Abiye Şal Kombini Nasıl Yapılır?

Abiye Şal Kombini Nasıl Yapılır?

Davet ve organizasyonların ritmine ayak uydurmak için birbirinden şık abiyeler tercih edilir. Hem etkinliğe hem de tarza uygun olan naif tasarımlı abiyeler, kullanıcının kendini daha özgüvenli hissetmesine olanak tanır. Ancak abiyenin detaylarını göz önünde bulundurarak diğer parçalarını doğru tamamlamak gerekir. Masalsı abiyelerin detaylarına en çok yakışan ve tamamlayan ise, hiç şüphesiz, abiye şaldır. 

Abiye şal, elbise ve abiye kombinlerini tamamlayan olmazsa olmaz bir parçadır. Genelde abiye kumaşlarından elde edilen bu parça, baştan aşağıya bütünlük oluşturmanın tek yoludur. O nedenle hanımların davet ve organizasyonlara tercih ettiği şık kıyafetlerin üzerine mutlaka abiye şal tercih etmesi önerilir. Peki, abiye şal kombini nasıl yapılır? 

İddialı mı İddialı Abiye Şal Kombinleri 

Özel günlerde tek parçada şıklık arayan insanların tercihleri arasında abiye, elbise ve tulum gibi parçalar yer alır. Bunlar, tek parça şıklığı sağlayıp kombini kolay yapılsa da ancak diğer parçalarının da doğru seçilmesi, kullanıcıyı şıklığa götürür. İşte o parçalardan en önemlisi, abiye şaldır! Abiye şal seçimini abiyenin, elbisenin veya tulumun kumaşını göz önünde bulundurarak seçmek mühimdir. Söz konusu şal ipek, kaşmir, yün, pamuk ve keten gibi kumaşlardan elde edilerek her abiye vb. kıyafetlere hitap eder. O nedenle kıyafetin kumaş cinsine uygun abiye şal kumaşı tercih edilmelidir. 

Siyah Abiye Üzerine Siyah Abiye Şal Uyumu 

Her özel davetin ve organizasyonun olmazsa olmaz parçası, hiç şüphesiz, siyah abiyedir. Her ten rengine, vücut tipine ve tarzına hitap eden siyah abiye, şayet ideal şal ile tamamlandığında tadından yenmez. Siyah abiyenin kumaş türüne uygun nitelikte bir siyah abiye şal tercih edilmelidir. Örneğin ipek veya türevinden üretilmiş bir abiye üzerine ipek abiye şal alınabilir. Bunun yanı sıra abiyede saten veya şifon detaylar bulunuyorsa, şifon abiye şal da takılabilir. 

Düz kesim, minimal taş detayları olan siyah abiye üzerine siyah abiye şal takmalısınız. Minimal taşların rengini içeren ince topuklu ayakkabı ve minimal siyah portföy çanta kullanmalısınız. Gold veya gümüş takılar ile kombini tamamlamalısınız. Söz konusu kombin ile baştan aşağı bir bütünlük elde ederek şıklığınızı konuşturabilirsiniz. İlgili parçaları incelemek ve satın almak üzere ise, sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Bej Abiye Üzerine Siyah Abiye Bej Şal Uyumu 

Yaz ve sonbahar organizasyonlarının göz alıcı parçası olan bej abiye, adeta her kadına hitap ediyor. Fresh ama şık bir görünüm sunan parça, davetlerin her daim kurtarıcısı. Ayrıca zahmetsiz şıklığın da kilit parçası! Söz, nişan, düğün gibi davetlerde kendini prenses gibi hissetmek isteyenlerin imdadına yetişen parça, bej abiye şal ile tamamlanmalıdır. Bütünlük ve şıklık sağlanabilmesi için aynı tonda abiye şal tercih edilmesi mühim.

Bej abiyenin üzerinde koyu veya açık renklerde detaylar bulunuyorsa, buna istinaden şal rengi seçimi de yapılabilir. Örneğin koyu bej taş detayları bulunan abiyeye koyu bej abiye şal takılabilir. Hayal edilen görünümü desteklemek için de altına topuklu terliklerden giyilebilir. 

Renkli Elbiselerin Üzerine Renkli Abiye Şal Uyumu 

Hem renklerin hem de gösterişli kumaşların enerjisini davet kombinlerine yansıtma zamanı! Özellikle sahil, havuz veya doğa ile iç içe olan organizasyonlarda renkli elbiseler ile ortama uyum sağlanabilir. Fuşya, mavi, pembe, yeşil, bej, turuncu gibi daha akla gelebilecek birçok renkte elbise modelinin üzerine aynı renkte abiye şal tercih edilebilir. Örneğin fuşya salaş ve uçuk kaçık olan elbise tasarımının üzerine fuşya abiye şal takılmalıdır. Altına ise, gümüş mini taşlardan oluşan ince topuklu terlik giyilmelidir. Mini gümüş pırıltılı çanta takılarak kombin tamamlanmalıdır. 

Süs kemerli balon kol abiye modelleri ile de aynı kombini oluşturmak mümkün. Örneğin, lila balon kol abiye üzerine aynı tonda abiye şal takılmalıdır. Altına ince topuklu ayakkabı giyilebilir ve minimal gümüş çanta ile kombin tamamlanabilir. Söz konusu kombin doğum günü partisinden havuz başı organizasyonlara kadar pek çok etkinliğe giyilebilir. Renkli abiye modelleri ve abiye şal modellerini incelemek üzere sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Tulum ile Abiye Şal Uyumu 

Tek parça şıklığı sunan parçalardan biri de tulum olup, modern giyim tarzını benimseyen her kadının dolabında bulunur. Birbirinden iddialı renk ve tasarımda üretilen bu ürünler, klasik ve şık tercih edilerek özel günlerde giyilecek ise, şal seçimi mühimdir. Eğer ipek, saten veya şifon kumaştan elde edilen bir tulum tercih edildiyse, üzerine abiye şal takılmalıdır. 

Siyah şifon tulum üzerine mutlaka şifon abiye şal tercih edilmeli. Ancak bu sayede bir bütünlük elde edilerek şıklığa ulaşılabilir. Aynı şekilde saten veya parlak kumaştan elde edilen tulum üzerine parlak abiye şal takılmalı. Günümüzde siyah, beyaz gibi standart renklerin yanı sıra farklı renklerde de şık tulumlar görmek mümkün. Bu tulumların üzerine aynı tonlarda abiye şal takılabileceği gibi farklı renklerde takılabilir. 

Beyaz tulumun üzerine toz pembe veya pudra abiye şal takılabilir. Altına ise, beyaz veya ekru ince geçişleri olan topuklu terlik giyilebilir. Rose gold minimal takı, kolye veya halhal ile kombin daha da zenginleştirilebilir. Söz konusu kombin açık alanda yapılan organizasyonlar için ideal olup, göz alıcı görünmeye olanak tanır. 

Saten Abiye Üzerine Abiye Şal Uyumu 

Baştan aşağıya zarafet sunan saten abiye, parlaklığı arttırılmış ince detayları ile kadınların tarzına tarz katma konusunda bir numara! Maxi boy olan bu abiye, her yaştan kadına hitap ederek kullanıcıyı olduğundan daha genç gösteriyor. Hatta çanta, şal ve ayakkabı seçimi doğru yapıldığında biçilmiş kaftan oluyor! 

Saten abiyede siyah ve lacivert başta olmak üzere zümrüt yeşili, bordo, pudra, kırmızı gibi can alıcı renklerde bulunuyor. Söz konusu renklerin üzerine aynı parlaklığı ve ihtişamı sunan abiye şaldan tercih edilmesi gerekiyor. Özellikle aynı tonda takılan abiye şal, kombini bir adım öteye taşıyor. Örneğin, her kadının göz alıcı şıklığa ulaşmasını sağlayan zümrüt yeşili saten abiye üzerine zümrüt abiye şal takılmalı. Altına ise, ince topuklu ve tek bantlı ayakkabılardan giyilmeli, mini el çantası ile kombin tamamlanmalıdır. Söz konusu kombin ihtişamlı salonlardan, açık hava düğün salonlarına kadar birçok noktada giyilebilir. İlgili ürünleri incelemek ve satın almak üzere sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 

Tül Abiye Üzerine Abiye Şal Uyumu

Kendini prensesler gibi hissetmek isteyenlerin özel günlerini tül abiyeler taçlandırır. Siyah, pudra, pembe, gül kurusu, mavi gibi çeşitli renklerden oluşan bu abiyenin üzerine mat kumaşta üretilen abiye şal tercih edilmesi gerekir. Ancak bu sayede tül abiyeyle şal uyumu elde edilerek tarza tarz katılabilir. Örneğin aksesuar kemerli ve gül kurusu tül abiye üzerine aynı renkte mat abiye şal takılmalı. Altına ise, gümüş ya da ten renginde topuklu terlik giyilmeli. Bu sayede hem şık hem de iddialı bir görünüm elde edilerek ortamın en tarz kadını olunabilir. Tül abiye modellerini ve şal modellerini incelemek, satın almak üzere Moda Ala’yı ziyaret edebilirsiniz. 

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/stil-tuyosuyla-tesettur-kazak-kombinleri linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Aralık 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR