Mezuniyet Töreninde Ne Giyilir?

mezuniyet toreninde ne giyilir

Hem hüzünlü hem de duygusal geçen törenlerden biri hiç şüphesiz mezuniyet törenidir. Uzun yıllar gecelerini gün ederek çalışanların diploma başarısı mezuniyet ve sonrasında gerçekleşen bir partiyle kutlanır. Bu kadar önemli bir günde ne giyeceğim sorusuna yanıt arıyor olabilirsiniz. Ortaokul, lise veya üniversite mezuniyeti fark etmeksizin eğitim hayatının son bulduğu günde iyi bir izlenim bırakmak; ancak doğru seçilen bir tesettür elbise ile mümkündür. 

Mezuniyet kıyafetinin doğru seçilebilmesi için kişinin fiziksel özelliklerini, törenin yapılacağı alanı ve o günün hava şartlarını göz önünde bulundurması gerekir.  Mezuniyet kıyafetini zenginleştirmek için aksesuar, çanta ve ayakkabı seçiminin de bir o kadar doğru seçilmesi gerekir. Kombinin kusursuz olması hem özgüvenli hissedilmesini hem fotoğrafların mükemmel çıkmasını hem de uzun yıllar o fotoğraflara iyi ki denilmesini sağlar. Eğer sizin de mezuniyetiniz yaklaşıyor ve ne giyeceğinize karar veremiyorsanız doğru adrestesiniz!

Mezuniyet Kıyafeti Seçimi 

Mezuniyet töreni, kahkahaların havada uçuştuğu, dans edildiği ve hareketli zamanların geçirildiği bir organizasyondur. Dolayısıyla bu organizasyonda şık olduğu kadar konforlu da olmak gerekir. Aynı zamanda olgun bir yetişkin görünümüne sahip olurken; bireyin yaşına uygun seçimler yapması da önem arz eder. 

Mezuniyet cübbesi son derece geniş bir kıyafettir. Hal böyle olunca içerisine giyilecek kıyafetin kabarık olmayan, ancak vücuda da oturmayan tarzda olması gerekir. Bunun dışında, tören için klasik bir kıyafet seçilmesi daha tarz bir görüntü oluşturur. 

Cübbenin içerisinde kıyafetim görülmeyecek yanılgısına düşerek özensiz kıyafetlere yönelmek hem tören günü hem de ilerleyen yıllarda büyük bir pişmanlık doğurur. Elbise seçimi doğru yapıldığında ve mezuniyet töreninden sonra yemek veya baloya gidildiğinde kıyafet değiştirmek zorunda kalınmaz. Bu sebeple hem rahat hem şık hem de tarz sahibi görünmeyi sağlayacak kıyafetler tercih edilmelidir. 

Mezuniyet Elbisesinin Renk ve Tasarımı 

Mezuniyet elbisesi seçimi yaparken bedeninizi, boyunuzu ve ten renginizi göz önünde bulundurduğunuz gibi; hava koşullarını ve cübbenin rengini de bulundurmalısınız. Renkleri sevdiğiniz için tercih etmek yerine cilt renginizi ve cübbenin rengini dikkate almanız doğru olur. 

Sezonun gözde renkleri arasında beyaz, ekru, toprak tonları, yeşil, turuncu, pembe gibi renkler yer alıyor. Mesela mint yeşili seçilen elbise; siyah ve mint yeşili şeritleri olan cübbeyle harika olur. Bunun yanı sıra, siyah elbiseler bütün cübbelerle uyum sağlayarak ilgi çekici bir silüete sahip olmasını sağlar. 

Renkli ve hareketli seçilen elbiselerin altına ince topuklu ayakkabı veya topuklu terlik giyilmelidir. Elbisenin tasarımı sade ise takı, çanta, şal ve ayakkabının daha gösterişli seçilmesi gerekir. Beyaz elbise modelleri, her tene her bedene ve her tarza hitap edebilecek bir tasarımdadır. Üstelik bu elbisenin üzerine istenilen renkte şal veya eşarp takılabilir. Aynı şekilde renkli çanta ve renkli topuklu terliklerle muhteşem bir görünüme sahip olunabilir. 

Mezuniyet Elbisesi Kombinleri 

Doğru bir mezuniyet elbisesi seçimi kadar önemli olan bir konuda da nasıl kombinlenmesi gerektiğidir. Ayakkabı, çanta ve takıların yenilikçi moda anlayışına ve seçilen kıyafete uygun olması önem arz eder. Mesela, ayakkabı ile çanta seçimini aynı renkte tercih etmek demode görünmenize neden olabilir. Bunun yerine mezuniyet elbisesinin ön plana çıkması için ten rengi ayakkabılar tercih edilebilir. 

Renkli veya desenli bir elbise giyiliyorsa diğer parçalarda özgür bir şekilde renkli seçilebilir. Mesela, pembe elbisenin altına yeşil veya turuncu topuklu terlik giyilebilir ve beyaz zincirli bir çanta takılabilir. Beyaz elbise giyiliyorsa diğer parçaları renkli seçmek gerekir. Aksi durumda mezuniyet törenine değil; kendi nikahınıza gidiyormuş gibi olursunuz. 

Mavi, kırmızı veya yeşil bir mezuniyet elbisesi tercih ettiğinizde altına gümüş topuklu terliklerden giyebilirsiniz. Ayakkabı seçimi şık ve konforlu olmanın anahtarı olduğu için özenle seçilmesi gerekir. Nitekim mezuniyet töreni bir halı saha içerisinde yapılabilir veya bütün gün ayakta olmanız gerekebilir. Bu durumda kombinlerinizi en fazla 6 cm topuklu ile taçlandırmanız gerekir. Daha fazlası ise ayağınıza vurma, sıkma ve acı verme gibi problemlerden ötürü gününüzü zehir edebilir. 

Kombinlerinizi zenginleştiren aksesuar seçiminde ise ayakkabı modelinden ilham alabilirsiniz. Abartıdan uzak ancak elbiseye şıklık katacak kolye, künye ve yüzük tercih edebilirsiniz. Minimal desenli takılar hem zarif bir görüntü sunar hem de konfor sağlar. 

Hem Şık Hem de Konforlu Mezuniyet Kombini 

Okulun son gününde giyeceğiniz cübbe ve kepe uygun kıyafet seçiminin şık olduğu kadar konforlu da olması gerekir. Çünkü bütün gün ayakta kalabilir veya uygunsuz bir zeminde tören yapılıyor olabilir. Renkli elbiselerden desenli elbiselere, kimonolardan takımlara ve tulumlara kadar pek çok kıyafeti mezuniyet töreni için tercih edebilirsiniz. 

Sezonu gözde renkleri arasında bulunan turuncu, yeşil, pembe, bej, ekru ve toprak tonlarına yönelebilirsiniz. Hem masumiyeti hem de asaleti yansıtan beyaz elbise, mezuniyet törenleri için muhteşem bir seçenek olabilir. Her tarza uyarlanabildiği için hem klasik hem de spor giyime hitap eder. Göz alıcı bir şıklık için beyaz elbiseyi takı, zincirli çanta ve topuklu terlik ile zenginleştirebilirsiniz. 

Mezuniyet cübbesi ve kepi koyu renge sahipse, içine koyu renkli bir elbise çok yakışacaktır. Zarif siyah elbise, gösterişli bir şal, mini zincirli çanta ve aksesuarlar kombinizi tamamlayacaktır. Siyah elbise üzerine siyah şal yapmak son derece asil olmanızı sağlayacaktır. Minimal desenli takılar, saat ve ince topuklu ayakkabı ise kombinizi tamamlayacaktır. 

Renkli ve Hareketli Elbiseler ile Mezuniyet Kombini

Renkli ve eğlenceli kişiliğinizi mezuniyet töreninde göstermeye ne dersiniz? Turuncudan pembeye, yeşilden lilaya, maviden kahverengiye kadar pek çok seçenekte elbise bulunuyor. Her tarza ve her zevke hitap eden elbiseler cübbelerle de muhteşem uyum sağlıyor. 

Renkli elbiseleri ister ton sür ton tarzda isterseniz kontrast tarzda kombinleyebilirsiniz. Bu sayede hem tarzınızı hem de marjinal kişiliğinizi ortaya koymuş olursunuz. O halde ilk cübbe rengini ön plana çıkaracak ve zıtlık yaratacak renklerde kombinler yapın. Sade renge sahip olan cübbenin altına çiçekli ve desenli bir elbise uygun bir kıyafet olabilir. Koyu renge sahip olan cübbenin altına ise, renkli elbiseler şahane olur. İster sade isterseniz desenli isterseniz gösterişli bir elbise tercih edin; kep töreninden sonra gideceğiniz baloyu da göz önünde bulundurun. 

Saten Elbiseler ile Göz Alıcı Mezuniyet Kombini 

Mezuniyet töreninde göz alıcı şıklığa sahip olmak her genç kızın hakkıdır. Birbirinden şık tasarımlara ve ihtişamlı renklere sahip olan elbiseler göz alıcı şıklığa sahip olmanızı sağlayacaktır. Siyah, gri, beyaz, bej ve kahve tonlarındaki saten elbiseler tarzınıza tarz katacaktır. 

Saten elbise tercihiniz tek renk ise, üzerine desenli eşarp veya şallardan seçebilirsiniz. Altına renkli topuklu terlik giyebilir ve zincirli çanta ile kombini tamamlayabilirsiniz. Desenli ve çizgili saten elbiselerin üzerine ise daha sade şal ve eşarplardan tercih etmelisiniz. Aynı şekilde içerisinde bulunan renklerden esinlenerek şalın, ayakkabının ve çantanın rengine karar verebilirsiniz. 

Moda Ala her genç kızın hayalini gerçekleştirmek üzere birbirinden şık ve gösterişli mezuniyet elbiseleri sunuyor. Bu elbiselere göz atarak, törenin en tarzı siz olabilirsiniz.

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/vucut-tipinize-gore-tesettur-pantolon-secimi-hakkinda-her-sey linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Haziran 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR