Etkinliğe Göre Tesettür Elbise Seçimi

etkinlige göre tesettür elbise secimi

Yaz veya kış ayları fark etmeksizin kadınların asla vazgeçemediği parçalardan biri tesettür elbiseler olmuştur. Gündelik yaşamda, özel günlerde ve ofis şıklığında sıklıkla elbiseler tercih edilmiştir. Özellikle bir etkinliğe katılırken ilk aklımıza gelen kıyafet seçeneklerinden biri elbiseler olmuştur. Çünkü, herhangi bir etkinliğe katılırken, giyilen kıyafetler kullanıcıdan pek çok şey yansıtır. Katıldığınız organizasyon ve davetlilerle olan uyum ancak doğru seçilen elbise ile mümkün olur. Her kadın tarzına ve zevkine uygun seçtiği elbisenin içerisinde kendini son derece şık hisseder. Bizde sizin sıra dışı bir stile ve rahatlığa sahip olması için “Etkinliğe göre tesettür elbise seçimi nasıl olmalı” sorusunu cevaplayacağız. 

Moda Ala yeni sezonda birbirinden şık ve gösterişli elbiseler ile beğenileri topluyor. Hem konfor hem de göz alıcı şıklık sunan elbiseler her tarza ve her zevke hitap etmeyi başarıyor. Düğün, nişan, söz gibi organizasyonların yanı sıra doğum günü, mezuniyet töreni, parti, kokteyl davetlerinde giyebileceğiniz sınırsız seçenek bulunuyor. Bu seçeneklere göz atarak gideceğiniz etkinliğe uygun tesettür elbise seçebilirsiniz. 

Doğru elbise seçimi yaparak gidilecek organizasyona uyum sağlamak fazlasıyla önem taşıyor. Ancak insanlarla ve organizasyonla uyum içerisinde olurken kendi tarzınızdan vazgeçmemelisiniz. Gideceğiniz etkinliğin tema ve konseptini göz önünde bulundurarak, bu ortamda kendinizi özgüvenli ve şık hissettirecek tesettür elbise modeline yönelmelisiniz. Bununla da kalmamalı, seçilen elbiseyi uygun parçalarla doğru eşleştirmek gerekiyor. İşte bu noktada hem gidilecek alanlar hem de yapılacak kombinler hakkında ipuçları veriyoruz. 

Davetler 

Doğum günü partisi, bekarlığa veda, resmi toplantı veya havuz başı partileri gibi davetlere katılacaksanız iddialı elbiselere ihtiyacınız var demektir. Renkli, desenli, simli ve taşlı elbise modelleri arasından seçim yaparak feminen görünüme sahip olabilirsiniz. Tek renk ve salaş kesime sahip olan elbiseleri her davete özel uyarlayabilirsiniz. 

Desenli saten elbiseler bekarlığa veda veya doğum günü partileri için harika bir seçenektir. Kahverengi, bej, ekru, mint yeşili gibi seçeneklere sahip olan tesettür elbise modelleri ihtişamlı görünüme sahip olmanızı sağlayacaktır. 

Havuz başı davetleri için tesettür elbise seçimi yaparken davetin içeriğini öğrenmelisiniz. Resmi bir etkinlik ise beyaz elbisenin masumiyetinden veya siyahın asaletinden yararlanabilirsiniz. Siyah elbiseler hem özgüvenli hem de feminen bir tarza sahip olmanızı sağlar. 

Eğlenceli bir davete katılacaksanız renkli ve hareketli parçalar seçmelisiniz. Turuncu, mavi, pembe, lila, mor ve daha pek çok seçenekte elbise enerjinize enerji katacaktır. Gecenin yıldızı olmak isterseniz tek renk elbiseleri renkli topuklu terliklerle tercih etmelisiniz. 

Akşam davetleri için siyah rengi seçerek asaletli ve modern bir duruş sergileyebilirsiniz. Kuşaklı, düğmeli ve salaş kesime sahip olan siyah tesettür elbise modelleri iddialı bir tarza sahip olmanızı sağlayacaktır. Üzerine gösterişli bir şal takabilir, minimal desenli takılar ve zincir detaylı çanta ile kombini tamamlayabilirsiniz. 

Düğün, Söz, Nişan gibi Organizasyonlar 

Yaz aylarının gelmesi düğün, söz ve nişan etkinliklerinin artmasına neden oluyor. En sevdiğimiz insanların mutlu gününde yanlarında şık ve zarif bir şekilde görünmek ise görevimiz oluyor. Böyle organizasyonlara uyum sağlayan ve her tarza uyarlanan bir siyah elbiseye sahip olmanız gerekiyor. Topuklu ayakkabı, topuklu terlik veya babetle kombinleyebileceğiniz siyah elbiseler, her davete uyum sağlıyor. İsterseniz takı ve çanta ile kombini zenginleştirerek ağır bir kombin oluşturmanıza bile imkan sağlıyor. 

Daha eğlenceli ve doğal ortamlarda gerçekleştirilen organizasyonlara renkli tesettür elbise modellerinden seçim yapabilirsiniz. Renkli elbiseler hem konforlu hem de modern bir tarza sahip olmanızı sağlar. Bunun dışında çiçekli ve desenli elbise modelleri göz alıcı şıklık için tek başına yeterli oluyor. Elbisenin içerisinde bulunan renklerden birini şal rengi olarak tercih edebilir, ince topuklu ayakkabı giyebilir ve el çantası ile muhteşem bir görünüme sahip olabilirsiniz. 

Nişan ve söz merasimine katılırken beyaz elbisenin masumiyetinden ve şıklığından yararlanabilirsiniz. Üzerine ister desenli ister sade eşarp veya şal yapabilirsiniz. Renkli çanta ve ince topuklu terlik ile kombini tamamlayabilirsiniz. 

Mezuniyet Törenleri 

Eğitimin sona erdiği günde şık ve gösterişli bir elbise giymek her genç kızın hayalidir. Moda Ala genç kızların tarzına ve zevkine hitap edebilecek yüzlerce seçenek sunuyor. Renkli elbiselerden desenli elbiselere kadar pek çok modelde gösterişli modeller bulunuyor. 

Tesettür elbise seçerken törenin nerde yapılacağını dikkate almalısınız. Eğer bir baloda gerçekleşecekse siyah elbiseler ile hem rahat hem de ihtişamlı görünüme sahip olabilirsiniz. Aynı şekilde beyaz veya ekru elbiseler ile son derece şık bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bu elbiseleri ince topuklu terlik ve ışıltılı çanta ile taçlandırabilirsiniz. 

Mezuniyet töreni açık bir alanda yapılıyorsa desenli veya çiçekli elbiselerden tercih edebilirsiniz. Hem modern hem de hareketli bir görünüm sunan elbiseler ile kendinizi çok özgüvenli hissedebileceksiniz. Desenli elbiseleri topuklu ayakkabı, minimal takılar ve mini el çantası ile tamamlayabilirsiniz. 

Tesettür elbise, vücut yapınıza ve ten renginize uyumlu olduğu kadar mezuniyet cübbesine de uyumlu olmalıdır. Bu nokta da mezuniyet cübbesinde yer alan renkleri dikkate alarak Moda Ala elbiselerinden tercih edebilirsiniz. 

Akşam Düzenlenen Etkinlikler 

Ofis toplantısı, doğum günü kutlaması veya romantik bir yemek için akşam dışarı çıkmak zorunda kalabilirsiniz. İşte böyle anlarda hem zarafetinizi hem de sıra dışı stilinizi ortaya koymak için elbiseye ihtiyaç duyarsınız. Gideceğiniz etkinlik formal ise daha sade ancak şık olan elbiselere yönelebilirsiniz. Bu noktada siyah tesettür elbise modelleri imdadınıza koşabilir. Gösterişli takı, şal ve çanta ile siyah elbiseyi zenginleştirebilirsiniz. 

Gri, siyah, toprak ve bej tonlarında tercih edilen elbiseler ile marjinal bir tarz yaratabilirsiniz. Bu tarz elbiseleri aynı tonlarda parçalar ile kombinleyerek ton sür ton uyum yakalayabilirsiniz. Saten elbiseler gece davetleri için muhteşem seçeneklerdir. Daha enerjik ve gösterişli bir tarz sunan saten tesettür elbise modellerinden renkli tasarımlara yönelebilirsiniz. Pembe, yeşil, pudra, mavi gibi renk seçeneklerine sahip olan elbiseler ile muhteşem hissedeceksiniz. 

Arkadaşlarla Düzenlenen Yaz Partileri 

Yaz partilerinde doğadan ilham alarak tasarlanan tesettür elbise modelleriyle duru bir tarza sahip olabilirsiniz. Turuncu, lila mavi, pembe, mavi, yeşil, mor, kırmızı, bej gibi dikkat çekici renklerdeki elbiselerle stilinizi yansıtabilirsiniz. 

Yaz partileri çok hareketli ve bol kahkahalı geçen organizasyonlardır. Dolayısıyla giyeceğiniz tesettür elbise modelleri şık olduğu kadar konforlu da olmalıdır. Aksi durumda tüm gününüz şık ama konforsuz geçebilir. Moda Ala’nın sunduğu birbirinden eşsiz tasarımdaki elbiselerin üstün konforda sunuyor. Bu durum ise gün boyunca kendinizi muhteşem hissetmenize olanak sağlıyor. 

Sezonun gözde rengi olan turuncu ile Moda Ala’nın tasarımları birleşince ortaya muhteşem bir model çıkmıştır. Parti de göz alıcı tarza sahip olmak için tercihini turuncudan yana kullanabilirsiniz. Üzerine beyaz şal, yeşil çanta takabilir, altına topuklu terlik giyerek stilinizi yansıtabilirsiniz. 

Yaz partilerinin vazgeçilmez bir diğer rengi ise beyazdır. Beyaz tesettür elbise üzerine pembe, turuncu, yeşil, lila gibi renklerde ister eşarp ister şal takabilirsiniz. Renkli çanta ve sandalet ile hem konforlu hem de şık bir görünüme sahip olabilirsiniz. 

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/mezuniyet-toreninde-ne-giyilir linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Haziran 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR