Başörtüsü Modelleri ve Bağlama Teknikleri Nelerdir?

Başörtüsü Modelleri ve Bağlama Teknikleri Nelerdir?

Pek çok farklı renk ve desene sahip başörtüsü modelleri arasından, yüz hatlarınıza ve ten renginize en uygun olanı tercih etmeniz oldukça önemlidir. Bununla birlikte doğru bir kombin oluşturmak için yalnızca seçilen model değil, başörtü bağlama stiline de özen göstermek gerekir. Peki, başörtüsü modelleri ve bağlama teknikleri nelerdir? İçeriğimizde bilmeniz gereken tüm detayları sizler için anlattık!

Başörtüsü Bağlama Tekniği Neye Göre Belirlenir?

Başörtüsü bağlarken doğru tekniklere dikkat ettiğiniz takdirde daha iyi bir görünüme ulaşmanız mümkün. Bu noktada eşarp bağlama yöntemleri ile başörtünüzü kendinize en uygun şekilde bağlayabilirsiniz. Eşarp ve şal için birbirinden farklı pek çok çeşitte bağlama stili vardır. Başörtüsü bağlaması modelleri arasında;

  • Omuzlara Dökümlü Başörtüsü,
  • Rahat Tesettür,
  • Dolama Tesettür,
  • Açık Boyun Eşarp,
  • Fiyonk Tesettür,
  • Sivri Eşarp,
  • Geniş Eşarp,
  • Şal Eşarp,
  • Modern Eşarp bağlama teknikleri vardır.
 

En uygun eşarp bağlamaları teknikleri için önce yüz şeklinizi ve kafa yapınızı belirlemelisiniz. Örneğin, uzun veya üçgen yüz şekliniz varsa; yüzünüzü daha oval gösterebilecek teknikleri deneyebilirsiniz. Öte yandan yuvarlak bir yüz şekline sahipseniz bone gözükmeyecek şekilde başörtü takma şekilleri uygulayarak; yüzünüzün olduğundan daha zayıf görünmesini sağlayabilirsiniz. 

Omuzlara Dökümlü Başörtüsü Modeli

Muhafazakar giyimde önemli bir yere sahip olan başörtüsünü omuzlara dökümlü şekilde bağlayarak tasarımın daha fazla göze çarpmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda omuzların kapanmasını sağlayan bu teknik, muhafazakar bir görünüme sahip olmanıza yardımcı olur. Bu tekniği uygulamak için başörtüsünü çenenizin altında sıkıca bağlamanız ve uçlarını omzunuza dökülecek şekilde bırakmanız gerekmektedir. 

Rahat Tesettür Modeli

Gün içerisinde rahat edebileceğiniz başörtüsü bağlama şekilleri ile rahat bir tesettür modeli oluşturabilmeniz mümkün. Şalı rahat bir şekilde takmak için bir tarafını uzun bir tarafını kısa bırakacak şekilde kafamıza bağlayın. Ardından uzun olan tarafı boynunuzdan geçirerek diğer tarafa alın. Kısa bıraktığınız tarafı da boynunuzdan doladığınız parçanın altına sabitleyin. Tüm bu adımların sonunda elde ettiğiniz stille birlikte gününüzü rahatça geçirebilirsiniz. 

Dolama Tesettür Modeli

Oldukça kısa bir sürede uygulayabileceğiniz dolama başörtü takma modelleri en pratik teknikler arasında yer alır. Bu tekniği uygulamak için öncelikle bonenizi takın. Daha sonra eşarbınızın ya da şalınızı bir kenarın daha uzun bırakacak şekilde başınızı örtün. Uzun kenarla kısa kenar eşitlenecek şekilde boynunuzun etrafına dolayın. Dolama tesettür modeliniz bu şekilde hazır olacaktır. 

Açık Boyun Eşarp Modeli

Açık boyun eşarp modeli bone stili olarak da adlandırılır. Bu teknikte boyun kısmı açık bırakılır. Bu modeli uygulamak için eşarbı ya da şalı omuzlarınıza doğru atın. Ardından örtünün uçlarını sırasıyla başınızın üzerine sarın. Oldukça kolay bir şekilde uygulanabilen bu teknikle balıkçı yaka gömlek ya da kazaklarınızı kombinleyebilirsiniz. 

Fiyonk Tesettür Modeli

Fiyonk tesettür modelini uygulamak için şalınızın bir ucu diğerine göre daha uzun olacak şekilde başınıza örtün. Ardından uzun uçla kısa uç önde buluşacak şekilde arka taraftan dolayın. Ön tarafta bulunan uçları fiyonk şeklinde bağlayın. Bu tekniği uygulamak özellikle pamuklu eşarplarda çok daha kolay olacaktır. 

Sivri Eşarp Bağlama Tekniği

Sivri başörtü örtme şekilleri modası geçmeyen modeller arasında bulunur. Bu tekniği uygulamak için başınıza bağladığınız eşarp veya şalı ucu sivri olacak şekilde iğneleyin. Ardından sivri eşarp modeliniz hazır olacaktır. 

Geniş Eşarp Bağlama Tekniği

Eşarbınızı geniş bir şekilde bağlayarak çok daha rahat bir kullanım sağlayabilirsiniz. Bu modeli uygulamak için eşarbı başınıza örttükten sonra kafanızı çok sıkmayacak şekilde sarın. İğnelerle boneye sabitledikten sonra gün boyu rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Şal Eşarp Bağlama Tekniği

Eşarplarınızı şal şeklinde bağlayarak daha sportif bir görünüme ulaşabilmeniz mümkün. Modeli uygulamak için istediğiniz herhangi bir eşarbı başınıza örttükten sonra şal şeklinde bağlayarak kullanabilirsiniz 

Modern Eşarp Bağlama Tekniği

Modern eşarp bağlama tekniğini birçok kombinizde kullanabilirsiniz. Bu teknik için eşarbı kafanızı örttükten sonra her iki kenarı, çenenin altında iğne veya mıknatısla sabitleyin. Ardından aşağı doğru sarkan uçları omzunuzdan arkaya doğru atın. Farklı renk ve desenli eşarplar bu model için oldukça iyi seçimlerdir.  

Etiketler: blog
Eylül 25, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR