Tesettür Giyimde Trendler

Tesettür Giyimde Trendler

Tesettür giyimde son trendler, sezonun birbirinden güzel renklerini barındıran dokunuşlarla ön plana çıkıyor. Her kadının dolabında yer vermek isteyeceği tunikler, pantolonlar ve takımlar; zarif işlemeleri ve şık duruşuyla dikkat çekiyor. Sizler de trendleri takip ederek modern kombinler yapabilirsiniz. 

Her sezonun en popüler tesettür giyim parçaları olduğu gibi, zamansız modeller de seçenekleriniz arasındadır. Gardırobunuzdaki seçenekler, sizin kişiliğinizi yansıtırken modaya da uygun olmalıdır. Tesettür modasının trendleri hakkında daha detaylı bilgi için okumaya devam edebilirsiniz. 

Tesettürde Moda Trendleri Nedir?

Mütevazi giyinmek ve tesettür, yalnızca belirli bölgelerin kapalı olduğu bir giyim tarzı değildir. Amacı bir “tarz” yaratmak olmasa da, başörtüsü kullanımı uygun parçalar eşliğinde modern ve şık olabilir. Tesettürde moda trendleri, sezonun renk ve desenlerini içeren parçalarla oluşturduğunuz kombinleri işaret eder. Mevsim geçişleri, trend giysiler, popüler desenler ve daha birçoğu, bu kategoriye dahil edilebilir. 

Tesettür giyimde dikkat çeken desenler de sezondan sezona çeşitlilik gösterir. İlkbahar ve yaz aylarına; cıvıl cıvıl, botanik örüntüler hakimdir. Soğuk tonlara eşlik edebilecek çiçekli şal, sıcak havalarda içinizi açar. Beyaz, açık pembe, bebe mavisi gibi seçeneklerle oluşturduğunuz kombininizi böyle bir desenle tamamlayabilirsiniz. 

Sonbahar ve kış sezonlarındaysa çizgiler, ekoseler ve puantiyeler tercih edilir. Birbirine zıt tonlar harmanlanarak yepyeni görüntüler ortaya çıkabilirsiniz. Havaların soğumaya başladığı zamanlarda ceket, kaban ve mont seçenekleriyle kıyafetinize katman ekleyebilir, koyu renk şallarla kombini tamamlayabilirsiniz. 

Soğuk dönemlerin zamansız trendi, trençkotlardır. Bu parçalar tesettür modasında her türlü kıyafete eşlik eder ve dolabınızda mutlaka bulunmalıdır. Taş rengi bel bağlamalı trenç, birçok farklı durumda kurtarıcınız olacaktır.  

Mevsimsel Moda Trendleri Nelerdir? 

Her giyim tarzında olduğu gibi, tesettür modasında da mevsime uyum sağlayacak seçenekler bulunur. Bunlar hava şartlarında iyi hissetmenizi sağlarken, atmosfere eşlik edecek renk ve tasarımlarla modunuzu yükseltir.  

Mesela sonbahar mevsimi turuncu, sarı, kahverengi gibi sıcak tonlarla eşleşmiştir. Eylül, Ekim ve Kasım aylarında bu renklere yönelmeniz, modanın nabzını tutmanıza yardımcıdır. Günlük hayatta ve özel günlerde tercih edebileceğiniz koyu triko bir elbise sizi sıcak tutarken şıklığınızı konuşturmanıza olanak tanır. 

Kış aylarının odak renkleri; kırmızı, siyah ve beyaz olarak karşınıza çıkar. Bu mevsimde koyu tonlar ve iddialı desenlerle tarzınızı yansıtabilirsiniz. Örneğin, siyah yaka dokulu kabanla soğuk havalara önlem alırken, dönemin trendlerini takipte kalabilirsiniz. Bu renk grupları, her türlü parçayla uyum sağlayabildiğinden dolabınızda mutlaka bulunmalıdır. 

Son Zamanların Trend Renkleri 

Tesettür giyimde renk trendleri, zaman zaman değişir. Her sezonun kendine ait bir paleti vardır. Bu palet, mevsimsel özelliklere uyum sağlayabildiği gibi, o vakit aralığında popüler olan tonları da içerir. 

Örneğin, son zamanlarda parlak, canlı magenta tonları yükseliştedir. En yeni moda rehberleri, defileler ve tasarımlar, bu renge odaklanmış durumdadır. Daha yumuşak lila da geçtiğimiz günlerde popülerlik kazanmıştır. Eğer yeni trendlere duyarlı olmak istiyorsanız, dolabınızda bu renklerde parçalara yer verebilirsiniz. Mor kimonolu keten takım, son trendleri yakalamınız için ideal bir seçenektir. 

Yine dönemsel olarak etrafta görmeye başladığınız desenler de bu tonlarda yoğunluk gösterir. Doğrudan magenta veya lila tercih etmek istemezseniz, örüntülerinde bunları içeren parçalara yönelebilirsiniz. 

Tesettür Moda İkonları Nasıl Giyiniyor? 

Moda ikonları, kişilerin tercih ettiği kıyafetleri belirlemede önemli bir yere sahiptir. Tesettür giyimde farklı tarzlar da genellikle ikonları takip ederek ortaya çıkar. Sürekli aynı modelde giysiler seçmek istemiyorsanız, perspektifinizi genişletmek için özellikle instagramda büyük kitlelere hitap eden kişileri takip edebilirsiniz.  

İkonlar, genellikle modaya uygun tesettür giyim tarzları ile kendi zevklerini birleştirerek yepyeni kombinler yaratır. Sezonun vazgeçilmez ürünleri ve çeşitli aksesuarlar yardımıyla; modern, sıradışı veya monokrom stiller oluştururlar.

Etiketler: tesettür giyim
Ekim 17, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR