tarzına göre hanımlar sade, modern ve konforlu kombinler oluşturmayı yeğler. Sadeliği ve naifliği vurgulamak üzere yapılan kombinlerde soft, pastel ve daha düz renkler kullanılır. Yani ikiden fazla canlı renk ve parça kullanımı, bu stili benimseyenler tarafından tercih edilmez. Keza, çeşitli detaylara sahip olan tasarımlar ve çarpıcı kombinlerde söz konusu değildir. Tek bir detay, bu stili benimseyenler için yeterli olur. Örneğin, tek renge sahip olan oversize kesim ikili takım modellerinden biri seçilerek, sade bir modest stil elde edilebilir. Oversize kesim gibi bir detay, bu stile gereken hareketliliği sağlarken; dikkat çeken ve vurgulanan başka bir detayın olmaması, kombinin sade olmasını sağlar. 

Tesettürlü kadınların sıklıkla tercih ettiği modest giyime, İslami giyim kuralları yön verir. O nedenle, İslam dininin kurallarına göre giyim tarzına şekil veren kadınların çoğu da doğal olarak modest giyim tarzını benimser. Bunun yanı sıra, modest stil tarzında yer alan kıyafetler ve tasarımlar yalnızca bu kadınlar için ilgi görmez. Spor şık ve modern bir görünüm sunduğu için, çok daha geniş bir kitle tarafından kullanılır. Modest giyim tarzını birçok elbise, ikili takım, tunik, kimono, pantolon, ceket, gömlek ve t-shirt de görmek mümkün olur. Peki, bahsi geçen kıyafetler ile modest giyim tarzı nasıl uygulanır?

Modest Giyim Tarzını Yansıtan Kombinler 

Modest giyim tarzı hem İslam’ın gerekliliklerini yerine getirmek isteyenler hem de spor şık tarzı benimseyenler tarafından sıklıkla tercih edilir. Bu giyim tarzında amaç, sadeliği ve şıklığı aynı kombin içerisinde kullanmaktır. Casual giyim tarzının tesettür giyim uyarlanmış hali olarak dikkat çeken modest stilde, kombin oluşturmak son derece kolaydır. Peki, modest giyim tarzıyla yapılacak kombinler neler?

Oversize Kesim Elbiseler ile Kombin 

Oversize kesim elbise modelleri, modest giyim tarzına hitap eden en güzel parçalardan biridir. Tek detayı, oversize kesim olması olan elbiselerle hem şık hem de sade bir kombin elde edilebilir. Ancak bir detayı atlamamak gerekir, o da elbisenin sade ve soft renklerde tercih edilmesidir. Çünkü canlı ve parlak renklerde tercih edilen oversize kesim elbiseler, bu giyim tarzının dışında kalır. O nedenle toz pembe, somon, mint yeşili, haki, ekru, bej ve kahve tonlarında tek renk bir elbise seçilebilir. 

Tek renk ve oversize kesim elbisenin üzerine aynı tonlarda pamuklu bir şal takılmalıdır. Örneğin bej renginde oversize kesim elbisenin üzerine, kahve tonlarında bir pamuklu şal takılabilir. Krem rengi veya bej bir çanta takılabilir. Altına aynı tonlarda bir spor ayakkabı veya sneakers tercih edilebilir. Bu sayede hem şık hem sade hem de modern bir kombin elde edilmiş olur. Minimal desenlere sahip olan düz kesim elbiselerle de modest giyim tarzı oluşturulabilir. Ancak desenlerin minimal ve soft tonlarda olmasına özen gösterilmelidir. Bahsi geçen elbisenin üzerine, desenlerin renginden bir jazz şal takılabilir. Altına tek renk sandalet veya babet giyilerek kombin tamamlanabilir. 

Spor Şık İkili Takımlar ile Kombin 

Her tesettürlü kadının olmazsa olmaz parçası olan ikili takım hem sade hem de şıklık elde etmek için mükemmel bir seçenektir. Alt ve üst parçanın birbirine uyumu ile elde edilen ikili takımlar modest tarz için, soft veya pastel tonlarda tercih edilebilir. Minik detayların yer alması, o kombinin spor şık olmasına olanak sağlar. Pembe, bej, ekru, beyaz, siyah, lacivert, lila gibi seçeneklerde ikili takım tercih edilebilir. 

İkili takımlar genel olarak tunik pantolon şeklinde öne çıksa da kimono pantolon, gömlek pantolon, gömlek etek gibi seçeneklerde mevcuttur. Buradaki kıstas ise sade, rahat ve modern görünüme sahip olan ikili takımlardan seçmektir. Eğer detaysız ve tek renkte ikili takım seçilirse, minimal takı veya renkli bir çanta tercih edilebilir. Örneğin beyaz ikili takım üzerine toz pembe bürümcük şal takılabilir, beyaz spor ayakkabı giyilebilir ve desenli mini çanta ile kombin tamamlanabilir. Modest giyimde aksesuar seçiminde yalınlık hakim olur. O nedenle gümüş ve gold gibi malzemelerden elde edilen ancak son derece minimal olan takılara yönelinebilir. 

Maxi ve Mini Boy Trençkot ile Kombin 

Tek parça şıklığı ve konforu sunan trençkotlar, sonbahar aylarının vazgeçilmez parçası olarak her kadının dolabında yer alır. Bu parça, günümüzde pek çok renk ve tasarım da elde edilse de modest giyim için standart trençkot modeli tercih edilir. Yani bej, haki, siyah, taş, lacivert gibi renklerde minimal düğmelere sahip olan ve mini-maxi boyda olan trençkotlar, modest giyim tarzı için idealdir. 

Trençkot modellerinden hangi renk tercih edilirse edilsin içerisine tek renk parça giymek hem trençkotun öne çıkmasını sağlar hem de nezih bir kombin elde edilmesine olanak sağlar. Örneğin haki renk bir trençkotun içerisine siyah ikili takım veya siyah maxi boy bir elbise giyilebilir. Siyah jazz şal, siyah casual ayakkabı ve siyah çanta takılabilir. Siyah parçaların arasında dikkat çeken trençkot, son derece modern ve spor şık durur. 

Trençkot modelleriyle tün sür ton uyum elde edilerek de modest giyim stili benimsenebilir. Örneğin yeşil renk bir trençkotun içerisine bej veya ekru bir ikili takım giyilebilir. Üzerine ister trençkotun ister ikili takımın rengine yakın bir pamuklu şal takılabilir. Açık bej çanta, gümüş ve gold içeren saat takılabilir ve bej spor ayakkabı ile kombin tamamlanabilir. 

Tunik Pantolon ve Tunik Etek Kombinleri 

Tesettür giyim tarzının vazgeçilmez kombinleri arasında tunik pantolon ve tunik etek kombinleri yer alır. Üstelik bu kombinler hem gömlek hem sweat hem de kimono ile oluşturulabilir. Kombin oluşturma seçeneği epey fazla olan bu kıyafetler ile modest giyim tarzı da kolayca benimsenebilir. Ancak buradaki kıstas, parçalardan birini sade tasarım ve sade renkte seçmekten geçer. Örneğin hareketli bir gömleğin altına düz bir etek tercih etmek gerekir. 

Düz kesim kloş, çan veya kalem etek modellerinin üzerine midi boy bir sweatshirt tercih edilebilir. Örneğin çan krep etek üzerine beyaz gömlek veya sweatshirt giyilebilir. Böylece hem spor hem de şık bir kombin oluşturularak modest giyim tarzı oluşturulmuş olur. Desenli gofre, desenli mermer etekler de modern ve özgün bir modes stil oluşturmak isteyenler için muhteşem seçeneklerdir. Ancak epey hareketli olan bu eteklerin üzerine sade ve tek renk bir parçanın tercih edilmesi gerekir. 

Bol parça pantolon, pensli pantolon ve havuç paça pantolonlar hem tunik hem de gömleklerle bir araya getirildiğinde ortaya muhteşem bir görünüm çıkar. Özellikte pensli pantolon modelleri, üzerine renkli gömlek giyildiğinde son derece spor şık bir görünüm sunar. Altına casual ayakkabı giyilip, üzerine ipek şal takıldığında ortaya muhteşem bir modest stil çıkar. 

Modest giyim tarzını yansıtmanız ve özgün bir kombin oluşturmanız için muhteşem parçalar sunan Moda Ala, her beklentiyi karşılar. Birbirinden modern, sade ve konforlu kıyafetleri incelemek üzere sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/dis-cekim-elbisesi-nasil-secilir linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: modest giyim
Eylül 05, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR