Tesettür Giyimle İlgili Stil Önerileri ve Kombin İpuçları Nelerdir?

Tesettür Giyimle İlgili Stil Önerileri ve Kombin İpuçları Nelerdir?

Tesettür kombinleri, birden çok parçayı birleştirmeyi gerektirdiğinden doğru stili yakalamak pek kolay değildir. Bilhassa genç kızlar, başörtüsü ve diğer parçalarla uyum sağlama noktasında zorlanabilir. Modaya yön veren kanalları takip etmek, ilgili blogları incelemek ve sosyal medya fenomenlerini izlemek, giyim ipuçları almanız için önemli araçlardır. Aynı zamanda bu yazıda, doğru tesettür giyim kombinleri hakkında detayları görebilirsiniz.

Bedeninizi Tanımak

Tesettür giyim kombinleri yaparken şıklığı yakalamak istiyorsanız bedeninizi iyi tanımanız elzemdir. İlk olarak bedeninizi ölçerek başlamanız, seçimlerinizi yaparken size destek olur. Her vücudun kendine özgü olmasına karşın giyim tüyolarında birtakım ayrımlara varmak için tipleri şöyle sıralayabiliriz:

·        Elma

·        Armut

·        Dikdörtgen

·        Kum saati

Örneğin, armut beden şekline sahipseniz belinizi vurgulayacak ve basen kısmını daha ince gösterecek kapalı kombinleri yapabilirsiniz. Bunun yanında seçeceğiniz renkleri ve desenleri de vücudunuza uygun olacak şekilde tercih edebilirsiniz.

Renklerin Uyumunu Yakalamak

Tesettür pantolon tunik kombinleri, parçalar arası renk uyumunu yakalayabileceğiniz en iyi seçimlerdir. Kontrastlardan faydalanabileceğiniz gibi birbirine yakın tonları giyebilirsiniz. 

Renk uyumu ve tesettür giyimde kullanımı, parçaların fazla olmasından dolayı oldukça önemlidir. Belirli bir ahenk yakaladığınızda kıyafetler kendini tam anlamıyla gösterir ve son derece şık bir görünüm kazandırır. 

Mevsimlere göre tesettür giyim stil önerileri almak istediğinizde yine ilk dikkat etmeniz gereken husus renklerdir. Bulunduğunuz mevsimde genelde hangi tonların tercih edildiğine ve o yılın modası olan renklerin neler olduğuna dikkat etmelisiniz. Böylece modern tesettür kombinleri yaparken uyumlu giyinmiş olursunuz.

Aksesuarları En Şık Şekilde Değerlendirmek

Farklı tesettür giyim parçalarının kombinleri için aksesuarlar olmazsa olmazdır. Başörtüsünden, kullanacağınız kolyeye kadar uyumlu olan kombinlere yönelmeniz, tarzınızı büyük ölçüde değiştirip iyileştirir. Özellikle genç tesettür kombinleri içerisinde sıklıkla görülen yoğun aksesuar kullanımı doğru parçalarla sağlandığında, ortaya özenli ve güzel bir görüntü çıkar.

Günlere ve Zamanlara Göre Doğru Kombini Yakalamak

Zamana uygun kombinler yapmak için mevsimsel şartlara ve gününüzün özel olup olmamasına dikkat etmelisiniz. Örneğin, tesettür giyimle ilgili günlük stil önerileri içinde triko alt üst takımlar önemli bir yer tutar ancak bir yakınınızın düğününde bu kombini yapmanız, yeterli şıklığı yakalamanıza engel olur.

Mevsimlere ve günün önemine uygun giyindiğinizde tarzınızı en göze hitap eden şekilde oluşturursunuz. Aynı zamanda meteorolojik faktörlere de dikkat etmiş olacağınız için üşüme ya da sıcaktan bunalma gibi sorunlarla karşılaşmazsınız.

Özel Gün Kombinleri

Düğün ve özel etkinlikler için tesettür giyim önerileri arasında abiyeler oldukça geniş bir yer tutar. Ancak klasik anlayışa göre farklı bir tarza sahip olmak istiyorsanız düğün için ceket pantolon kombinleri tesettür giyimde gayet uygundur. Bu noktada özellikle daha şık ve ağır duran pantolon ceket takımlarına göz atmanız faydalı olacaktır.

Mezuniyet, nikah, nişan, kutlama gibi diğer özel günlerde de son moda abiyelerinizle bedeninize uygun yaptığınız kombinler; istediğiniz görünümü elde etmenin kilit noktasıdır. Zarif parçalardan yaptığınız tercihlerinizi güncel modaya uygun bir şekilde, abiyenizle aynı renk bir başörtüsü kullanarak tamamlayabilirsiniz.

Günlük Şık Kombinler

Özel bir gün olmadığı takdirde tesettür giyimde şık ve rahat kombinler yapmaya yöneliyor olabilirsiniz. Rahatsız etmeyen ve yormayacak parçaları seçerken tarzınızdan da ödün vermek istemiyorsanız, tesettür gömlek kombinleri tam size göre! Yazın sadece gömlek giyip ferah bir gün geçirebileceğiniz gibi kışın; kazak, kaban, kaşe gibi parçalarla, üşümeden şık ve rahat olabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Ekim 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR