Kına Gecesi için Elbise Seçimi Nasıl Yapılmalı?

kına gecesi elbise seçimi nasıl yapılır

Kadınlar özel günlerde şık ve ihtişamlı görünmek için elbise arayışına girerler. Özellikle özel gün kendilerinin veya çok yakınlarının ise daha sıra dışı kombinler yaparak tarzlarını yansıtırlar. Kına gecesi bu özel günlerden biri olup, kadınların hem tarzlarını yansıttıkları hem de kendilerini rahat hissettikleri elbiseleri seçmelerini gerektirir. Elbise kına gecesine özel alınmış olsa da doğru seçimler yapıldığında başka günlerde de giyilebilir veya anı olarak saklanabilir. Kına gecesi elbisesi, her tarza ve stile uygun tasarımlarda üretilerek geniş bir alternatif seçeneği sunar. Bu elbiselerden seçerken her kadın kendini özel ve farklı hissetmek ister. Dolayısıyla bu yazımızda sizlere kına gecesi elbisesi seçiminin nasıl olması gerektiği konusunda tüyolar vereceğiz.

Kına Gecesi Elbisesi Renk Seçenekleri 

Kına geceleri her genç kız için önemli bir yere sahiptir. Bundan dolayı bu gece için tercih edilecek elbisenin tüm detaylarına dikkat edilmesi gerekir. İlk olarak kına gecesi elbisesi renk seçimine karar verilmelidir. Bordo ve kırmızı tonlar sıklıkla giyilen renklerden olsalar da zümrüt yeşili, lacivert, mürdüm gibi seçeneklerde tercih edilebiliyor. Uzun, kabarık ve gösterişli kına gecesi elbiseleri kadınların çok sevdiği modeller arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra, farklı tasarımlara sahip kına elbisesi modelleri de bulunuyor. Hem modern hem geleneksel tarzı bir arada kullanmak isteyenlere geniş yelpazede seçenekler vardır. 

Kırmızı ve bordo kına gecesi elbisesi, kadınlar tarafından hem kendi kına gecelerinde hem de yakınlarının kına gecelerinde tercih ettiği renklerden biridir. Tülden veya saten kumaştan üretilen bu elbiseler oldukça şık tasarımlara sahiptir.  Ayrıca bu elbiseler mavi, gri, yeşil, mor, taş ve diğer renk seçeneklerinden oluşabiliyor. Ten renginizi ve aksesuar seçiminizi göz önünde bulundurarak bu renklerden birine şans verebilirsiniz. Açık ten rengine sahipseniz daha koyu ve canlı renk tonlarında kına gecesi elbisesi seçebilirsiniz. Koyu ten rengi için soft renklerin seçilmesi daha etkili sonuçlar doğuracaktır. 

Kına Gecesi Elbisesi Tasarımları 

Kına gecelerinde farklı bir görünüme sahip olmak isteyenler için tasarlanan çeşitli elbise modelleri bulunuyor. Hem modern hem de geleneksel tarza hitap eden elbiseler klasik renklerde ve işlemelerde tasarlanabiliyor. Her kadının tarzına ve zevkine hitap edecek şekilde, gösterişli veya sade tasarımlar yer alıyor. Kullanıcıların bu tasarımları fiziksel özelliklerine, ten renklerine ve tercihlerine göre seçmeleri gerekiyor. 

Kına gecesi elbisesi tasarımları arasında bulunan saten işlemeli elbiseler, her zevke hitap edecek bir modellerden biridir. Şık ve gösterişli olan bu modeller; dikkatleri üzerine çekmek isteyen kadınların ilk tercihleri arasında yer alıyor. Önünde ve kollarında bulunan taş işlemeler, bedeni saran yapısı ve duruşu ile dikkat çeken tasarım, şıklığını konuşturmak isteyen kadınlar için tasarlanmıştır. İster maksi boyda ister bilekte kullanılacak bu tasarım, kına gecesi haricinde pek çok alanda da kullanılabilir. 

Fiyonklu saten elbiseler, kına gecesi elbisesi tasarımları arasında bulunan ve çok sevilen tasarımlardan bir diğeridir. Sol omuz kısmında bulunan büyük bir fiyonk ve üzerinde bulunan taşlar, elbiseye farklı bir hava kazandırmıştır. Üst kısmı oturan ve alt kısmı salaş inen kına gecesi elbisesi oldukça sıra dışı tasarımıyla dikkat çekmektedir. Özgün tasarıma sahip kına gecesi elbisesi seçimi yapmak isteyenler, bu tasarıma şans verebilirler. 

Kına gecesi elbise tasarımlarından biri de tülden üretilen modellerdir. Maksi boy, yaka ve bel detayı işlemeli olan tül elbiseler; göz kamaştırmak isteyen kadınlar için tasarlanmıştır. Daha dikkat çekici ve gösterişli kına gecesi elbisesi seçimi yapmak isteyenler bu modeli tercih edebilirler. Hareketli kumaş ve detaylarla tasarlanan kına gecesi elbiseleri, kadınların kendilerini özel hissetmelerine imkan tanıyacaktır. 

Kına Gecesi Elbisesi Kumaşı, Kalitesi ve İşçiliği 

Kına gecesi elbisesi seçiminde elbisenin kumaşının, kalitesinin ve işçiliğin doğru olması; elbisenin üzerinizde duruşunu etkileyecektir. Bu sebeple elbisenin bu detaylarını göz önünde bulundurarak seçim yapmanız gerecektir. 

Kendinize ne kadar yakıştırdığınız bir kına gecesi elbisesi olsa da giydiğiniz gün büyük hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bu durumun yaşanmaması için elbisenin işçiliğin iyi olduğundan ve kalitesinin üstün olduğundan emin olmalısınız. 

Daha çok saten veya tül gibi kumaşlardan imal edilen kına gecesi elbisesi seçeneklerinin kumaşının kaliteli olduğundan emin olmalısınız. Aynı şekilde üzerinize denediğinizde profesyonel işçilikle dikilmiş elbisenin pot durmaması gerekir. 

Kına gecesi elbisesi gece boyunca terletmeyecek ve vücudunuzu tahriş etmeyecek kalite de olmalıdır. Bu kalitede üretilen elbiseler rahat ve kullanışlı bir kullanım sağlayarak gecenin konforlu geçmesine yardımcı olacaktır. 

Vücut Tipine Uygun Kına Gecesi Elbisesi Seçimi

Elbiseler her kullanıcının üzerinde aynı tarzda durmuyor. Kullanıcının vücut tipi elbisenin duruşunu oldukça etkiliyor. Bu detaylar göz önünde bulundurularak elbise seçimi yapıldığında en doğru kına gecesi elbisesi seçimi yapılmış oluyor. Vücut tipine uygun seçilen kına gecesi elbisesi ile özel günde hem şık hem de konforlu olunacaktır. 

Hafif kilolu ve kısa boya sahip olan kadınların elbise tercihi; maksi boyda üretilen kına gecesi elbiselerinden yana olmalıdır. Uzun kına gecesi elbiseleri, kısa boylu kadınların daha uzun ve zarif görünmelerini sağlayacaktır. Aynı şekilde elbisenin vücut hatlarını belli etmemesine ve çokta bol olmamasına özen gösterilmelidir. 

Zayıf ve orta boya sahip kadınlar ise bilek boy veya maksi boyda üretilen kına gecesi elbiselerinden seçebilirler. Elbiseyi salaş bir görünümde tercih edebileceği gibi, vücuda oturan tasarımda da tercih edilebilirler. Bu sayede hem şık hem de konforlu bir görünüm elde etmiş olunacaktır. 

Göbeği veya kalçası bulunan kadınlar gizlemek için alt kısmı bol inen kına gecesi elbiselerinden kullanmalıdır. Bu elbiseler vücut hatlarını belli etmediği ve salaş indiği için kullanıcının rahat etmesine olanak sağlayacaktır. Böylece hem kendini konforlu hem de şık hissettiği bir gece yaşayacaktır. 

Kına Gecesi Elbisesi ile Kombin 

Kına gecesi elbisesi seçimini yaparken göz önünde bulundurmanız gereken bir detay da yapılacak kombindir. Tesettür abiye elbise ne kadar doğru renkte, tasarımda ve vücut hatlarınıza uygun seçilmiş olursa olsun; makyajınızın, ayakkabınızın, şalınızın veya saçınızın elbiseye uygun olmaması durumunda yanlış seçim yapmış olursunuz. İster kendi kınanız olsun ister yakınınızın kınası olsun muhakkak önceden belirlediğiniz bir kombin vardır. Şal veya ayakkabı modelinin bu elbiseye uygun olması gerekir. 

Elbise modellerini nasıl kombinleyeceğiniz konusunda ön araştırma yapmalısınız. Mesela, tesettürlü kadınlar için elbiselerin boyun ve boy detayı önem arz eder. Şalınızı sarma modelde kullanmak istiyorsanız; kına gecesi elbise tasarımının boyun detayına dikkat etmeniz gerekiyor. Aksi halde dolama şal modeline, açık yaka veya bisiklet yaka tercih edilen kına gecesi elbisesi yakışmayacaktır. 

Elbiselerin üzerindeki taş, işleme veya farklı süslemelerin çok fazla olması durumunda ayakkabı, şal ve aksesuar seçimine özen göstermelisiniz. Sade kombin oluşturmak istiyorsanız, sade renge ve tasarıma sahip bir kına gecesi elbisesi seçimi yapmalısınız. Eğer daha şık ve gösterişli kombinler yapmak istiyorsanız; daha ihtişamlı elbiselere yönelmelisiniz. Şık topuklu ayakkabı, portföy çanta ve şal ile kombini taçlandırarak, gecenin yıldızı olabilirsiniz. 

Bir önceki yazımıza https://www.modaala.com/blog/icerik/kombin-derdinden-kurtulun-her-zevke-uygun-ikili-takim-cesitleri linki üzerinden ulaşabilirsiniz.

Etiketler: kına gecesi elbisesi
Mart 26, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR