Ferace Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ferace Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Ferace, tesettürlü kadınların yaz ve kış aylarında kullandığı parçalardan biridir. Sağladığı üstün konfor ve rahatlığın yanı sıra, feraceler kadınların şıklığına şıklık katıyor. Salaş kesimi ve ince yapısı ile vücutta yokmuş gibi durduğu için özellikle bunaltıcı yaz sıcaklarında rahatlık sunuyor. Feraceler, eski sezona kıyasla yeni sezonda çeşitli renk, kumaş ve tasarımda üretiliyor. Bu yönüyle de her zevke ve her tarza hitap edebilecek modeller bulunabiliyor. İşte tam bu nokta da üzerinize yakışacak, tarzınıza hitap edecek ve kullanılma amacına hizmet edebilecek bir ferace arıyor olabilirsiniz. Çünkü her ne kadar kullanım rahatlığı ve şıklığı sunsa da feraceleri seçerken birtakım unsurlara dikkat etmeniz gerekiyor. 

Ferace Kullanım Amacına Uygun Olmalı 

Feraceler her zevke ve her tarza hitap edebilecek çeşitliliğe sahiptir. Aynı şekilde her mevsim için farklı kumaşlarda ferace modelleri vardır. İşte bu noktada üretildikleri malzeme, tasarım ve boyut farklılık gösterdiği için feraceler her kadının üzerinde aynı şekilde durmayacaktır. Hal böyle olunca da feraceler amacına uygun kullanılmış olmayacaktır. İşte bu noktada ferace seçimi yaparken, feracenin tüm vücudunuzu uygun bir şekilde kapatıyor olduğundan emin olmalısınız. 

Moda Ala ferace çeşitleri, her bedene ve her zevke uygun olmasının yanı sıra; maksi boy ve bol kesimde üretiliyor. Bu sayede tüm vücudu uygun olacak şekilde kapatıyor ve sizlerin rahat kullanım sağlamasına olanak tanıyor. Ayrıca kumaşı gereği de üstün konfor sunuyor. Üzerinize yapışmayan tiril tiril bir kumaş olduğu için terlemeyi önlüyor. Bunun yanı sıra, amacına uygun alınan ferace hareketlerinizi kısıtlamıyor ve üzerinizde yokmuş hissi veriyor. 

Feracenin Dikişi ve Kumaş Yapısı Uygun Olmalı 

Feraceler yaz ve kışlarında tercih edilebildiği için üretildikleri kumaşlar farklılık gösterebiliyor. Sizler bu noktada, ürünün kumaş yapısını incelemeli ve mevsime uygun olduğundan emin olmalısınız. Aynı şekilde her kumaşın dikiş yöntemi farklıdır. Salaş kesim ve düz kesim ferace tasarımları bulunabiliyor. Tarzınıza ve vücut yapınıza göre dikişini göz önünde bulundurarak seçim yapabilirsiniz. 

Ferace kumaşları ise krep, keten, pamuk, ipek kumaş gibi daha pek çok kumaştan üretilebiliyor. Feraceyi her mevsimde giymek üzere tercih edecekseniz; yazları serin tutan, kışları ise sıcak tutan pamuk kumaştan üretilen feraceleri seçebilirsiniz. Aynı şekilde keten, krep ve ipek kumaşlarda rahat kullanım ve estetik görünüm için sıklıkla tercih edilen kumaşlardır. 

Ferace seçimi yaparken, naylon içeriğe sahip olan kumaşlardan tercih etmemeniz doğru olacaktır. Naylon kumaşlar hem üzerinize yapışacak hem de sizin terletecektir. Bu noktada diğer kumaşlar nefes alan ve yumuşak dokusu ile sizi terletmeyecektir. Üstelik bu tarz feraceler her mevsimde kullanmanıza olanak sağlayacaktır. 

Keten kumaştan üretilen feraceler, pamuk kumaşlardan sonra sıklıkla tercih edilen bir diğer kumaştır. Terletmeyen ve tiril tiril duran yapısıyla keten feraceler, kullanıcısına üstün konfor sunar. Hava geçiren dokuya sahip olduğu için özellikle bahar ve yaz aylarında ayrıcalık sunar. Tek bir olumsuz yanı vardır ki o da kırışmalara karşı dirençsiz olmasıdır. 

Krep kumaş feraceler, hafif ve kaliteli görünümü nedeniyle sıklıkla tercih edilen bir diğer kumaştır. Eğer yaz ve kış aylarında kullanmak üzere bir ferace seçimi yapacaksanız; krep feraceler beklentinizi fazlasıyla karşılar. Çünkü bu kumaşlar, ipek, viskoz, pamuk ve yün karışımından üretilir. Bu yönüyle terletmez ve her mevsimde kolaylıkla kullanabilmenizi sağlar. 

Ferace Bedeninize Uygun Olmalı 

Ferace seçimi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken bir durum da feracenin bedenidir. Bu noktada, feracenin üzerinize yapışmaması ve hareketlerinizi kısıtlamaması için bedeninize uygun seçim yapmalısınız. Eğer internet üzerinden alışveriş yapacaksınız; kilonuzu ve boy ölçünüzü göz önünde bulundurmalısınız. Mesela, seçilecek ferace üzerinize oturmamalı, boyu ise ne çok kısa ne de çok uzun olmalıdır. 

Feraceyi kullanım amacına uygun alıyorsanız; maksi boy feracelerden almanız doğru olacaktır. Aynı şekilde bedeninize göre daha bol duran bir model tercih etmelisiniz. Bu durumda feraceyi kullanma amacına uygun seçmiş olur ve rahat bir kullanım sağlarsınız. 

Seçim yaparken vücudunuza tam oturan ve kısa boyda olan bir tasarım seçmeniz yanlış olacaktır. Daha geniş ve bol yapıda olan feraceler size hem şıklık hem de konfor sağlayacaktır. Daha kısa boy ferace seçimi yapmak, alt kısımdan eteğinizin veya pantolonunuzun görünmesine neden olacaktır. Böyle bir durumda alt giyim ürünlerinizi feraceyle aynı renkte giyerseniz sorun olmayacaktır. 

Feracenin Nakış ve İşlemeleri Uygun Olmalı 

Feracelerin her tarza ve ihtiyacı karşılaması için pek çok modeli bulunuyor. Tesettürlü kadınlar zevkine göre sade ve düz tasarıma sahip olan modelleri tercih edebildikleri gibi; nakış ve işlemeli modelleri de alabiliyorlar. Pek çok farklı model ferace demek, çeşitli desen ve nakışlarda tasarıma sahip olan feraceler demektir. 

Bazı ferace modellerinde bulunan nakış ve işlemelerin yoğunluğu değişebiliyor. Kimi zaman yalnızca fermuar kısımlarında bulunurken kimi zaman feracenin bütün kısmını kaplayabiliyorlar. İşte bu noktada nakış ve işlemeler, sizin zevkinize hitap etmeyebilir. Sizler uzun ömürlü bir kullanım istiyor ve modası kaçmayacak tasarımlar arıyorsanız; daha sade tasarıma sahip feracelere yönelebilirsiniz. 

Ferace modelleri arasında kararsız kalıyorsanız; dolabınızdaki kıyafetlere ve renklere göz gezdirmelisiniz. Hangi tarzı ve hangi renk kıyafeti tercih ediyorsanız, yine o tarzdaki feracelerden tercih etmelisiniz. Çeşitli tasarıma ve modele sahip olan feraceler seçiminizi zorlasa da siz tarzınızı göz önünde bulundurarak doğru kararı verebilirsiniz. 

Ferace modelleri her kadının üzerinde farklı bir biçim kazanır. Bir kadının üzerinde harika duran ferace başkasının üzerine hiç yakışmayabilir. Bu yüzden, zevkinize ve tarzınıza hitap eden feraceyi seçmeye özel göstermelisiniz.  Üstelik tarzınıza uygun seçtiğiniz ferace sayesinde kolay kombin yapma imkanı da elde edebilirsiniz. 

Ferace Zevkinize ve Tarzınıza Uygun Olmalı 

Ferace seçimi yaparken zevkinizi ve tarzınızı göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Diğer kriterleri göz önünde bulundurup, zevkiniz dışında ferace aldığınız zaman her ne kadar iyi kombin oluştursanız da size yakışmadığını düşünebilirsiniz. Bu durumun yaşanmaması için feracenin istediğiniz tarz, istediğiniz renk ve modelde olmasına dikkat etmelisiniz. Bunun yanı sıra, feracenin ten renginize uygun olduğundan da emin olmalısınız. 

Feracenin tasarımı kadar önem arz eden bir durumda rengidir. Cilt tonunuza uygun rengi tercih etmeniz, feracenin bütünüyle içinize sinmesini sağlayacaktır. Mesela, beyaz ve buğday tenli kadınların daha koyu renklerde ferace seçimi yapması doğru olacaktır. Lacivert, siyah, kahverengi, haki, gri vb. renkler açık renkli kadınlara çok yakışacaktır. Esmer kadınlar ise açık renklerde ferace seçimi yapmalıdır. Ten renginize ve zevkinize uygun ferace seçimi yaptığınız taktirde; şıklığınızı ve zarafetinizi ortaya koymuş olacaksınız. 

Ferace seçimi yaparken sıklıkla tercih ettiğiniz renkleri de göz önünde bulundurmalısınız. Mesela her kadının içerisinde kendini iyi hissettiği bir renk vardır. Bunun yanı sıra, gardırobunuzda sıklıkla tercih ettiğiniz renkler vardır. Bu renkleri göz önünde bulundurarak doğru seçimi yapabilirsiniz. Mesela, kahverengi veya tonlarında kıyafetleri tercih ediyorsanız ve bu rengi seviyorsanız; kahve tonlarında ferace modellerine yönelebilirsiniz. 

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/tesettur-giyimde-siklik-icin-kombin-onerileri linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: ferace seçimi
Nisan 12, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR