Dolapların Vazgeçilmezi Trençkot Seçimi

Trençkot Seçimi

Sonbaharın vazgeçilmez parçalarından biri olan trençkot, modası geçmeyen ve eskimeyen ürünler olarak bilinir. Haliyle bu parça her kadının dolabında yer alır. Tasarımları ve renkleri gereği kadınların hatlarını keskinleştirmek, bel bölgesini vurgulamak ve elagan bir hava yaratmak için muhteşem üründür. Midi ve maxi boylarda üretilen trençkot modelleri, dış giyim ürünü olmasına rağmen kadınsı çizgileri ortaya çıkaracak şekilde tasarlanır. Ancak vücut yapısına ve tarza uygun bir trençkot seçmek, kimi zaman meşakkatli bir iş olabilir. Çünkü trençkot seçimine dair pek çok detay vardır. Bunlar arasında yaka, kemer, uzunluk, düğme, kuşak, kesim ve stil gibi daha pek çok detay sıralanabilir. 

Hem sezonun trendlerine hem de insanların zevklerine uygun tasarlanan trençkot, günümüzde pek çok model ve renkte üretilir. Klasik olarak haki ve bej trençkot modelini seçmek en doğru karar olur. Moda Ala başta bej ve haki renk trençkotların yanı sıra yağ yeşili, taş, gri, kahverengi, yeşil, bej, toprak gibi daha pek çok renk seçeneğinde trençkot tasarlar. Üstelik klasik ve standart modellerin yanı sıra farklı modellerde de ürünler çıkarır. Her daim giyinmeyi seven ve tarzından ödün vermeyenler Moda Ala trençkot modellerine yönelerek stiline stil katabilir. Trençkot seçimi yapmakta zorlananlar ise yazımızı okumaya devam edebilirler. 

Renk Seçimi 

Trençkot eskiye nazaran günümüzde pek çok renkte üretiliyor. Bej ve haki klasikleşmiş renk olarak bilinse de insanlar ekstra renklere de yönelebiliyor. Bu renkler arasında yağ yeşili, taş, gri, kahverengi, yeşil, bej, toprak ve kahverengi tonları gibi daha pek çok seçenek yer alıyor. Haliyle kadınlar zevkine ve ten rengine göre trençkot seçimi yapmakta zorlanıyor. 

Renk seçimi elbette kişinin zevkine kalan bir durum olsa da ilk kez alacakların bej renginde trençkot tercih etmesini öneriyoruz. Her parçayla kolayca kombinlenen bej trençkot, zahmetsiz şıklık sunuyor. Üstelik her sezonda modası kaçmayan bir parça olarak sevilerek kullanılıyor. Spor, klasik veya modern kombinlerin vazgeçilmez tamamlayıcısı oluyor. 

Bej ve haki trençkot dışında farklı renge yönelmek isteyenler toprak tonlarından tercih edebilir. Toprak tonları yalnızca kıyafetlere uyum sağlamakla kalmaz; bahar aylarının muhteşem görünümüne de uyum gösterir. O nedenle taba, vizon, bej, açık kahve ve kızıl kahve gibi toprak tonlarında trençkot seçimi yapılabilir. 

Beden Seçimi 

Trençkot seçimi yaparken göz önünde bulundurulması gereken en büyük detay beden ölçünüzdür. Boyunuzu, kilonuzu ve kıvrımlarınızı belirledikten sonra en doğru trençkotu seçebilirsiniz. Kısa boylu ve hafif kilolu bir bedene sahipseniz; midi boy trençkot seçimi yapabilirsiniz. Bu trençkotun kemerini bağlamamaya da özen göstermeniz gerekir. Önü açık ve salaş tercih etmeniz doğru olur. 

Uzun boyluysanız uzun trençkotları gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Trençkotun düz veya oversize kesim olması da hiç fark etmez. Büyük göğüslü olanlar hafif salaş, tek düğmeli ve maksi boy modellerden tercih edebilirsiniz. 

Küçük göğüslü olanlar ise bele oturan, lazer kesimli ve üst kısmı işlemeli modellere yönelebilirler. Bol kesim ve üste oturmayan modeller ise kaçınılması gereken tasarımlar arasında yer alır. Kalçalı kadınların maksi boy ve oversize kesim modellerden alması doğru olur. Minyon fiziğe sahip olanlar üste tam oturan kesimler ve dizin altında biten boyda trençkotlardan alarak doğru seçimi yapmış olurlar. 

Tarzınıza Göre Seçim 

Trençkot, doğası gereği formel hava sunan bir parçadır. Ancak günümüzde yalnızca resmi bir görünüm yaratmak için değil; spor ve modern tarzı desteklemek içinde kullanılır. Bu noktada tarzınızı tamamlamak için dengeli seçimler yapmanız gerekir. Trençkotun formel havasını dağıtmak için canlı renklerde kıyafetler ve aksesuarlar seçmeniz gerekir. 

Spor ve modern görünümü desteklemek için renkli trençkot modellerinden alabilirsiniz. Yağ yeşili, mint yeşili, çağla yeşili, haki gibi yeşil tonlarının yanı sıra bej, taba, taş, gri gibi renklerde tercih edebilirsiniz. Düz kesim daha resmi havaya sahip olduğu için salaş veya oversize kesim trençkotlardan alabilirsiniz. Bu tarz trençkot modelleri daha modern ve sıra dışı görünüme sahip olmanızı sağlar. 

Trençkotu ofis şıklığı için tercih ediyorsanız; düz kesim ve midi boy modellerden satın alabilirsiniz. Daha formel duracağı gibi tarzınızı da en iyi şekilde karşılar. Trençkot rengi ise bej, taş veya vizon seçildiği zaman tarzınıza tarz katmanıza olanak sağlar. 

Tarzınıza uygun trençkot seçimi yaparken dolabınızdaki parçaları da göz önünde bulundurabilirsiniz. Açık renklerden veya pastel tonlardan oluşan kıyafetlerinize açık tonlarda trençkot tercih edebilirsiniz. Kahve tonlarında giyiniyorsanız trençkotu da öyle seçerek ton sür ton uyum elde edebilirsiniz. 

Trençkot Kumaşı ve Kalitesinin Seçimi

Her dolabın olmazsa olmaz parçasını oluşturan trençkotların, kaliteli olduğundan emin olmak gerekir. Çünkü bu parçanın hiçbir zaman modası kaçmadığı için uzun ömürlü olması istenir. Bir kez aldığınız kaliteli trençkotu senelerce kullanabilirsiniz. Peki, kaliteli trençkot seçimi nasıl olmalı?

Trençkotlar çeşitli kumaş çeşitlerinden ve aksesuarlarından elde edilir. Bunlar arasında keten, pamuk, viskon, polyester gibi kumaşlar vardır. Trençkotun hem soğuk geçirmemesi hem de estetik görünüm sunması için keten ve pamuktan üretildiğine emin olmalısınız. Polyester ağırlıklı trençkotlar hem kullanışlı olmaz hem de kalitesiz bir görünüm sunar. 

Trençkot modellerinin bazıları deri, poplin ve gabardin gibi kumaşlardan elde edilir. Bu kumaşların iç kısmı ısı yalıtımı da sunan bir astar yer alır. Haliyle kumaşlar hem sıcak tutar hem de muhteşem bir görünüm sergiler. Trençkotun bahar aylarında uzun süre giyilmek isteniyorsa, bahsi geçen kumaşlardan alınabilir. 

Trençkot Detaylarının Seçimi 

Trençkot modelleri günümüzde alışılmışın dışına çıkarak çok çeşitli tasarımlarda üretilmeye başlanmıştır. Düğme, kuşak, kollarında kemer, omuzlarda apoletler vb. gibi daha pek çok detaya sahip olmuştur. Bu detayların ise belirli amaçları ve işlevleri vardır. Bazı tasarımlar tek düğmeli detaylara sahip olsa da standart bir trençkotta çift düğme ve kruvaze ceket tasarımı görülür. Bunun yanı sıra ön kısmında on tane düğme yer alır. 

Trençkotların çift düğmeli ve kruvaze tasarıma sahip olmasının elbette bir nedeni var. İngiliz denizcilerin rüzgarın estiği taraftan etkilenmemeleri ve rüzgardan korunmaları için tasarlanmıştır. Bu durum İngiliz ordusu tarafından benimsenerek zamanın trençkotlarında da kullanılmaya başlanmıştır. Bu sebeple, trençkotların standart bir görünümü vardır. Bu görünümün çok dışına çıkmayan ancak sezona da uyum sağlayan modellere yönelmeniz doğru olur. 

Trençkot yakaları da dikkat etmeniz gereken bir diğer detaydır. Trençkotlar kimi zaman yaka kısımları kaldırılarak kimi zaman indirilerek kullanılır. Kaldırılmasının sebebi arasında kişinin boynunu bir eşarp gibi rüzgardan korumasıdır. Siz havalı bir görünüm elde etmek için kaldırmak isterseniz yaka kısmına dikkat ederek seçim yapmanız gerekir. 

Astar, trençkotun olmazsa olmaz parçasını oluşturur. Sıcaklık verdikleri için çıkarılabilir ve takılabilir astarlar oldukça kullanışlıdır. Havaların daha yumuşak olduğu havalarda çıkarırken; soğuk olduğu anlarda takmanız trençkotu bahar aylarında uzun süre kullanmanıza olanak sağlar. 

Düz kesim ve oversize kesim de trençkot alırken dikkat edilmesi gereken bir husustur. Düz kesim daha formel bir hava katarken; oversize kesim trençkot modelleri daha modern görünüm sunar. Bu noktada, tarzınızı göz önünde bulundurarak trençkotun hangi kesimde olması gerektiğine karar verebilirsiniz.  

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/dugun-davetlerine-ozel-tesettur-abiye-onerileri linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Temmuz 19, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR