Tesettür Giyimde Renk Seçiminin Ten Rengine Etkileri

Tesettür Giyimde Renk Seçiminin Ten Rengine Etkileri

Ten rengine göre renk seçimleri, kıyafetlerin üzerinizde tam anlamıyla istediğiniz gibi durmasını sağlayacak en önemli adımdır. İçeriğimizde bu seçimleri nasıl yapacağınıza dair altın tüyoları inceliyoruz!

Tesettür giyim ten rengine göre renk seçimi hakkında bilmeniz gereken birçok detay bulunuyor. Öncelikle doğru seçimler, cildinizin alt tonunu belirginleştirerek sağlıklı ve canlı bir görünüm kazanmanızı sağlar. Ten renginizi ya da göz renginizi baz alarak uyumlu tonları belirleyebilirsiniz. Genel olarak; açık tenliyseniz koyu, esmerseniz pastel, buğday tenliyseniz canlı tonları tercih edebilirsiniz.  

Ten Rengine Göre Hangi Renkler Tercih Edilmelidir? 

Günümüzde tesettürlü kadınlar diledikleri tarz, renk ve modele sahip ürünler içerisinde kendine en uygunu seçerek stilini oluşturma şansına sahiptir. Güzel giyinmek istiyorsanız kaliteli ve şık ürünler seçmenin yanında kendinize yakışan tercihler yapmalısınız. Beden şeklinize ve cilt tonunuza göre seçimler yaparak daha uyumlu, sağlıklı ve canlı bir duruş kazanabilirsiniz. 

Buğday Ten Rengine Göre Seçimler 

Buğday tene sahipseniz; toz pembe, mavi, lila gibi renkler cilt tonunuzla oldukça uyumludur. Aslında buğday tenlilere her renk yakışsa da daha canlı bir görünüm için uzak durulması gereken birkaç ton vardır. 

Sarı, kahverengi, açık yeşil gibi renkler, cilt tonunu daha sarı göstererek hasta gibi görünmenize sebep olabilir. Soft renklerdense daha canlı renkleri tercih etmek, size daha çok yakışacaktır. Uzun kimonolu keten takım lila  modelini inceleyebilir ve oldukça şık, zamansız olan bu parçayla istediğiniz görünümü elde edebilirsiniz. 

Esmer Ten Rengine Göre Seçimler 

Tesettür modasında ten renginin uyumunun önemi tercih ettiğiniz renkleri bu uyuma göre belirledikçe daha da anlaşılır olacaktır. Aynı modelin cilt tonunuza uygun rengini tercih ettiğinizde, farkı net bir şekilde görebilirsiniz. Eğer esmer tenliyseniz çok şanslısınız, zira ne giyseniz yakışır! En çok yakışan renklerden bahsetmeden önce, sizi donuk ve cansız gösterecek olan sarı, açık turuncu ve altın (dore) gibi renkleri fazla tercih etmemenizi öneririz. 

Pembe tonları, krem, beyaz, lacivert, siyah; özellikle saks mavisi, somon, turkuaz rengi size çok yakışacak tonlar arasında sayılabilir. Özel gününüzde tercih edebileceğiniz Kuşak Detaylı Saten Abiye Lacivert modelini inceleyerek, size çok yakışacak renge sahip bir elbise ile en güzel gününüzde göz kamaştırıcı bir duruş kazanabilirsiniz.

Bronz Ten Rengine Göre Seçimler 

Bronz tene sahipseniz size en çok; beyaz, turuncu, yeşil sarı gibi renkler yakışır. Teninizdeki ışıltıyı ön plana çıkaracak ve ışıl ışıl görünmenizi sağlayacak renkler için doğru seçimler yapmalısınız. 

Beyaz bir kıyafet giyerek zıtlık oluşturabilir ve daha aydınlık bir görünüm kazanabilirsiniz. Mercan ve nar çiçeği gibi renkler seçerek de cildinize yakışan hareketli bir tercih yapabilirsiniz. Çizgili Blazer Takım Beyaz modeliyle çok şık, aynı zamanda spor bir görünüm elde edebilir; iş toplantılarında, özel günlerde ya da sosyal hayatınızda rahatlıkla kullanacağınız bir parçaya sahip olabilirsiniz.

Beyaz Ten Rengine Göre Seçimler 

Tesettür giyimde renk uyumu, görünüşüne önem veren tüm kadınların dikkat ettiği bir ayrıntıdır. Eğer beyaz tenliyseniz; siyah, mor, toprak tonları, hardal kırmızı; kısacası neredeyse tüm koyu renkler size çok yakışır! Özellikle canlı kırmızı, mavi ve yeşil; beyaz teninizi belirginleştirerek canlı bir görünüm kazandırır. 

Bu ten rengine sahip olan kadınlara beyaz parçalar çok önerilmese de; güzel bir kumaş ve bedene uyumlu bir dikiş olduktan sonra, açık tenlilere beyaz da oldukça yakışan bir renktir. Yarım Boğazlı Triko Elbise Yağ Yeşili modelini inceleyerek; okulda, evde, iş yerinde, şık bir takıma sahip olabilirsiniz.

Etiketler: tesettür giyim
Eylül 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR