Dış çekim Elbisesi Nasıl Seçilir?

Dış çekim Elbisesi Nasıl Seçilir?

Özel günlerin ışıltılı ve gösterişli elbiseler ile taçlandırılması gerekir. Heyecanın dorukta olduğu ve özel hissedildiği bu günlerde elbisenin özgüvenine ihtiyaç duyulur. Yıldönümü, nişan, hamilelik, nikah, doğum günü ve daha onlarca özel günde, ihtişamınızla çevreye ilham olacağınız seçenekte dış çekim elbisesi bulunur. Bu tarz özellikle tesettür elbiseler arasından seçim yaparken bazı detayları göz önünde bulundurmak gerekir.  Çünkü özel günlerin türüne ve organizasyonun yapısına uygun giyinmek her zaman önem arz eder. O nedenle çekim yapılacak yere uygun bir elbise seçmek de gerekir. 

Kır bahçesi, park, saray, boğaz, bahçe, kumsal, sahil ve otantik yerler gibi dış mekanlara yakışır bir dış çekim elbisesi olmalıdır. Bu nokta da Moda Ala birbirinden şık ve iddialı elbise modelleri ile dikkat çeker. Moda Ala dış çekim elbise modelleri her amaca, her organizasyona ve her zevke uygun tasarımlarda üretilir. Aynı şekilde günümüzde moda olan konseptlerde dikkate alınarak tasarlanır. O nedenle ortaya özgün ve gösterişli elbiseler çıkar. Bu noktada çekimin nerede olacağı ve konsept tarzını göz önünde bulundurarak dış çekim elbisesi seçmeniz gerekir. Çünkü elbise seçiminin, ortamın ağırlığına veya doğallığına uygun olması önem arz eder. Eğer elbise seçimi konusunda kararsız kalıyorsanız, yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

Vücut Tipinize Uygun Dış Çekim Elbisesi Seçimi 

Dış çekim elbisesi seçimi yaparken göz önünde bulunduracağınız ilk kriter, vücut tipinizdir. İyi bir görünüm yakalamak için hangi vücut tipine sahip olduğunuzu bilmeniz gerekir. Bunun sebebi, kusurlu görünen bölgelerinizi gizlemek ve sevdiğiniz bölgeleri ön plana çıkarmaktır. Mesela, beliniz ve üst kısmınız ince alt kısmınız ise daha kalın ve geniş bir yapıya sahipse armut vücut tipine sahipsiniz demektir. Bu durumda alt kısmınızı gizleyecek bol ve salaş inen elbiselerden tercih etmeniz gerekir. Üstü gösterişli ve hareketli elbiselerde armut vücut tipi için oldukça idealdir. 

Bacaklarınız ince üst kısmınız daha kalın yapıya sahipse elma vücut tipine sahipsinizdir. Bu tip vücut tipi için, karın ve bel kısmınızı kapatacak elbiselerden tercih etmelisiniz. Üst kısmı salaş bir şekilde inen ve oturmayan elbiseler sizin için idealdir. Göğüs bölgesinden itibaren bol inen modeller, bel ve karın kısmını gizleyeceği için elma vücut tipi için iyi bir tercih olacaktır. 

Vücudunuz kıvrımlı bir yapışa sahipse, kalçalarınız omuz hizasında ve bel oyuntunuz belirsiz duruyordur. Bu vücut tipi, dikdörtgen vücut olarak adlandırılır. Bu vücut tipinde bacaklarınızı ve omuzlarınızı ön plana çıkacak bir elbise tercih etmelisiniz. Dar kesim veya balık tarzı olan dış çekim elbisesi tercih edebilirsiniz. Ayrıca elbisenin kol ve etek kısımlarını gösterişli tercih ederseniz daha gösterişli bir görünüm elde edersiniz. 

Geniş kalçalara ve küçük göğüslere sahipseniz vücudunuz elmas tipine uygun olabilir. Göğüslerinizden itibaren oval bir form oluşturan bu vücutta tipinde alt bacaklar ve kollar genelde incedir. O sebeple, göğüs altından bol inen elbiselerden tercih etmelisiniz. Kum saati vücut tipine sahipseniz en şanlı siz olabilirsiniz. 90 60 90 vücut olarak da adlandırılan kum saati vücut tipine her tarz elbise uyum sağlar. O nedenle daha çok zevkini ve boyunuzu göz önünde bulundurarak seçim yapmalısınız. 

Ten Renginize Uygun Dış Çekim Elbisesi Seçimi 

Göz alıcı şıklık ve iddialı görünüm için seçeceğiniz dış çekim elbisesinin ten renginize uygun olması gerekir. Ten renginiz ne olursa olsun, sevdiğiniz bir rengin tonunu bile ten renginize yakıştırabilirsiniz. Esmer bir kadınsanız, açık tonlarda dış çekim elbisesi seçebilirken; açık tenli bir kadınsanız daha canlı veya koyu renklerde elbiseler seçebilirsiniz. Yani burada amaç, teninize yakışacak doğru rengi ve tonunu seçerek stilinizi yansıtmaktır. 

Beyaz ten rengine sahipseniz hemen hemen her renk elbise size hitap eder. Özellikle yeşil, pembe, lila, mavi, bej, toz pembe gibi renkler cilt tonunuzun ön plana çıkmasını sağlar. Bahsi geçen renkleri açık tonlarda alabileceğiniz gibi koyu tonlarda da alabilirsiniz. Beyaz tenli olarak uzak durmanız gereken renkler arasında parlak ve canlı açık renkler yer alır. Örneğin krem, gümüş ve gol elbiseler soluk bir görünüme sahip olmanızı sağlar. 

Esmer tenli bir hanımefendiyseniz dış çekim elbisesi seçimini açık tonlardan yana kullanmalısınız. Pembe, lila, mavi, kırmızı fuşya ve çağla renklerinde bir elbise seçebilirsiniz. Uzak durmanız gereken renkler arasında siyah, kahve tonları ve toprak tonları yer alır. Bu tarz renkler ten renginizi daha da kapatarak kötü bir görünüm oluşturur. O nedenle dış çekim elbisesinden yana tercihleriniz açık renklerden yana olmalıdır. 

Buğday ten rengine sahipseniz çok şanslısınız demektir. Hemen hemen her renk cilt tonunuza hitap eder ve hatta cildinizle bütünleşir. Lila, ekru, gri, fuşya, çağla, gül kurusu ve pudra mutlaka tercih etmeniz gereken renklerdir. Aynı renkte veya yakın tonlarda bir şal tercihi yapmanız elbiseyi tamamlamanızı sağlar. Açık bej ve krem rengi uzak durmanız gereken renkler arasında yer alır. Bahsi geçen elbiselere ve daha fazlasına sitemizi ziyaret ederek ulaşabilirsiniz. 

Konsepte Uygun Dış Çekim Elbisesi Seçimi 

Dış çekim mekanını ve konseptini kendi tarzınıza uygun bir şekilde tercih edebilirsiniz. İsterseniz doğanın içerisinde isterseniz şehrin tam ortasında isterseniz kumsal da çekim gerçekleştirebilirsiniz. Bu noktada belirlediğiniz mekana uygun elbiseyi seçmeniz önem arz eder. Doğanın kalbinde çiçeklerin, yeşilliklerin ve masmavi suların içerisinde bir dış çekim istiyorsanız, sizi hem doğal hem de ihtişamlı gösterecek bir dış çekim elbisesi giymelisiniz. Düz elbiseler, doğal alan içerisinde natürel bir görünüm sergilemenize imkan sağlar. Renkli bir ayakkabı veya minimalist takılar ile kombine hareketlilik katabilirsiniz. Kırmızı, fuşya, gri, bej, lila, çağla, lacivert ve ekru gibi renklerde doğaya uygun renkler arasında yer alır. Bu tarz elbiselerin üzerine aynı renkte bir şal takabilir, ten renginde bir topuklu giyebilir ve minimal takılarla kombini tamamlayabilirsiniz. 

Hanımlar tarafından sıklıkla tercih edilen bir yerde sahildir. Kumların içerisinde ve sahilde yapılan bu çekimde ortaya çok hoş fotoğraflar çıkar. Çıplak ayaklarınızla poz vereceğiniz doğal çekimlere beyaz elbiseler oldukça yakışır. Özellikle uçuş uçuş ve salaş yapıya sahip olan elbiseler harika olur. Aynı renkte bir şal ile elbiseyi tamamlayabilirsiniz. İsterseniz minimalist halhal veya bileklik takarak kombini zenginleştirebilirsiniz. 

Dış çekim elbisesi, hoş bir mekanın bahçesi için veya park için tercih edilebilir. Böyle anlarda tamamen sizi yansıtacak ve tarzınızı belli edecek modellere yönelmelisiniz. Bu tarz mekanlarda ekru, bej, beyaz gibi açık tonlarda uçuş uçuş elbiselerden tercih edebilirsiniz. Ancak ten renginize hitap eden, vücut tipinizi en iyi şekilde yansıtan ve içerisinde kendinizi mükemmel hissedebileceğiniz elbiselere de yönelebilirsiniz. 

Romantik bir kombin için kırmızı, bordo, lacivert ve zümrüt yeşili modellerden tercih edebilirsiniz. Hafif kabarık inen bu modeller ile zarafetinizi ortaya koyabilirsiniz. Uzun, tüllü modeller ise eğlenceli kareler yakalamak için ideal seçeneklerdir. Mekanınız ve konseptiniz ne olursa olsun en güzel elbiselere Moda Ala’da ulaşabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/tesettur-takim-neden-populer linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Ağustos 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR